דרוש מתכון משהו חם לארוחת ערב

ירוק בהיר

משתמש פעיל
סלט בורגול קליל:
מכינים בורגול. אני אוהבת להשתמש בג'ריש כי זה יותר מהר מבורגול. בעיקרון אפשר גם קוסקוס.
מוסיפים ירקות חתוכים לסלט לפי מה שהילדים אוהבים. פטרוזיליה ובצל ירוק מאוד משדרגים.
מוסיפים בשביל חלבון חומוס שלם משימורים- לילדים מתחת גיל 5 אני מועכת אותם קודם.
מתבלים הכל לפי הטעם: מלח, פלפל, אבקת שום, לימון, חומץ בלסמי אם יש, שמן זית.

קרטוצ'קעס:
מכניסים לתנור תפ"וא חתוכים לשתיים עם שמן זית ומלח. לגרסה פחות בריאה ויותר טעימה מוסיפים בדקות האחרונות גבנ"צ וחמאה במקום שמן זית. אפשר גם עם בטטה.
מוסיפים בצלחת נפרדת גבינה מתובלת בפפריקה ואבקת שום, או עם בצל ירוק עם מקלות מירקות כדי לטבול בגבינה, בשביל חלבון וירק.

פסטה משוחזרת:
מחממים חמאה במחבת. מוסיפים פסטה מוכנה, תבלין לפיצה ואורגנו, פלפל ומלח. מערבבים כמה דקות עד שהפסטה מתחממת. לפעמים אני מוסיפה ביצים לחלבון וזה יוצא פסטה מעורבבת עם חביתה מקושקשת.
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
משהו שאנחנו עושים לאחרונה
דורש התארגנות אבל ללא עבודה מעט
חושבת שהמתכו הבסיסי מ"בתוך"
אופים תפוחי אדמה שלמים בקליפתם כשעה וחצי-שעתיים - 200 מעלות עד שרכים
מכינים מלית
גבינה, קוטג, א.מרק פטריות, לבן וכו לפי מה שיש בבית
חוצים את התפוח אדמה לאורך
מרסקים מעט את הבפנים מניחים גינה צהובה + מלית
זה הלהיט אצלניו שזוכרים להתארגן מראש :)
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
:) :p

אצלינו פשוט קוראים לזה לחם מטוגן! ולרב אוהבים לטגן חלות מטוגנות.
את יודעת מה זה בונדש?
פרווה בהונגרית.
הלחם עטוף במעטה פרוותי ומכאן שמו.

ותדעי לך שבונדש הרבה יותר טעים מסתם לחם מטוגן :p
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ווקשה - איך עושים בונדש???
כמו שאת מכינה לחם מטוגן.

פרוסות חלה או לחם טבולות בביצה מקושקשת עם קצת חלב,
שמן רותח
וטיגון קצר משני צידי הפרוסה.

טעים עם סוכר מלמעלה, שוקולד למריחה, ריבה
או בכיוון המלוח - גבינה, טחינה, ירקות.

טעים גם בלי כלום.

לא משמין.
בכלל.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
כמו שאת מכינה לחם מטוגן.

פרוסות חלה או לחם טבולות בביצה מקושקשת עם קצת חלב,
שמן רותח
וטיגון קצר משני צידי הפרוסה.

טעים עם סוכר מלמעלה, שוקולד למריחה, ריבה
או בכיוון המלוח - גבינה, טחינה, ירקות.

טעים גם בלי כלום.

לא משמין.
בכלל.
אוקיי זו אותה גברת אז מדוע ההנגרים עוטפים אותה בפרווה חמימה??
ובאמת אני ניזכרת שבילדותי היינו אוכלים את זה עם סוכר מפוזר מלמעלה, היום אני עושה את זה עם מלח ופלפל שחור, ומתבלים פיקנטיים.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אוקיי זו אותה גברת אז מדוע ההנגרים עוטפים אותה בפרווה חמימה??
ובאמת אני ניזכרת שבילדותי היינו אוכלים את זה עם סוכר מפוזר מלמעלה, היום אני עושה את זה עם מלח ופלפל שחור, ומתבלים פיקנטיים.
מכבסת מילים.
מה לא מובן?
זו אותה גברת בשינוי אדרת - שינוי השם בלבד.
 

ניחוחות

משתמש מקצוען
יש לי מתכון ללחמניות קוטג' טעימות וקלות מאד להכנה.
בקערה וכף, בלי התפחה. אם מעניין אני יעלה מתכון.
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
בלת"ק מטגנים בצל ומוסיפים כרוב כשמתחיל להתרכך מוסיפים גבינ"צ. אצלנו להיט.
כנ"ל אפשר עם עגבניות קוביות בצל עגבניות אפשר גם פלפל מוסיפים קוביות גבינה מלוחה או צהובה וה"חוטים" קוראים לכולם לבוא לארוחה.
אפשר גם עם פטריות.
קוביות טופו מטוגנות עם קוביות בטטה בתוך סלט מספקים לנו ארוחה קלילה ומענינת.
כנ"ל סלט טונה מביצה +קופסת טונה +מיונז ומלפפון חמוץ מספק בסיס לארוחה נחמדה (בהכפלה לפי הצורך בליע"ר)
אנטיפסטי בתנור מה שנע בין צהרים לערב מאד אוהבים את זה ומתחסל בשניות:
מסדרת בתבנית מקלות בצל, עיגולי בטטה, עיגולי קישוא, המון המון מקלות פלפלים בכל גווני השוק
ממליחה ושופכת מעט שמ"צ אופה כחצי ש' + 10 דקות בגריל זה לא אמור להיות ממש רך אלא ממוצע.
בארוחה מבושלת זה תוספת מצוינת לפסטה/ קוסקוס/ אורז
בארוחת ערב זה הולך מצוין עם הלחם + ממרח (גבינה מתובלת חומוס טחינה)
 

יהלומים

פתרונות תעסוקה יצירתיים
מנוי פרימיום
ואף אחת עוד לא העלתה מוקרם תפוחי אדמה?
גירסה משודרגת וקלה יותר
תפוחי אדמה מבושלים חתוחים לקוביות
מקפיצים כמה דקות במחבת משומן
שופכים שמנת מתוקה עוד כמה דקות במחבת
ושופכים מעל ביצים ומערבבים
אפשר לפזר גבינה צהובה מלמעלה
 

וינטרוב ח.

משתמש רשום
אני לא יודעת אם כתבו או לא.
אטריות עם קטשופ וגבינה צהובה - שמים בסיר/מחבת מערבבים.
טעים וחם. אנחנו עושים בד"כ במוצאי צומות. כי זה משמין מאד לכל יום.
 

אננס טרופי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
דייסת קווקר- בריא מאד, משביע מאד וכמה דקות הכנה, בשביל הילדים שלי זה ארוחת ערב הכי מועדפת!!!
הוראות הכנה:
1. למלאות כוס (לא ח"פ) בקווקר, ולהוסיף חלב כמה שנכנס.
2. להרתיח בסיר 4 כוסות חלב, (אפשר להחליף כוס אחת במים)
3. כשרותח להוסיף את הכוס עם הקווקר והחלב וכף סוכר (אני שמה דבש- יותר בריא, קצת יותר מכף)
4. לערבב ולהביא שוב לרתיחה.
5. להנמיך ולבשל עוד 4 דקות.
הדיסה מוכנה!!
יש ילדים שאוהבים להוסיף קצת קקאו- מרגיש להם כמו שוקו- הילדים שלי לא צריכים את זה. אם את מוסיפה תוסיפי עוד סוכר.
אצלי אני קוראת לזה "דייסה פינוקים" (השם לבד עושה את זה...)
האופציות לפינוקים: פרי חתוך, חמוציות, סירופ מייפל, שקדים, אגוזים, קינמון ועוד ועוד...
לפעמים נחמד לשים את הפינוקים ומעל למזוג עוד חלב קר ככה הדייסה לא מדי חמה והשילוב מוצלח.
 

עולם קטן

משתמש פעיל
להרתיח איטריות דקות עם חלב (בצורה שהחלב יכסה את האיטריות) כשמבעבע להוסיף קובית חמאה(לפי כמות האיטריות) מלח ופלפל לבן, אפשר להוסיף גבינה צהובה מגוררת או בולגרית מגוררת וכו'...- לא חייב אבל ממש מוסיף.
 

ניחוחות

משתמש מקצוען
יש לי מתכון ללחמניות קוטג' טעימות וקלות מאד להכנה.
הנה המתכון
לחמניות קוטג'
3 כוסות קמח
250 גרם גבינה
250 גרם קוטג'
כוס שמן
ביצה
אבקת אפיה
כפית שטוחה מלח
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
לערבב לעיסה
ליצור כדורים לא גדולים
ולהניח בתבנית מרווח קצת גדל
להכניס לתנור מחומם על 200 מעלות
אחרי 7 דקות להנמיך ל180 ולאפות עוד 12 דקות בערך עד שמזהיב
אמור לצאת רך (זה בין לחמניות לנשנוש)
מוצלח להגיש עם גבינות מתובלות ורוטב פיצה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה