במקרה המודעה קפצה לי, ועברתי על חלק מהתגובות, יש פה חלק מהמגיבים שצריכים כדורים לפרנויה...עדכנתי כתובת בסניף שלי בבנק,
ואז אומר לי הפקיד תביא לי SSN ('סושיאל סקיוריטי נאמבר' דהיינו מספר ביטוח לאומי אמריקאי),
הייתי בהלם מה נפל עליו... מאיפה הוא יודע שעשיתי אזרחות אמריקאית בכלל?
בכלאופן אמרתי לו שאין לי, הוא אמר לי אם תוך שבוע אתה לא מביא לי SSN, החשבון שלך יוקפא/יחסם!
הבעיה היא שלעשות SSN לוקח כמה חודשים- בדרך כלל חצי שנה עד שמקבלים את המספר SSN,
אשמח לעזרה אם מישהו נתקל בדבר כזה, דחוף לי מאוד!
אני עובד בתחום ומכיר היטב את מערך המיסוי האמריקאי, ולא מהתיאוריה.
לגבי הבעיה עם הבנק, לא אמור להיות קשר לאזרחות לילדים, היות ובעל החשבון כנראה מבוגר. איך עלו עליך, לא יודע אבל כנראה שדיווחת בעבר משהו (או אפילו בגוף פיננסי אחר), בכל מקרה הם בהחלט יכולים להקפיא את החשבון.
ראשית, שלח מייל לסושאל בארץ לקבוע תור כמה שיותר מהר (fbu.jerusalem#ssa.gov להחליף סולמית בכרוכית), במייל תמציתי וברור ובאנגלית כמובן תסביר את המצב, יש סיכוי טוב שיתנו לך תור זריז, ואם הם ירצו הם גם יכולים להנפיק מספר תוך זמן קצר. במקביל תפנה לבנק עם התיעוד של ההתכתבות ותסביר שאתה מטפל בעניין.
אין צורך לשלם לשום מאכער, אפשר לסדר את הכל עצמאית ובחינם.
לגבי שאר הפחדים מהמיסוי באמריקה, רוב האנשים מרוויחים מאוד מהאזרחות שלהם. צריך לדעת להתנהל ביושר ועם דיווחי אמת והכל בא על מקומו בשלום.
לגבי הבעיות לעצמאים וכו' כמעט להכל יש פתרונות צריך לפנות לאנשי מקצוע שיודעים לעשות שימוש במוח שלהם ולא חובבנים או רו"ח מקובעים (נתקלתי כבר מהכל).
ולמי שעדיין סובל מפחדים כדאי שיפנה לטיפול מתאים...
(מזכיר לי סיפור אמיתי על משפחה שהכרתי שחיה בדוחק, ומכוח האזרחות שלהם היו זכאים לסכום גבוה מאוד בתקופת הקורונה, אבל בגלל דמיונות של האמא שאולי יום אחד הם יהיו עשירים מופלגים ויסתבכו עם רשות המיסים האמריקאית. אז בחרו לא לקחת ולו דולר אחד.)
הערת אגב אחרונה, כשתהיו ממש עשירים גם יהיה לכם מספיק כסף לשלם למתכנני מס שיעשו לכם את העבודה.
בהצלחה