ראש שום מפורק לשיניים
4 עגבניות בשלות- קוביות
1 בצל קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות מלח
מעט פלפל שחור
500 גרם רסק עגבניות [בעדיפות לרסק לפסטה]
2 כפות פפריקה
2 כפות אבקת מרק בצל [לא חובה]
1/4 כוס שמן
3 כוסות שעועית לבנה מבושלת במים- רכה.
הכנה:
מאדים בשמן, בסיר גכדול את הבצל והשום לשקיפות.
מוסיפים קוביות עגבניות ורסק.
מערבבים
מוסיפים את יתר הרכיבים, למעט כוס שעועית מבושלת
מוסיפים כ- 3 ליטר מים.
מבשלים כחצי שעה על אש בינונית. מגביהים את האש ומבשלים עוד כמה דקות להסמכה של המרק. אם המרק כבר הסמיך אין צורך לבשל עוד.
טוחנים במקל למרקם אחיד וקטיפתי.
בהגשה מפזרים מהשעועית ששמרנו בצד ולא נטחנה עם המרק
נערך לאחרונה ב: