דרוש מידע משהו פה לא ברור, איך זה שמקס נותנים אפשרות סליקה בחינם, איפה הקאץ'?

haiosi

משתמש מקצוען
לאחרונה הצטרפתי ל-max לעצמאים, ללא תשלום כמובן, שם הם נותנים לי לקבל תשלומים מהלקוחות שלי בכרטיס אשראי, בחינם ממש. הכסף שמצטבר מהכנסות מהלקוחות, מתקזז לי מהחיוב החודשי של הכרטיס אשראי.
לא ברור לי מה הרווח שלהם מהמהלך הזה? אמנם יש אפשרות לקבל את הכסף מיידית לחשבון הבנק בתוספת עמלה, אבל זה זניח, כי בין כה וכה אני צריך את הכסף של ההכנסות כדי לכסות את ההוצאות הרבות שבכרטיס.

אם אכן יתברר, שאין כאן איזה עקיצה, אז ממש שווה.
מה שעוד יותר לא ברור לי, זה שהם גם נותנים מתנת הצטרפות 300 ש"ח (היה כתוב שזה יתקבל כזיכוי לסניפי רשת ארומה, וכבר תיכננתי לבקש מהם שיביאו לי משהו אחר, כי אני לא אוכל את הכשרות שלהם, ואז התברר שפשוט זיכו אותי ב-300 ש"ח בכרטיס אשראי :) ).

ניסיתי לחפש מישהו שכתב על זה באשכולות קודמים, אבל לא מצאתי, למרות שנראה לי שזה כבר שנה על הכביש...

דרך אגב, כתוב באתר "מהיום אפשר לקבל תשלום מלקוחות ללא הגבלה וללא עמלה באפליקציית max" - אז זהו, שזה לא מדוייק, אפשר גם באתר, נכנסים לאיזור האישי, ואפשר ללחוץ על בקשת תשלום, מקישים את המספר כרטיס אשראי של הלקוח עם תוקף ו-3 ספרות שבגב הכרטיס - ותוך כמה שניות התשלום מתקבל....

נערך לאחרונה ב:

ט תהילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
זה הקאץ'
(אבל עדיין זה משתלם)
צילום מסך 2023-04-20 202614.png

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אין כאן עוקץ, אבל זה מיועד לעסקים שמחזור העיסקאות שלהם קטן. אך אם מחזור העיסקאות שלהם גדול, זה לא שווה, ואפילו עמלה יקרה.

כלומר: מי שמגהץ באשראי בחודש לצרכים שלו, יותר ממה שהוא מרוויח בחודש מהלקוחות שלו, אז הרוויח סליקת אשראי בחינם, ומקס הרוויחו שגיהצת בכרטיס שלהם. אבל מי שמרוויח מהלקוחות שלו בחודש יותר ממה שהוא מגהץ לביתו, אז הוא משלם עמלה יקרה מאוד של 1.2%

מקס זו החברה [שכמדומני] מפרסמת הכי הרבה על סליקת אשראי לעצמאיים, אבל הכי יקרה. כאל הכי זולה.

haiosi

משתמש מקצוען
זה מיועד לעסקים שמחזור העיסקאות שלהם קטן
זה המון עסקים - מדובר כמעט בכל עוסק פטור (שאפשר להרוויח כ-9000 בחודש). מה גם שלא כל הלקוחות משלמים לי באשראי, חלק במזומן, חלק בצ'קים או העברה בנקאית.

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
זה המון עסקים - מדובר כמעט בכל עוסק פטור (שאפשר להרוויח כ-9000 בחודש). מה גם שלא כל הלקוחות משלמים לי באשראי, חלק במזומן, חלק בצ'קים או העברה בנקאית.
כוונתי היתה למי שסולק ללקוחותיו באשראי פחות / יותר ממה שהוא מגהץ לביתו, אז זה שווה / לא שווה...
לא היה בכוונתי על הגדרת העסק כעסק גדול או קטן, ולהמעיט בערכו..

נדנדה

משתמש מקצוען
אין כאן עוקץ, אבל זה מיועד לעסקים שמחזור העיסקאות שלהם קטן. אך אם מחזור העיסקאות שלהם גדול, זה לא שווה, ואפילו עמלה יקרה.

כלומר: מי שמגהץ באשראי בחודש לצרכים שלו, יותר ממה שהוא מרוויח בחודש מהלקוחות שלו, אז הרוויח סליקת אשראי בחינם, ומקס הרוויחו שגיהצת בכרטיס שלהם. אבל מי שמרוויח מהלקוחות שלו בחודש יותר ממה שהוא מגהץ לביתו, אז הוא משלם עמלה יקרה מאוד של 1.2%

מקס זו החברה [שכמדומני] מפרסמת הכי הרבה על סליקת אשראי לעצמאיים, אבל הכי יקרה. כאל הכי זולה.
1.2 אחוז זה לא כזה יקר. תלוי כמה סולקים בחודש. הכי זול בסטנדרט זה 0.8.

הכי הכי

משתמש סופר מקצוען
עצם השימוש בכרטיס אשראי שלהם (שבד”כ משלמים על הכרטיס עצמו)
וכמו כן לא כולם רוצים קיזוז ואז הם מרווחים את האחוזים
וכן זה נחשב שהם סולקים (יש מדד בין החברות למי יש מחזור כספים גדול)

נדנדה

משתמש מקצוען
מה זאת אומרת? הרי אין כאן שום עמלה על הסליקה, לא מצידי ולא מצד הלקוח. אז מה הריווח?
הם גם לא מפסידים, היות שהדרך היחידה שלך להוציא את הכסף זה או על ידי סליקה בכרטיס שלהם (ושם הם מקבלים את האחוזים הללו מבעל העסק השני- הסולק) או ע"י משיכה בבנק בתשלום האחוזים. אז הם יכולים רק להרוויח.

הכי הכי

משתמש סופר מקצוען
מה זאת אומרת? הרי אין כאן שום עמלה על הסליקה, לא מצידי ולא מצד הלקוח. אז מה הריווח?
מצד הגב הכלכלי שלהם ותזרימי מזומנים שלהם
אח’כ הם יכולים לתת יותר הלוואות (שהריביות בשמים)
הם יכולים להשקיע יותר (מניות קרנות פנסיה ועוד..)

haiosi

משתמש מקצוען
הם גם לא מפסידים,
הם מפסידים 300 ש"ח של הטבה (נתנו לי את ההטבה אחרי שהלקוח הראשון גיהץ אצלי רק 15 שח!).

ואולי הם גם מפסידים את עלות התפעול של הפעולות שעשיתי. למשל, בשבוע האחרון קיבלתי מכ-30 לקוחות סכומים קטנים ממש, ולא נראה לי שהכל אוטומטי, כי בהתחלה כתוב באתר שזה בבדיקה, ורק אחרי יום יומיים התשלום מאושר סופית.

haiosi

משתמש מקצוען
גם שמתי לב שכתוב ש"כל לקוח שמשלם לכם בפעם הראשונה מקבל קפה ומאפה"!!!!!

לבינתים הלקוחות שלי הם חרדים, והם לא שילמו לי דרך האפליקציה - אז לי זה לא רלוונטי.
אבל תתארו לכם אחד שמוכר מוצר לקבוצת אנשים ברחוב, והם שילמו לו (אפי' סכום מזערי) דרך האפליקציה, כולם מקבלים קפה ומאפה... נשמע לי מוגזם מאוד.

אולי הם עושים את זה עכשיו על חשבונם, לפתות לקוחות, ובהמשך הם יעשו את זה בתשלום. כמו שהסבירו את האפליקציה ביט. אין לי הסבר אחר.

12:00

משתמש צעיר
נרשמתי בלי שיש לי בכלל עוסק
נראה לכם שיש איזה סיכון בלקבל תשלום באשראי בלי לפתוח עסק?

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
אני שואל כי בכל החברות סליקה צריך להציג תעודת עוסק וכד'
והם לא מבקשים כלום
יש שתי שלבים, להירשם אתה יכול גם בלי לנהל עסק
אבל לקבל מספר מסוף ולסלוק לא יתנו לך בלי מסמכים מתאימים

A052

משתמש סופר מקצוען
ואם אין לי בכלל עסק?
זה מגיע איכשהוא למס הכנסה?
חברת האשראי מעבירה נתונים כל הזמן לרשות המיסים.
והם יקבלו מידע שהאדון הנכבד 12:00, קיבל כספים באשראי שלו, ומכאן הדרך לפתיחה בחקירה עלולה להיות מהירה מאד.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה