מידע שימושי משכנתא - אשמח לחוות דעתכם

יש היום בעיה גדולה בפרט בשוק החרדי שיש המון יועצים בלי שלמדו את המקצוע רציני ופשוט מנסים להיות יועצים שאין מה להגיד זה משכורת טובה ובסוף אנשים מתייעצים איתם ולוקחים משכנתא לא טובה
ממש נכון. ומזה הפחד שלי.

אם הם מוגבלים לבנק הזה בלבד? ואלו המסלולים הכי נמוכים?
ואם הם יחליפו לקלצ אז ההחזר החודשי יעלה משמעותי והם כבר לא יעברו מבחינת הכנסות?
אז לא תהיה משכנתא והם יפרו חוזה...
סתם זרקתי דוגמה
דווקא לא,
באמת מענין..
תכלס מאוד החכמת אותי בכל הרקע והיכולת להתמקח...

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מה שאומרים לך פה כולם. שזה על פניו לא משכנתא סטנדרטית.. אבל לא שופטים לפי זה לומר שזה משכנתא לא טובה בלי לדעת את כל הנתונים. וצריך לדעת הרבה נתונים בשביל לדעת..

הגעת ליועץ שלך דרך המלצות? הוא נתן הסברים ? הוא נתן כמה אופציות??

חיים של תורה

משתמש מקצוען
לא יודע לא מבין כלום (ואני רואה שגם הרבה אחרים לא מבינים כלום...).
לא יכול להגיד כלום על המשכנתא שלך כי לכל אחד יש נתונים אחרים, אבל אני יכול רק להמליץ על יועץ מיוחד שנעזרתי בו אישית והצליח איפה שאחרים כשלו והביא לי משכנתא ב2/3 פריים ו1/3 קבועה לא צמודה.
תנסי אותו ולא תפסידי כלום, הוא אמין מאוד ועוד לפני שהוא יקח ממך שקל הוא כבר יגיד לך אם ההצעה שקבלת היא טובה או שהוא יכול להשיג יותר טוב.
הוא גם יחסית זול יותר מאחרים אבל הוא סוס עבודה עם אחריות ואמינות שלא כזה מצוי היום.
השם שלו זה ישראל אלתר מבית שמש, והטלפון שלו הוא 052-764-4499.
בהצלחה רבה

מה שאומרים לך פה כולם. שזה על פניו לא משכנתא סטנדרטית.. אבל לא שופטים לפי זה לומר שזה משכנתא לא טובה בלי לדעת את כל הנתונים. וצריך לדעת הרבה נתונים בשביל לדעת..

הגעת ליועץ שלך דרך המלצות? הוא נתן הסברים ? הוא נתן כמה אופציות??
כן, אין לי שום דבר מורכב. בנתיים לא נתן הסברים

ירוקים

משתמש רשום
חשוב לבדוק מול היועץ האם מדובר בהצעה סופית, או באישור עקרוני.
אני לפני חודש לקחתי משכנתא ג"כ דרך יועץ, ובהתחלה נבהלתי מהריביות שהוא הוציא לי,
הוא הודיע לי שזה ירד, ורק אחרי קביעת תור לחתימות קיבלתי את ההצעה הנמוכה, שבסוף ממש ירדה עוד יותר.

ב. בקשר לקל"צ, אני גם ידעתי תמיד שאסור להתקרב לצמודה, ובכל אופן היועץ שלי שכנע אותי ללכת דוקא על זה,
גם מבחינת החזר חדשי התחלתי, וגם לטענתו מתחילת השנה הריביות מאוד גבוהות, ולכן כדאי לבנות על מחזור עוד שנה/שנתיים, ובשביל זה עדיף צמודה שהריביות נמוכות וממילא גם הקנסות אחרי זה מינוריים, בקל"צ משלמים מס היוון מאוד גבוה. כך שהיועצים לא סתם מדברים.
בכל מקרה לטענתו אפשר תמיד לעשות מחזור פנימי לקלצ.

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
חשוב לבדוק מול היועץ האם מדובר בהצעה סופית, או באישור עקרוני.
אני לפני חודש לקחתי משכנתא ג"כ דרך יועץ, ובהתחלה נבהלתי מהריביות שהוא הוציא לי,
הוא הודיע לי שזה ירד, ורק אחרי קביעת תור לחתימות קיבלתי את ההצעה הנמוכה, שבסוף ממש ירדה עוד יותר.

ב. בקשר לקל"צ, אני גם ידעתי תמיד שאסור להתקרב לצמודה, ובכל אופן היועץ שלי שכנע אותי ללכת דוקא על זה,
גם מבחינת החזר חדשי התחלתי, וגם לטענתו מתחילת השנה הריביות מאוד גבוהות, ולכן כדאי לבנות על מחזור עוד שנה/שנתיים, ובשביל זה עדיף צמודה שהריביות נמוכות וממילא גם הקנסות אחרי זה מינוריים, בקל"צ משלמים מס היוון מאוד גבוה. כך שהיועצים לא סתם מדברים.
בכל מקרה לטענתו אפשר תמיד לעשות מחזור פנימי לקלצ.
1. לגבי מחזור - הלוואי ויכולתי גם אני לדעת שעוד שנתיים הריביות ירדו ויהיה מחזור כדאי.. אבל מאז שחרב ביהמ"ק..
2. לגבי מחזור פנימי של הקלצ, אל תבנה את זה, כמה שעכשיו יקר בתור לקיחת משכנתא רגילה - במחזור פנימי תחטוף אותה יקרה פי 2..

תודה לכולם.
מאוד הועלתם לי.
עשיתי כעצתכם והריביות שופרו.
מצו"ב נוסח יותר מתוקן
אשמח לחוות דעתכם
קבועה לא צמודה760,000304.25%
קבועה צמודה0
פריים501,600301.60%
משתנה כל 5 לא צמודה000.00%
משתנה כל 5 צמודה259,000302.20%
זכאות משרד השיכון
סה"כ1,520,600החזר לשקל1.89

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה לכולם.
מאוד הועלתם לי.
עשיתי כעצתכם והריביות שופרו.
מצו"ב נוסח יותר מתוקן
אשמח לחוות דעתכם
[TR]
[TD]קבועה לא צמודה[/TD]
[TD]760,000[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]4.25%[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]קבועה צמודה[/TD]
[TD][/TD]

[TD]0[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]פריים[/TD]
[TD]501,600[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]1.60%[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]משתנה כל 5 לא צמודה[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]0.00%[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]משתנה כל 5 צמודה[/TD]
[TD]259,000[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]2.20%[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]זכאות משרד השיכון[/TD]
[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]סה"כ[/TD]
[TD]1,520,600[/TD]
[TD]החזר לשקל[/TD]
[TD]1.89[/TD]
[/TR]
יותר טוב כמובן.
לא מכיר את פרטי התיק לעומק, כמו אחוז המימון בעסקה, גובה ההכנסות, וכאלה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה