@מטרת העל! תראה, אני מסכים איתך שהמחירים הם ללא פרופרציה לחלוטין
אבל כמו שאמרו קודמיי, בכל הארץ המחירים הרקיעו שחקים,
וכן עמנואל התפתחה מאוד משמעותית בשנתיים האחרונות, אני באופן אישי אחראי על תחום התח"צ ביישוב, והנסיעות השלישו את עצמם, יש לנו בממוצע יומי כל 45 דקות אוטובוס לב"ב וממנה,
יש 4 אוטובוסים למודיעין עילית ואלעד לכל כיוון, כנ"ל גם לנתניה, וגם לביתר וב"ש יש 3 נסיעות לכל כיוון
אפרופו פריפריה, תעשה בדיקה ברכסים ואופקים ועוד ערים שהם כמות כפולה מהתושבים שלנו שיש לי אולי רבע ממה שיש אצלינו,
לגבי דירות, אז כך, יש כרגע פרויקט אומנם די יקר של 5 חדרים ומעלה, שהמחירים שם הם 11 אלף למטר פלוס מינוס, הקבלן התחיל את השיווק שלו בחודש תמוז, ובתוך 3 חודשים הוא כבר מכר מעל 70% מהדירות (קרוב ל-30-35 דירות, שהכי זול שם היה 1,490,000 ש"ח!)
רק שתבין, אחד מהיזמים שזכה במחיר למשתכן אמר לי את הנתון הבא:
המדינה מחייבת כל יזם/קבלן לשלם על הקרקע גם את הדירות של מחיר למשתכן, הווי אומר שנניח שיש מתחם של 100 שירות ומתוכם 60 הם מחיר למשתכן, אז הוא אמור לשלם על הקרקע לפי כל ה-100 דירות, וברור לכל אחד שעל מי הקבלן יגלגל את המחיר, כמובן על הצרכן, ואז הוא אמר לי שהוא למשל קנה קרקע שעל כל דירה הוא אמור לשלם 200 אלף ש"ח, כך שזה יוצא שמתוך 3 דירות 2 הולך למחיר למשתכן, אז נשאר אחד בשוק החופשי, כמה זה יוצא בסופו של דבר, 600,000 ש"ח רק על הקרקע!!!
אין שום סיבה בעולם שימכור בפחות מ-13-14 אלף למטר, הקבלן הוא לא גמ"ח הוא לא לעשות כסף וכמה שיותר,
והיזם אמר לי שהוא אומר לכל אחד שנרשם להגרלה שיתפלל חזק חזק שיזכה כאן, כי מי שזוכה כאן זוכה בפיס
בהצלחה