מידע שימושי מתי מגיעים עיתוני פסח תשפ"ג?

מצב
הנושא נעול.

שולעם עלייכעם

משתמש צעיר
לא הבנתי

והסופרים בציבור שלנו כן עברו הכשרה מקצועית?

חוץ משלום עליכם שהוא כותב טוב אבל הוא היה משכיל:D:D:D
עיתונאות וספרות הם שתי מקצועות שונות לחלוטין,
עיתונאי חייב שיהיה לו אמינות כושר ניתוח נכון ומדויק, ואם לא הוא יקשקש שטויות ותחזיות פוליטיות שלא מחזיקות מים, יעידו לכך כל העיתונאים בציבור הכללי שרובם ככולם מחזיקים בתארים המעידים על מקצועיותם, ובשונה מכך העיתונאים בציבור החרדי שמקשקשים את עצמם לדעת.
סופר על אף שאין לו הכשרה מקצועית, יכול להיות שיש לו כשרון כתיבה, יעידו לכך מיטב הסופרים בציבור החרדי כגון מ. קינן, רותי קפלר, ועוד, מה עוד שבאמת אפשר לקנות המון ספרים מסופרים שאינם חרדים העוסקים בסוגיות כלליות של היסטוריה וכדו'.

כבקרת רועה

משתמש פעיל
עריכה תורנית
עיתונאות וספרות הם שתי מקצועות שונות לחלוטין,
עיתונאי חייב שיהיה לו אמינות כושר ניתוח נכון ומדויק, ואם לא הוא יקשקש שטויות ותחזיות פוליטיות שלא מחזיקות מים, יעידו לכך כל העיתונאים בציבור הכללי שרובם ככולם מחזיקים בתארים המעידים על מקצועיותם, ובשונה מכך העיתונאים בציבור החרדי שמקשקשים את עצמם לדעת.
זה שהעיתונאים החילונים מחזיקים בתארים זה לא אומר שהם לא מקשקשים בשכל ויעדו על כך בן כספית עמית סגל נחום ברנע וכל שאר העיתונאים העיקר זה לכתוב מעניין וזה עושים גם הקשקשנים החרדים כמו יעקב ריבלין יוסי אליטוב וכל השאר ...
סופר על אף שאין לו הכשרה מקצועית, יכול להיות שיש לו כשרון כתיבה, יעידו לכך מיטב הסופרים בציבור החרדי כגון מ. קינן, רותי קפלר, ועוד, מה עוד שבאמת אפשר לקנות המון ספרים מסופרים שאינם חרדים העוסקים בסוגיות כלליות של היסטוריה וכדו'.
אני חושב [וכמדומה שכך גם גדולי ישראל חושבים] שצריך זהירות גם בספרות היסטורית כללית שהם מכניסים בהם את דעותיהם הכוזבות

שולעם עלייכעם

משתמש צעיר
האמת שיש משהו בקריאת עיתון שהוא יותר קליל מקריאת ספר,
אבל כל זה רק עד שמגיעים לפרק 4/5 בספר,
אז... כל כולך שוקע בספר ומתמכר לעוד דף ועוד דף,
אני לא מצליח להשוות לדוגמא חוה"מ שקראתי את אחד מספרי ממלכה במבחן של מ קינן,
לחוה"מ שקראתי את המגזין של משפחה שדקה אחרי שסיימתי לקרוא אותו כבר שכחתי את התוכן הנקרא.
זה שהעיתונאים החילונים מחזיקים בתארים זה לא אומר שהם לא מקשקשים בשכל ויעדו על כך בן כספית עמית סגל נחום ברנע וכל שאר העיתונאים העיקר זה לכתוב מעניין וזה עושים גם הקשקשנים החרדים כמו יעקב ריבלין יוסי אליטוב וכל השאר ...

אני חושב [וכמדומה שכך גם גדולי ישראל חושבים] שצריך זהירות גם בספרות היסטורית כללית שהם מכניסים בהם את דעותיהם הכוזבות
כמה שזכור לי יש מכתב מפורש של גדולי ישראל בראשות הרב אלישיב זצ"ל נגד עיתון משפחה....
וכל המודרניזציה שהם דוחפים שם בכל פינה לא תורם מי יודע מה ליראת שמיים....

שולעם עלייכעם

משתמש צעיר
מה פתאום?!
אין שום השוואה בין טור של עמית סגל לטור של יוסי אליטוב,
סליחה מכבודך, אבל ההשוואה טיפשית ביותר!
וכן, אם כבר דיברת על בן כספית, כמה שלא נאהב את עמדתו ואת דעותיו, זה לא מוריד מזה שמדובר מעיתונאי משכמו מעלה שעשה קילומטראז' של למעלה מ30 שנות עיתונות, וכמו כן נחום ברנע.
ובשונה מרובו ככולו של עיתונאי הציבור החרדי שהשיא בקריירה שלהם היה לשדר מבזקים בסקופים,

למעשייה

משתמש פעיל
מישהו יודע אם אפשר לקנות בנפרד את קראט (כמו שיש כל שבוע)
או שזה נמכר רק בחבילה עם כל העיתונים של המודיע?
תודה
ראיתי בחנויות.
אבל אולי זאת הייתה כמות מצומצמת?
(בעבר נראה לי שאת המגזין של החג *לא היה ניתן להשיג בנפרד*)

כבקרת רועה

משתמש פעיל
עריכה תורנית
כמה שזכור לי יש מכתב מפורש של גדולי ישראל בראשות הרב אלישיב זצ"ל נגד עיתון משפחה....
וכל המודרניזציה שהם דוחפים שם בכל פינה לא תורם מי יודע מה ליראת שמיים....
אתה לא חייב לקנות משפחה אתה יכול לקנות: בקהילה המודיע המבשר יתד הפלס המחנה החרדי דער ייד כפר חבד וכו'

כבקרת רועה

משתמש פעיל
עריכה תורנית
מה פתאום?!
אין שום השוואה בין טור של עמית סגל לטור של יוסי אליטוב,
סליחה מכבודך, אבל ההשוואה טיפשית ביותר!
וכן, אם כבר דיברת על בן כספית, כמה שלא נאהב את עמדתו ואת דעותיו, זה לא מוריד מזה שמדובר מעיתונאי משכמו מעלה שעשה קילומטראז' של למעלה מ30 שנות עיתונות, וכמו כן נחום ברנע.
ובשונה מרובו ככולו של עיתונאי הציבור החרדי שהשיא בקריירה שלהם היה לשדר מבזקים בסקופים,
זה שהם כותבים יותר טוב זה לא אומר שהם יותר מקצועיים ורק כתבתי שאין קשר בין מקצוע העיתונות למקצועיות וחזוי וניתוח העתיד
ובמחילה מכבודך גם אין להשוות את הסופרים החילונים לחרדים והכותבים החילונים גם בספרות הם מקצועיים עשרת מונים
הסיבה שאנחנו צורכים ספרות ועיתונות חרדית אינה כי היא יותר מעניינת אלא כי היא יותר מבוקרת

יעקב משה אדלר

משתמש צעיר
אגב, אם כבר מדברים על סופרים וספרים, אז נתעוררה לי עכשיו תמיהה בנוגע לסופר מוישה גוטמן, קראתי את סיפוריו במגזיני החג של יתד נאמן ומרווה לצמא, ובעוד שביתד הסיפור היה סיפורת מתח חרדית קלאסית עם מחבלים ואיראן וכדו'(אל תתפסו אותי על המילה) הרי שבמרווה הוא היה חינני הרבה יותר בסיפור די עכשווי עם ניחוח מתובל מהווי חיים במושב כלשהו, ובנוסף בשני הסיפורים הסיום היה גרוע בהרבה מההתחלה, כשבסיפור ביתד אין סיומת כלל, ובמרווה הסיפור מתמרח ללא תכלית עם סיומת די בנאלית.

כבקרת רועה

משתמש פעיל
עריכה תורנית
אגב, אם כבר מדברים על סופרים וספרים, אז נתעוררה לי עכשיו תמיהה בנוגע לסופר מוישה גוטמן, קראתי את סיפוריו במגזיני החג של יתד נאמן ומרווה לצמא, ובעוד שביתד הסיפור היה סיפורת מתח חרדית קלאסית עם מחבלים ואיראן וכדו'(אל תתפסו אותי על המילה) הרי שבמרווה הוא היה חינני הרבה יותר בסיפור די עכשווי עם ניחוח מתובל מהווי חיים במושב כלשהו, ובנוסף בשני הסיפורים הסיום היה גרוע בהרבה מההתחלה, כשבסיפור ביתד אין סיומת כלל, ובמרווה הסיפור מתמרח ללא תכלית עם סיומת די בנאלית.
לא קראתי ביתד אבל בהמודיע היה סגנון די דומה למה שהיה במרוה לצמא
[באופן כללי בדרך כלל זה הסגנון של הסיפורים שלו הוא לא סופר מתח]

יעקב משה אדלר

משתמש צעיר
לא קראתי ביתד אבל בהמודיע היה סגנון די דומה למה שהיה במרוה לצמא
[באופן כללי בדרך כלל זה הסגנון של הסיפורים שלו הוא לא סופר מתח]
זה מה שהיה לי מוזר ביתד,
ובעניין הכתבות הפוליטיות אני חושב שעיקר עבודתו של הפרשן היא להסביר הכי טוב את הדבר הכי קשה, כמובן בצורה מעניינת ומקורית כל אחד בסגנונו הוא, ואת זה עמית סגל עושה הכי טוב.

כבקרת רועה

משתמש פעיל
עריכה תורנית
ובעניין הכתבות הפוליטיות אני חושב שעיקר עבודתו של הפרשן היא להסביר הכי טוב את הדבר הכי קשה, כמובן בצורה מעניינת ומקורית כל אחד בסגנונו הוא, ואת זה עמית סגל עושה הכי טוב.
אבל הוא עושה את זה בכלי תקשורת פסולים כך שאכין לי מושג אם הוא עושה את זה טוב

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה