אני ניסיתי.מישהי ניסתה פעם דייסה על חלב א. ?
הלך מצוייןמישהי ניסתה פעם דייסה על חלב א. ?
בד"כ אמורה לחמם, תביאי בבוקר כוס קפואה ובכל מקרה זה יצטרך חימום(אפילו בתוך ספל מים חמים.)
תודה על התשובה המפורטת, מחמם את הלב!האמת הוא היה במשפחתון אז לא שלחתי לו אוכל.
אבל גם לי היה איתו בית ספר, גם אצלה וגם בבית.
עכשיו אני נזכרת שתקופה כן שלחתי לו, כי הוא לא הסכים לאכול את האוכל שלה.
ולשאלתך - כן, היא אמורה לחמם לו את האוכל. לא ממש רותח, אבל בטח לא קר מהמקרר.
אני נתתי לו לטעום כל פעם ירק אחר, אח"כ מרק לא מאד סמיך בלי תיבול בכלל,
ואחרי זמן קצר הסמכתי יותר, הוספתי מלח.
בהמשך, אפשר כבר פשוט לטחון לו כל מרק שאתם אוכלים, או אם את מכינה תוספת של ירקות, קציצות וכדו' - חלק מזה להשאיר לו בצד, לרסק או לטחון.
ממליצה להכין כמות גדולה של קציצות עוף / הודו פשוטות, ואז כל פעם שאת מעמידה לו מרק פשוט לזרוק פנימה כמות מתאימה של קציצות ולטחון יחד. (אפשר גם פשוט להכין עיסה ולחלק לשקיות. פשוט הטחון מגיע בחצי קילו שזה יותר מדי לסיר אחד לתינוק)
אגב, לגבי סמיכות, לי לקח זמן למצוא את רמת הסמיכות שהוא אוהב וקל לתת ולהכין לו. אם יצא לי דליל מדי אני מוסיפה כמה כפות של דייסה לכוס מרק לפני שאני מאכילה אותו.
אולי נשמע מוזר, אבל עושה היטב את העבודה והוא אוהב את זה.
אם אני מזהה לפני הטחינה שהמרק יצא דליל מדי, אני שופכת פנימה קוואקר, נותנת לו לעמוד קצת כדי שיתרכך ויספח את הנוזלים המיותרים, וטוחנת. קל, מזין ומשביע.
אם יש לך עוד שאלות - בשמחה. עברתי איתו הרבה בנושא והלוואי שיעזור למישהו. (הוא כבר עבר את השנה ועדיין רוב הזמן אוכל בעיקר טחון ותזונה ממש לא מגוונת)
לחמם אבל לא במיקרוגל@Nomi10 תודה!
כששולחים ירקות טחונים למטפלת - היא אמורה לחמם לו אותם?
או שהתינוק אוכל את זה קר?
המתוק שלי אמנם לא בן בכור ולא שני אלא....
אבל עושה לי בית ספר מבחינת התזונה!
אשמח לשמוע מניסיונכם איך עבד בפועל... תודה!
ממש בתחילת הטעימות יחסית. אני חושבת גיל 7-8 חודשים.מאיזה גיל התחלת להוסיף הודו או עוף טחון?
מה שנקרא "מהיר הכנה" או שיבולת שועל..וכן - איזה סוג קוואקר?
אני עדיין מאכילה אותו בעצמי...השאלה היא מה לפני השינה - דייסה בכפית?
הוא לא מסכים לאכול מבקבוק כלל... לכן שאלתי על כפית.ממש בתחילת הטעימות יחסית. אני חושבת גיל 7-8 חודשים.
בהתחלה בכמות ממש קטנה ביחס לירקות, וכשראיתי שעבר חלק והוא אהב את זה, הוספתי.
היום, קצת יותר מגיל שנה, אני מביאה לו כבר לפעמים את הקציצות כמות שהן, רק דואגת שתהיינה רכות (עדיפות למבושלות)
רק מציינת שהילד שלי חריג. רוב הילדים בגיל הזה כבר מסתדרים גם עם אוכל הרבה יותר מוצק.
מה שנקרא "מהיר הכנה" או שיבולת שועל..
הדק, ששמים לפעמים בעוגיות. הוא הכי עדין, מתבשל מהר.
אני עדיין מאכילה אותו בעצמי...
אבל כן משתדלת לפני השינה שיאכל משהו יותר משביע כדי ליצור הפסקה כלשהי בלילה.
זה יכול להיות דייסה בבקבוק אם הילד שלך בקטע (ולדאוג לפטמה עם חור גדול מספיק), או אם את רוצה משביע יותר והילד שלך אוהב את זה - דייסה בכפית.
בהמשך, כשמותר כבר חלב ניגר, אפשר גם להכין דייסת קוואקר עם קצת בננה, תפוח מגורר או מה שזורם לך.
ספציפית הילד שלי לא הכי משתף פעולה בארוחת ערב, אז אני מחפשת דרכים אחרות איך 'להכניס' לו אוכל.
לדוגמא מערבבת בגבינה חתיכות לחם קטנות, או נותנת לו להחזיק ביד חתיכת פיתה / לביבות גבינה וכו'.
כשהם מחזיקים בעצמם הרבה יותר סיכויים שייכנס לפה ויסכימו לטעום.
אפשרי גם כדורי גבינה מסולת שזה מזין, טעים ומשביע, אבל אם רק עכשיו התחלת טעימות אז אולי תחכי עם זה קצת.
תתחילי עכשיו עם דייסות, זה יהיה לך הכי קל.
בעיני זו שאלה לרופא ילדים.הילד שלי בן 5 חודשים, ראשון
בטיפת חלב אומרים לי לא לתת לו אוכל שלא חלב אם\תמ"ל עד גיל 8 חודשים כי היה פג (שבוע 35, ללא בעיות ב"ה),
הבעיה שלא הצלחנו עם ההנקה אז עברנו לנוטרמיגן.. כי הוא רגיש לחלב כנראה (היה מקיא מטרנה),
זה אוכל ממש מגעיל עם ריח של חציר, הרופאה אמרה לי שכל הכבוד לו שהוא מסכים לאכול כי רוב הילדים לא מסכימים... ואני רואה שזה דיי דוחה אותו והוא אוכל רק כי הוא רעב
תכלס, השאלה שלי,
האם כדאי כן להתחיל לתת לו אוכל טחון (כי כשאני מביאה לו ליקוקים פה ושם אני רואה שהוא ממש מתלהב)
או שכדאי לחכות וללכת לפי הספר של האחיות?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ש'
קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ: