אה,
וקוסקוס.
עוד מרק משביע.
מזין
היום רציתי להכין מרק שיהווה ארוחה שלימה.
אבל רציתי לגוון למשהו חדש.
אז החלטתי ללכת על פי הלב שלי. מה שאני בד"כ עושה כשאני ממציאה מתכון חדש.
המראה - מהמם.
הריח- כל הבנין!
ועל פי העדויות כאן---טעים.
מתחילים בהכנת עיסה לקניידלאך, כשעה לפני הכנת המרק:
3/4 כוס קמח מצה
3/4 כוס מים רותחים
2 ביצים
1/4 כוס שמן
1/8 כפית סודה לשתיה [קמצוץ ממש]
1 כפית מלח או אבקת מרק טעם עוף
מערים מים רותחים על קמח המצה.
מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה, מעט נוזלית ודביקה
מעבירים למקרר.
למרק-
סיר 6 ליטר
2 בצלים קצוצים גס
1.5 כוסות קוביות סלרי [מהמקלות]
4 גזרם - טבעות- או 3 כוסות גזר גמדי או שילוב
3 קישואים- קוביות בערך 1X1 ס"מ או פרוסות עגולות
3 תפו"א- קוביות בערך 1X1 ס"מ
1 שימורי תירס גמדי- טבעות
1 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
2 פרפרי חזה עוף חתוכים לקוביות בערך 1.5X1.5 ס"מ
1.5 כפות חוויאג' למרק
מלח
פלפל שחור
3 כפות אבקת מרק בטעם עוף----לא חובה. יתכן ויהיה צורך בעוד מלח
מים לכיסוי + 6-7 ס"מ
מבשלים את המרק על אש בינונית כארבעים וחמש דקות עד שהטעמים נפתחים ומתקבל מרק בגוון צהבהב-ירקרק
מוציאים את עיסת הקניידלאך ובידיים לחות יוצרם כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ
זורקים למרק המבעבע ומבשלים עוד כ-5 דקות
בהגשה-
שמים מנת קוסקוס בקערה ויוצקים עליה מרק.
התכנון שלי היה להגיש עם אטריות אבל בסוף הכתי קוסקוס
אפשר אטריות.
בתיאבון!
וקוסקוס.
עוד מרק משביע.
מזין
היום רציתי להכין מרק שיהווה ארוחה שלימה.
אבל רציתי לגוון למשהו חדש.
אז החלטתי ללכת על פי הלב שלי. מה שאני בד"כ עושה כשאני ממציאה מתכון חדש.
המראה - מהמם.
הריח- כל הבנין!
ועל פי העדויות כאן---טעים.
מתחילים בהכנת עיסה לקניידלאך, כשעה לפני הכנת המרק:
3/4 כוס קמח מצה
3/4 כוס מים רותחים
2 ביצים
1/4 כוס שמן
1/8 כפית סודה לשתיה [קמצוץ ממש]
1 כפית מלח או אבקת מרק טעם עוף
מערים מים רותחים על קמח המצה.
מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה, מעט נוזלית ודביקה
מעבירים למקרר.
למרק-
סיר 6 ליטר
2 בצלים קצוצים גס
1.5 כוסות קוביות סלרי [מהמקלות]
4 גזרם - טבעות- או 3 כוסות גזר גמדי או שילוב
3 קישואים- קוביות בערך 1X1 ס"מ או פרוסות עגולות
3 תפו"א- קוביות בערך 1X1 ס"מ
1 שימורי תירס גמדי- טבעות
1 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
2 פרפרי חזה עוף חתוכים לקוביות בערך 1.5X1.5 ס"מ
1.5 כפות חוויאג' למרק
מלח
פלפל שחור
3 כפות אבקת מרק בטעם עוף----לא חובה. יתכן ויהיה צורך בעוד מלח
מים לכיסוי + 6-7 ס"מ
מבשלים את המרק על אש בינונית כארבעים וחמש דקות עד שהטעמים נפתחים ומתקבל מרק בגוון צהבהב-ירקרק
מוציאים את עיסת הקניידלאך ובידיים לחות יוצרם כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ
זורקים למרק המבעבע ומבשלים עוד כ-5 דקות
בהגשה-
שמים מנת קוסקוס בקערה ויוצקים עליה מרק.
התכנון שלי היה להגיש עם אטריות אבל בסוף הכתי קוסקוס
אפשר אטריות.
בתיאבון!