מתכון לעוגת שמרים -

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י גרפיקה100;2148723:
אבל 3 חלבונים זה הרבה....

מה שנשאר מוסיפים לחביתה. מתקבלת חביתה גדולה יותר.

או...זורקים.


או מכינים קצפיות.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
עוד מתכון מעולה
עוגת שמרים

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר
1 ביצה
2 כוסות מים פושרים
1ו-3/4 כוס שמן מוקצף (רעיון חדש ששמעתי להחלפת המרגרינה להקציף בבלנדר מקל שמן + טיפה מים עד שמלבין- יוצא מעולה בדיוק כמו מרגרינה!!)
את השמן להוסיף בהדרגה אחרי שרב הקמח המערבב.

ללוש היטב
להשאיר להתפחה שעתיים לפחות.

מילוי-
2 כוסות סוכר
1 ו-1/2 כוס קקאו כהה
1/3 בקבוק רום
2 כפות שמן
2/3 כוס מים רותחים

לערבב היטב עד שיצא מרקם נעים
אם יבש מידי להוסיף עוד קצת מים רותחים

להוסיף קצת קמח מצה לייצב את השוקולד

יוצא עסיסי וטעים!!!

ניתן לגוון במילוי- ריבת תות + אגוזים וצימוקים וכדו'

מצוין בהקפאה!
 

גרפיקה100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אתמול הכנתי את העוגת שמרים X3 יצא מעדנים כשיהיה לי זמן אני יצלם וישלח תמונה.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נקרא ונראה מצוין!
 

שם בדוי

משתמש פעיל
נכתב ע"י גרפיקה100;2148384:
יש לי מתכון אדיר
שכשאני מכינה אותו, עוד לפני שאני מכניסה להקפאה, נגמר פס שלם!!:):)
המתכון הוא בלי מרגרינה
ויש שם עוד כמה מתכונים נבחרים
בהצלחה רבה
וזה רק חלק מהמתכונים שלי;)
אם את לא מסתדרת את יכולה להתקשר בשמחה

הכנתי לשבת את השמרים
יצא פשוט מעולה!!! רך, עסיסי, אין כאלה דברים
כולם בקשו את המתכון :)
 

גרפיקה100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
את שלי הכנת
באמת, אין תחליף לו
הכי טוב, בלי מרגרינה,
ובלי התפחה
 

polygon

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
גם אני הכנתי.
יצא מדהים!!!!
מה עושים כדי שהשוקולד לא יהיה כ"כ נוזלי, למרות שזה טעים נורא?
מעדיפה ללא קוקוס.
ושוב, המון תודות
 

דיסקשיח

משתמש רשום
מרגישה שבלול

הכמויות הם:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1+3/4 כוס מים
3 ביצים
1 כפית מלח
1+1/2 כוס שמן
????????????

עם כמות הנוזלים הזאת יצאה לי דיסה סמיכה
לא בצק
:(:mad::mad::mad::mad::mad:

תודה!!
 

דיסקשיח

משתמש רשום
טוב.
בסוף הוספתי קמח כטוב בעיני (איזה 2-3 כוסות :eek:)
ולהפתעתי
יצא מהמם! באמת!
תודה לך.
 

שם בדוי

משתמש פעיל
נכתב ע"י polygon;2156210:
גם אני הכנתי.
יצא מדהים!!!!
מה עושים כדי שהשוקולד לא יהיה כ"כ נוזלי, למרות שזה טעים נורא?
מעדיפה ללא קוקוס.
ושוב, המון תודות

אצלי השוקולד יצא ממש סמיך, היה אפילו קשה למרוח אותו
במתכון כתוב לשים 3 כפות פודינג או חבילה שלימה,
לפי מיטב ידיעתי - חבילה שלימה = 5 כפות גדושות
לכן שמתי 5 כפות פודינג וזה מה שהסמיך את השוקולד
 

גרפיקה100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אפשר להוסיף אגוזים טחונים,
אבל הקוקוס עושה אותו סמיך
דיסקשיח - אם הבצק יוצא סמיך צריך ללוש אותו טוב, עד שיוצא בצק טוב.
אפשר באמת להוסיף עוד קמח לצורך.
 

גרפיקה100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לכן אני ממליצה לכל אחד שאין לו זמן להכין כמות גדולה אפילו ולהקפיא.
ואם עובדים עם 2 אנשים הולך יותר מהר (מנסיון)
 

גרפיקה100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
דווקא עשיתי את העוגת שמרים של בקר
והוספתי רק 2 כוסות סודה 3 כוסות לקילו קמח היה נראה לי מידי הרבה
יצא ממש כמעט אותו דבר כמו שלי.
אבל שתיהם מתכונים טובים.
מי ניסה את שלי??
 

חנה4

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אתמול הכנתי את שלך.
יצאו 4 פסים יפים וטעימים, אבל מעט כבדים.
אני חושבת שאם בכל זאת הייתי מתפיחה לפני זה זה היה יוצא יותר אוורירי.
ולגבי 2 או 3 כוסות, זה תלוי באיזה כוס את משתמשת...
 

גרפיקה100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
טוב,
פעם הבאה תנסי את אותו מתכון עם התפחה ותגידי לי איך יצא.
רציתי לשאול את יודעת לעשות פרחים מריצ'?
דווקא ניסיתי אך לא הצלחתי.
אשמח לעבור אצלך קורס כזה.
או שמשהי כאן יודעת איך עושים, אשמח לקבל פרוט מלא
מהתחלה ועד הסוף
 

קראנצול

משתמש פעיל
נכתב ע"י גרפיקה100;2159054:
דווקא עשיתי את העוגת שמרים של בקר
והוספתי רק 2 כוסות סודה 3 כוסות לקילו קמח היה נראה לי מידי הרבה
יצא ממש כמעט אותו דבר כמו שלי.
אבל שתיהם מתכונים טובים.
מי ניסה את שלי??

היום ניסיתי את המתכון שלך עם מילוי סוכר שמן וקקאו בלבד-
יצא מדהיםםםםםם
למי שיצא לה כבד - אולי היא לא רידדה מספיק דק, כי צריך לרדד דק דק כדי שיצאו עלים גדולים.

תודה רבה לך גרפיקה 100!! בזכותך סוף סוף אי מרוצה מעוגת השמרים שלי :)
 

גרפיקה100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני שמחה לשמוע
טוב שאת נותנת עוד טיפ בשביל לרדד דק את הבצק
הוא יוצא גם יותר טעים.
יש לי עוד מתכונים במאגר מי שרוצה אשמח לתת
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ג

א מִזְמוֹר לְדָוִד בְּבָרְחוֹ מִפְּנֵי אַבְשָׁלוֹם בְּנוֹ:ב יְהוָה מָה רַבּוּ צָרָי רַבִּים קָמִים עָלָי:ג רַבִּים אֹמְרִים לְנַפְשִׁי אֵין יְשׁוּעָתָה לּוֹ בֵאלֹהִים סֶלָה:ד וְאַתָּה יְהוָה מָגֵן בַּעֲדִי כְּבוֹדִי וּמֵרִים רֹאשִׁי:ה קוֹלִי אֶל יְהוָה אֶקְרָא וַיַּעֲנֵנִי מֵהַר קָדְשׁוֹ סֶלָה:ו אֲנִי שָׁכַבְתִּי וָאִישָׁנָה הֱקִיצוֹתִי כִּי יְהוָה יִסְמְכֵנִי:ז לֹא אִירָא מֵרִבְבוֹת עָם אֲשֶׁר סָבִיב שָׁתוּ עָלָי:ח קוּמָה יְהוָה הוֹשִׁיעֵנִי אֱלֹהַי כִּי הִכִּיתָ אֶת כָּל אֹיְבַי לֶחִי שִׁנֵּי רְשָׁעִים שִׁבַּרְתָּ:ט לַיהוָה הַיְשׁוּעָה עַל עַמְּךָ בִרְכָתֶךָ סֶּלָה:
נקרא  26  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה