דגים משתדל להיות מוקיר שבת - מושט וצ'יפס לשבת

תילתן

משתמש סופר מקצוען
לוקחים תבנית גדולה (היה לי רק עגול אבל אין צורך)
מרפדים בתחתית:
פלפל אדום
עגבניות
הרבה בצל
פלפל חריף אם אוהבים

מניח את פילה מושט מעל הירקות
מערבב בקערה:
שמן
שום כתוש הרבה
גריל דג
פפריקה
מלח פלפל
ויוצק על הדגים והירקות

לוקח 3/4 תפו"א וחותך לצ'יפסים דקים
מתבל בשום פפריקה ומעט א. מרק ושופך את הצ'יפס מעל הדגים

אופים בחום בינוני שעה ועשרים דקות
חצי מהזמן עם נייר כסף וחצי ללא שיהיה שחום מלמעלה,

לחובבי הכוסברה בזמן ההגשה אפשר לקצוץ מלמעלה.

שבת (1) (Small).jpeg
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
זה לא קשור לכאן אבל בכל זאת..
ואין אצלינו השבת "שלום זכר" פשוט אנחנו חובבי נשנושי קטניות
ושעועית לימה להכנת בובס מאוד יקרה בגלל מחסור עולמי אז עוברים לארבס

גם בארבס לא מחפפים קונים סחורה טובה
אבל כשיש להשיג שקים קטנים אני קונה שק ומאחסן בקרור

הפעם היה ויכוח אם המקור ארגנטיני או אמריקאי
בכל אופן זו סחורה יפה ולכן קונים כמות.

יש לי סיר ענק לצורך זה ואני מבשל במה אחת כ - 3 ק"ג
משרה יום קודם בהמון מים עד שהגרגירים מכפילים את גודלם
מבשל כשעתים (לא יותר!) ללא מלח או אבקות למינהם
מסנן ומשטח על מגבת לספיגת יתרת הנוזלים
מחזיר לסיר ,מוסיף מלח ופלפל ומקפיץ עד שמתערבב (לא מערבב עם כף זה שובר אותם)

מחלק בקופסאות ומה שלא משתמשים השבוע הולך למקפיא
בשבוע הבא מוציאים להפשרה במקרר ביום חמישי ובערב שבת הם טעימים כאילו יצאו עכשיו מהסיר.

שבת (2) (Small).jpeg
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
@תילתן, הכנתי לא. צהריים ויצא מושלם!
בסוד אגלה: ששמתי צ'יפס קפוא :cool:
ממש ארוחה ב2 דקות קלילה ומזינה!
 

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
לוקחים תבנית גדולה (היה לי רק עגול אבל אין צורך)
מרפדים בתחתית:
פלפל אדום
עגבניות
הרבה בצל
פלפל חריף אם אוהבים

מניח את פילה מושט מעל הירקות
מערבב בקערה:
שמן
שום כתוש הרבה
גריל דג
פפריקה
מלח פלפל
ויוצק על הדגים והירקות

לוקח 3/4 תפו"א וחותך לצ'יפסים דקים
מתבל בשום פפריקה ומעט א. מרק ושופך את הצ'יפס מעל הדגים

אופים בחום בינוני שעה ועשרים דקות
חצי מהזמן עם נייר כסף וחצי ללא שיהיה שחום מלמעלה,

לחובבי הכוסברה בזמן ההגשה אפשר לקצוץ מלמעלה.

צפה בקובץ המצורף 987704
מה עושים שהטעם והריח של הדג לא יורגשו?
 

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
מישהו פעם הציע לשים בארבע'ס חתיכת ג'ינג'ר, היא גורמת לקליפה הקשה לעיכול - להתקלף.
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
גם בארבס לא מחפפים קונים סחורה טובה
אבל כשיש להשיג שקים קטנים אני קונה שק ומאחסן בקרור

הפעם היה ויכוח אם המקור ארגנטיני או אמריקאי
בכל אופן זו סחורה יפה ולכן קונים כמות.

יש לי סיר ענק לצורך זה ואני מבשל במה אחת כ - 3 ק"ג
משרה יום קודם בהמון מים עד שהגרגירים מכפילים את גודלם
איך מתרככים 3 ק"ג בשעתיים?
אולי מדובר בסיר לחץ?
בסיר רגיל זה לא נשמע הגיוני.
תחכימו אותנו..
הסוד באיכות החומוס
ככל שהוא גדול יותר ולבן/בהיר יותר הוא יתבשל בחצי מהזמן
זה אומר שלא לא נארז לפני המון שנים..מה שגורם לו להמשיך לאבד את הטריות
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
אני קונה את החומוס האיכותי ביותר, וללא ספק גם טרי.
(מעדני גן עדן בגאולה, למי שמכיר, התחלופה ואיכות הסחורה ידועים)
ועדיין בעיני זה נס להגיע לריכוך מושלם של כזו כמות בשעתיים. (ללא סו"ל כמובן)
אני מבשלת 1-2 ק"ג בסיר לחץ גדול ואיכותי, ודורש כשעה וחצי בישול.
אבל אולי זה גם עניין של טעם, כל אחד צריך דרגת ריכוך שונה.
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אני קונה את החומוס האיכותי ביותר, וללא ספק גם טרי.
(מעדני גן עדן בגאולה, למי שמכיר, התחלופה ואיכות הסחורה ידועים)
ועדיין בעיני זה נס להגיע לריכוך מושלם של כזו כמות בשעתיים. (ללא סו"ל כמובן)
אני מבשלת 1-2 ק"ג בסיר לחץ גדול ואיכותי, ודורש כשעה וחצי בישול.
אבל אולי זה גם עניין של טעם, כל אחד צריך דרגת ריכוך שונה.
אני לא מכיר את החנות ואת הסחורה שלה
זה רק נשמע חנות לאוכל מוכן ולא לקטניות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה