סיר 4 ליטר
שקית ברוקולי קפוא 600 גרם
2 בצל קצוץ
5 שיני שום
מלח
מעט פלפל שחור
3 כפות שמן
2 כפות אבקת מרק בצל [אפשר בלי]
קמצוץ אגוז מוסקט [אפשר בלי]
1 מיכל 250 מ"ל שמנת לבישול 9% [אפשר אחוזי שומן גבוהים יותר....]
מים לכיסוי
להגשה, לא חובה:
פרחי הרוקולי חלוטים במים
ספגטי מבושל ומטוגן בשמן [הוראות בהמשך]
הכנה:
בסיר בגודל מתאים מטגנים בצל בשמן לשקיפות. מוסיפים ברוקולי קפוא ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים תיבול ומים. בשלב זה עוד לא מוסיפים שמנת לבישול.
מבשלים כעשרים דקות.
טוחנים במוט למרק חלק. מוסיפים שמנת לבישול ומערבבים היטב. מבשלים עוד כשתי דקות
להגשה:
ממלאים קערה במרק. מניחים קשר של ספגטי ופרח ברוקולי [הוראות בהמשך]
לספגטי:
מבלים ספגטי במים לריכוך על פי ההוראות.
שוטפים היטב, מקררים ומייבשים
מחממים שמן בסיר קטן בגובה. שמים בערך 4 ס"מ שמן.
לוקחים מעט ספגטי ויוצרים קשר. מנילים בשמן לטיגון עד להשחמה נאה. מוציאים ומניחין על ניר סופג.
הספגטי מתקבל פריך פריך וטעיםםםםםםםםם!
ואם לא מספיק משמין לי?
אין בעיה.
פזרו גבינ"צ בהגשה.
אפשר פרווה?
בוודאי
השמיטו את השמנת ואת הגבינ"צ