דרוש מידע מעשר כספים

• פותח הנושא y t
  • פורסם בתאריך

rew3020

משתמש מקצוען
ומה עם המשכנתא על הבורסולינו שלי?
דירה שאתה גר בה זה משהו אחד, דירה להשקעה זה דבר אחר.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
ומה עם המשכנתא על הבורסולינו שלי?
דירה שאתה גר בה זה משהו אחד, דירה להשקעה זה דבר אחר.
דירה שאתה גר בה זה בדיוק השקעה! יכולת לקנות בטבריה בחצי מחיר, קנית בירושלים כדי להשקיע! (לא לזרוק כסף לפח... זה השקעה לעתיד)

נר לאחד

משתמש חדש
זו לא הדיעה הרווחת.
ומה עם משכנתא של דירת מגורים? אני מרוויח 5000 ש"ח והמשכנתא שלי 2000, אז אני צריך לתת רק 300 מעשר?
לא,
כי הדירת מגורים שלך היא לא עסק, ולכן אתה חייבים לשלם מעשר. כמובן שמי שאחרי המעשר יחסר לו למשכנתא - לא צריך לתת מעשר.
אבל יח"ד להשקעה היא כן עסק, ולכן בעסקים מקזזים את ההוצאות, ומשלמים מעשרות רק מהריווח נטו ולא מהריווח ברוטו.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
לא,
כי הדירת מגורים שלך היא לא עסק, ולכן אתה חייבים לשלם מעשר. כמובן שמי שאחרי המעשר יחסר לו למשכנתא - לא צריך לתת מעשר.
אבל יח"ד להשקעה היא כן עסק, ולכן בעסקים מקזזים את ההוצאות, ומשלמים מעשרות רק מהריווח נטו ולא מהריווח ברוטו.
הסברתי כבר בהודעה הקודמת שזה שדירה קונים כנכס להשקעה כדי שתהיה הכנסה, זה שאתה החלטת להיות השוכר של עצמך ולגור בה כדי לחסוך דמי שכירות זה לא מגרע בכי-הוא-זה מהעיסקה.
רק לפוסקים שאומרים שאפשר לקזז הוצאות הבית לפני שנותנים מעשרות, אז אולי זה כמו שכירות דירה

נר לאחד

משתמש חדש
זה שאתה החלטת להיות השוכר של עצמך ולגור בה
אתה לא מבין את ההבדל בין עסק לבין חיי היומיום ?
בסוף כשתמכור את הדירה להשקעה תתן עליה מעשר מכל הרווחים, שהם כוללים את כל תשלומי המשכנתא ששולמו מתשלומי השכירות.
רק אז זה נחשב שהרווחת כסף מההשקעה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה