מעצבות מטבחים - אשמח לחוות דעת

אמונה1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
שלום וברכה,
מדובר בדירה חדשה מקבלן, אני עושה מטבח לבד אבל התקציב לא גדול.
המעצבת של חברת המטבחים עיצבה לי משהו, אבל יש לה מיינדסט מאוד מרובע ואשמח לשמוע דיעות אחרות...

אם יש צורך - אעלה כיוונים נוספים.
תודה רבה מראש!
1656934782779.png
 

אמונה1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הכיורים יהיו קצת יותר שמאלה
מחכה לתוכנית המעודכנת

ואני מתכננת לשים שולחן קטן ל4 אנשים בקיר "חזית 1"
 

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
ליד המקרר נראה שיש ארון גבוה ובפינה שיש-אני צודקת?
כי זה שיש מאד לא נגיש
הייתי ממשיכה את הגבוהים עד הקיר ועושה ארון מקסר וכד' בפינה

-האם רוצים פינת אוכל במטבח? של כמה מקומות? בר בא בחשבון?
אני אישית אוהבת מטבח עם 2 קוים מקבילים. יותר נח לעבודה. ואין פינות מתות.
הייתי עושה חלבי על חזית 1, בשרי על חזית 3 ולמטה בחזית 3 גבוהים
ובר דו צדדי בהמשך חזית 1 -למטה. ל4/5 מקומות (תלוי מה יש בצד השני אחרי הכניסה למטבח.)
מקווה שהיה מובן...
 

אמונה1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
תודה רבה מאד!

אני יודעת שהשיש שם לא נגיש. אבל אין לי תקציב לתריס, זה יקר לי כרגע. (עולה כ2000 + הארונות מעל)
בינתיים זה יהיה נישה מוסתרת ואפשר לשים שם את המיקסר בלי תריס, אולי אני אעשה שם הכנה לתמי4, מה אומרת?
אני לא בונה על השיש הזה למשטח עבודה.

פינת אוכל - בהחלט, כתבתי שאני רוצה לשים שולחן בחזית 1, אבל לא אוהבת בר.
אני גם מאוד אוהבת מקביל, ואפילו צורת ח', אבל הרווח שישאר באמצע צר מדי, לא?
המטבח ברוחב 2.40, לא צר מדי מעבר ברוחב מטר?

מה שיש כרגע זה פתח בחזית 4, שפונה למסדרון. אבל אני אוהבת שיש פתח רחב לסלון (לא פתוח לגמרי, חצי) אז אני רוצה להמשיך את קיר חזית 4 ולשבור חצי מחזית 1. הסלון בצד שמאל.
אפשר לעשות בחזית 1 שיש קטן יותר חלבי וגם את הפתח...
מקווה שהבנתי נכון מה שהתכוונת.
 

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אני לא בונה על השיש הזה למשטח עבודה.
גם לנקות כזה שיש מאד מורכב
וכשזה פתוח ולא ארון סגור זה צובר אבק (ולכלוך)
המטבח ברוחב 2.40, לא צר מדי מעבר ברוחב מטר?
לא מטר. 110-120
באמת די צר... (120 עוד בסדר. אבל זה יהיה מעט פחות)
מצד שני- פינת אוכל מול השיש עוד יותר צפוף
אפשר לעשות בחזית 1 שיש קטן יותר חלבי וגם את הפתח...
ואז שולחן-פינת אוכל בחזית 4
מקווה שמסתדר עם הגודל של הקיר...
צריך לחשב.
 

אמונה1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
ואז שולחן-פינת אוכל בחזית 4
מקווה שמסתדר עם הגודל של הקיר...
צריך לחשב.
הרעיון הזה הוא רק למקרה שהולכים על קווים מקבילים
אבל זה מאוד צר...
שולחן אוכל יכול להיות בעומק 50 ויש מקום לעבור מאחורה גם כשיושבים
ורוב הזמן לא יושבים וזה לא צפוף
לא?
 

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
שולחן אוכל יכול להיות בעומק 50 ויש מקום לעבור מאחורה גם כשיושבים
כמה הולך להיות אורך קיר 1 אחרי שתקצרי אותו? כרגע הוא 240 פחות 60 משטח עבודה וצריך להשאיר רווח למישהו שישתמש במשטח הזה בין המשטח לשולחן, בפרט אם שמים שם כיריים (וגם אם לא)
אם רוצים שולחן צמוד לקיר- שא"א לשבת בצד השני מספיק עומק 40, אם רוצים שלפעמים יוכלו- מינימום 60
כסאות-גם כשהם צמודים לשולחן -תופסים מקום. כמה? תלוי במשענת הכסא.
אם עושים שני קוים מקבילים ומקצרים את קיר 1 ל2 מ' נשאר פתח 2.61
קיר 4 באורך 240 (אחרי מעט הארכה)
סדר קיר 3 מלמטה למעלה- מזווה, ארון בילד אין, מקרר, שיש עם כיור וכיריים.
החסרון- המקרר לא בקו ישר עם כל הצד
ניתן להעמיק את הארונות הגבוהים לעומק המקרר. החסרון- יקר, איפה שהתנור- העומק לא ישמש ומדפים לא נגישים.
אז מה שמים בקיר 4? עומק ארון מזווה- 60 אח"כ 80 רווח לשימוש בארון/תנור וכסא, 70 שולחן ואחריו כסא. השולחן אנכי לקיר. הרווח-יותר סועדים סביב השולחן, יש מקום משני הצדדים.
 

גלית נעוס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אצלנו בבינין יש בערך כזה מטבח. רק בין חזית 1 לחזית 3 יש 2 מטר , ולא 2.40. וזה בכלל לא נורא. הרבה עשו 2 קווים מקבילים.
אחת עשתה על חזית 1 יחידה חלבית והמשיכה את השיש צר יותר למקום ישיבה.
וכמו ש @א שיינפלד הציעה כל הגבוהים אצלה בקיר 3 למטה. (יצא לה משטחי עב' גדולים אבל בלי הרבה מקומות איכסון).
אני שמתי מקרר על הזווית שבין חזית 1,2. קיר 3,4 עשיתי ר כשבקיר 4 יש לי בילדאין ומזווה . וויתרתי על ישיבה במטבח.
ויצא לי הרבה מקומות איכסון .
 

אמונה1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
כמה הולך להיות אורך קיר 1 אחרי שתקצרי אותו? כרגע הוא 240 פחות 60 משטח עבודה וצריך להשאיר רווח למישהו שישתמש במשטח הזה בין המשטח לשולחן, בפרט אם שמים שם כיריים (וגם אם לא)
אם רוצים שולחן צמוד לקיר- שא"א לשבת בצד השני מספיק עומק 40, אם רוצים שלפעמים יוכלו- מינימום 60
כסאות-גם כשהם צמודים לשולחן -תופסים מקום. כמה? תלוי במשענת הכסא.
אם עושים שני קוים מקבילים ומקצרים את קיר 1 ל2 מ' נשאר פתח 2.61
קיר 4 באורך 240 (אחרי מעט הארכה)
סדר קיר 3 מלמטה למעלה- מזווה, ארון בילד אין, מקרר, שיש עם כיור וכיריים.
החסרון- המקרר לא בקו ישר עם כל הצד
ניתן להעמיק את הארונות הגבוהים לעומק המקרר. החסרון- יקר, איפה שהתנור- העומק לא ישמש ומדפים לא נגישים.
אז מה שמים בקיר 4? עומק ארון מזווה- 60 אח"כ 80 רווח לשימוש בארון/תנור וכסא, 70 שולחן ואחריו כסא. השולחן אנכי לקיר. הרווח-יותר סועדים סביב השולחן, יש מקום משני הצדדים.
אני רוצה שקיר 1 יהיה 2.40 בשביל לשים בצד השני שלו (סלון) ארון ספרים, זה המיקום הכי מוצלח לזה מבחינת הסלון.

התכוונתי לשים שולחן אוכל צמוד לקיר, באורך מטר, אפשר בצפיפות לשבת 4 אנשים.

ממש רעיון יפה לשים פינת אוכל בקיר 4, אבל שוב - תלוי אם המעבר צר מדי...
(חוץ מזה - כרגע אני חושבת שזה בעייתי לי להעביר נק' מים לקיר 1. זה קיר דק שאין בו שום צנרת)
 

גלית נעוס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
מעבר של 70 ס"מ?? זה נשמע שא"א לעמוד בו זמנית ליד 2 צידי השיש
לא מוגזם?
אני חושבת ש רק כ- כ-1.20 העומק 60 ס"מ. (יחידת שיש לתמי 4 + כיור ) אם אני לא טועה מיד אחרי הכיור המשיכו את השיש צר יותר עומק 45 ס"מ שמשמש בר לאוכל, ומשטח עבודה.( מתחת למשטח זה אין ארונות ) כך שזה פתוח לעין ולא נורא בכלל. רק אין מספיק ארונות חלביים אז יש שם בצד הזה 2 שורות קלאפה למעלה.
יש אחת שעשתה בקיר הזה (חזית 1) את הגבוהים וזה עמוס וצפוף לעין.
 

ANONIMI123

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אפשר גם חוות דעת ממישהו על ההדמיה להלן:
הכיור הימני מתחלף עם היחידת מגירות שלידו כך שהכיור הימני יעמוד ליד הכיריים.
וכן הקלאפה הימנית אמורה להיות קצת יותר גדולה.
חוות דעתכם?
1663714030027.png
 

גלית נעוס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אני לא מעצבת. אבל לעניות דעתי הכיור השמאלי מידי קרוב לכיריים. תחשבי על ילד שבא לשטוף ידיים והוא צמוד לסיר מבעבע, חלילה.
שנית , אם תבשלי ישפריץ לתוך הכיור ועל השיש. אוכל בשרי ישפריץ על השיש והכיור החלבי וכן ההפך.
אולי, ושוב, אני לא מעצבת, את הכיריים תשימי מעל המגרות הכי ימניות (בתנאי שאין שם שולחן!) ולידו יהיה המשטח הבשרי
את שני הכיורים באמצע, אפילו במרווח של 30 ס"מ ביניהם. ותרוויחי 2 משטחי שיש מרווחים (אם הבנתי טוב את הגודל יהיה לך 1.10 מ' משטח מכל צד) וכיריים שלא משפריצים על משטח חלבי.
תחשבי על זה. ותתיעצי עם מומחים לעניין.
 
נערך לאחרונה ב:

ANONIMI123

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
צודקת.
מצד שני צמוד למגירות הללו אמור לעמוד המקרר
 

גלית נעוס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
נראה לי שעוד יותר טוב . כך הגז לא חשוף לילדים שעוברים שם.. אם את חוששת מהחום (שחום הגז ישפיע על המקרר) תקיפי את המקרר בעץ ועל המקרר ארונות איכסון. כי עץ אמור לבודד. אבל יתכן שזה לא נורא כיריים ליד מקרר. (אני יודעת שתנור זה לא הכי טוב. אבל כמובן תתייעצי)
 

ANONIMI123

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
מה ההפרש במחיר בין אינוקציה לגז?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  103  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה