מרקחת הינה מעין ריבה דלילה ועדינה לא ממש נוזלית אבל גם לא קרושה כמו ריבה.
המרקחת הזו מיוחדת בטעמה, מרקמה ובגוון שלה
בט"ו בשבט ילדי סופרים את מס' הפירות שהוגשו לשולחן [כל המרבה הרי זה משובח-לפאר ולכבד את היו"ט חמישה עשר בשבט-כך נוהגים אצלנו.]
את המרקחת סופרים כ-3 פירות וזאת בגלל שהיא מכילה:
פרוסות אתרוגים כמובן, קוביות חבושים שנותנים לה את הגוון המיוחד וקוביות לימון שמאזנים את המתיקות לטעם מיוחד במינו.
מרקחת אתרוגים
החמרים:
3 אתרוגים
3 לימונים
חבושים להשלמת משקל של 1 ק"ג-לאחר קילוף כל הפירות!
3 כוסות מים
1 כוס מיץ לימון
1 ק"ג סוכר
ההכנה:
1. השרי את לימונים והאתרוגים במים למשך 8 ימים ובכל יום החליפי את המים.
2. קלפי את האתרוגים ופרסי לפרוסות דקות.
3. קלפי את הלימונים וחתכי לקוביות.
4. קלפי את החבושים וחתכי לקוביות.-קצת קשה אפשר להקל ע"י בישולם מועט בלבד.
5. הכניסי את כל החמרים יחד לסיר הרתיחי, הקטיני להבה ובשלי עד לריכוך החבושים
מתקבל צבע יין וורדרד ולאחר צינון הצבע מתכהה מעט לגוון יין עמוק יפהפה.
6. הורידי כפית מהמרקחת לצלוחית והמתיני לצינון של כמה ש' המרקחת תקריש מעט,
זה סימן שהיא מוכנה.
לתשומת ליבך:
לא משתמשים עם הקליפות למרקחת!
המרקחת הזו מיוחדת בטעמה, מרקמה ובגוון שלה
בט"ו בשבט ילדי סופרים את מס' הפירות שהוגשו לשולחן [כל המרבה הרי זה משובח-לפאר ולכבד את היו"ט חמישה עשר בשבט-כך נוהגים אצלנו.]
את המרקחת סופרים כ-3 פירות וזאת בגלל שהיא מכילה:
פרוסות אתרוגים כמובן, קוביות חבושים שנותנים לה את הגוון המיוחד וקוביות לימון שמאזנים את המתיקות לטעם מיוחד במינו.
מרקחת אתרוגים
החמרים:
3 אתרוגים
3 לימונים
חבושים להשלמת משקל של 1 ק"ג-לאחר קילוף כל הפירות!
3 כוסות מים
1 כוס מיץ לימון
1 ק"ג סוכר
ההכנה:
1. השרי את לימונים והאתרוגים במים למשך 8 ימים ובכל יום החליפי את המים.
2. קלפי את האתרוגים ופרסי לפרוסות דקות.
4. קלפי את החבושים וחתכי לקוביות.-קצת קשה אפשר להקל ע"י בישולם מועט בלבד.
5. הכניסי את כל החמרים יחד לסיר הרתיחי, הקטיני להבה ובשלי עד לריכוך החבושים
מתקבל צבע יין וורדרד ולאחר צינון הצבע מתכהה מעט לגוון יין עמוק יפהפה.
6. הורידי כפית מהמרקחת לצלוחית והמתיני לצינון של כמה ש' המרקחת תקריש מעט,
זה סימן שהיא מוכנה.
לתשומת ליבך:
לא משתמשים עם הקליפות למרקחת!