אז רק על השיש?? רק שם יש כניסה למים קרובה.אין בעיה להתקין מדיח על הרצפה, רק צריך אינסטלציה קרובה
גם כניסה וגם יציאה של מים וכמובן חשמל,
הבאתי נגר שממש עשה ארון- חתך ארון קיים לפי מידות המדיח. יצא לי בערך 800 שח אבל עבודה מדהימה!!יש מישהו שמתעסק בתחום המדיחים שיכול לבוא אליי הביתה ולהגיד לי איפה אני יכולה לעשות מקום למדיח?
אני לא משתמשת במדיח בשבת אבל יודעת על משפחה יר"ש באופן מיוחד שלפי פסיקת רבם משתמשים. כנראה שזה לא איסור מוחלטאסור להשתמש במדיח בשבת !
גם עם שעון שבת !
אין כאן המקום להיכנס לדיון הלכתי.
[מבשל ועוד].
גם רבנים מי שנחשב 'מיקל' אוסר בזה.
ילקוט יוסף בסימן הכנה משבת לחול סעיף י"ט.
שמירת שבת כהלכתה ח"א, עמ' קכו.
מדיח כלים בשבת | דין | שאל את הרב
שאלה: האם מותר להשתמש במדיח כלים בשבת על ידי שאסדר שיפעל על ידי שעון שבת, וגוי יסגור את הדלת של המדיח? תשובה: אין להשתמש במדיח כלים בשבת, אפילו שעורך אותו על ידי שעון שבת, וזאת גם משום איסור עשית מלאכה בשבת [שמחמם את המים שלא היו חמים בערב שבת] וגם משום איסור השמעת קול בשבת. […]din.org.il
בגדול אם יש אינסטלציה קרובה אז כן.אפשר להתקין מדיח בלי הכנה לכך.
במטבח קבלן.
דירה שכורה.
יש כזה דבר מדיח שמונח על הריצפה יש לי המון מקום על הרצפה או בחצר צמודה למטבח.
נראה לכם בכלל להגיוני?
או להפסיק לחלום על זה!
או שאינם יודעים את ההלכה, או שאינם יר"ש.אני לא משתמשת במדיח בשבת אבל יודעת על משפחה יר"ש באופן מיוחד שלפי פסיקת רבם משתמשים. כנראה שזה לא איסור מוחלט
איזו נחרצות... בלי עין הרע...או שאינם יודעים את ההלכה, או שאינם יר"ש.
נלמד עליהם זכות, שהם טועים בהלכה.
כמו שתאמר יש משפחה יראי שמים שאוכלים 'רבנות' או אוכלים בפסח מצות 'מיוחדות' [פשוטות של הרבנות].
זה לא יראי-שמים !
הסיסמה 'לפי פסיקת רבם' היא לא נכונה כלל [חוץ ממקרים מאוד מיוחדים].
היום בעולם השקר 'פוליטיקלי קורקט' 'כל אחד והאמת שלו'.
היהדות היא הרבה פעמים חד-משמעית.
יש [לא הכל] דברים שזה אסור וזהו !
אשמח לשמוע אם יש לכם הסמכה לפסוק שאתם יכולים לפסוק בכזו נחרצות למרות שרב שאני יודעת שיש לו הסמכה פסק שמותר.או שאינם יודעים את ההלכה, או שאינם יר"ש.
נלמד עליהם זכות, שהם טועים בהלכה.
כמו שתאמר יש משפחה יראי שמים שאוכלים 'רבנות' או אוכלים בפסח מצות 'מיוחדות' [פשוטות של הרבנות].
זה לא יראי-שמים !
הסיסמה 'לפי פסיקת רבם' היא לא נכונה כלל [חוץ ממקרים מאוד מיוחדים].
היום בעולם השקר 'פוליטיקלי קורקט' 'כל אחד והאמת שלו'.
היהדות היא הרבה פעמים חד-משמעית.
יש [לא הכל] דברים שזה אסור וזהו !
יכולה לתת בבקשה פרטי קשר?הבאתי נגר שממש עשה ארון- חתך ארון קיים לפי מידות המדיח. יצא לי בערך 800 שח אבל עבודה מדהימה!!
אני גרה בבית ישן מאד ככה שלא הייתה לי שום הכנה למדיח.
הוא חתך ארון קיים באורך 90 ס"מ ל-60 ס"מ למדיח + ארון של 30, כולל ניסור הדלת והמדפים ויצירת מחיצה חדשה (מקווה שהובנתי)
בנוסף הכנה של אינסטלציה עלתה לי עוד 300 ש"ח בערך.
בעיני שווה כל שקל.
בעז"ה כשנשפץ ברור שאני יעשה גם חלבי. עכשיו לא שווה לי להשקיע את כל זה בשביל החלבי.
אין כזה דבר בהלכה שבגלל ששאלתי רב והוא פוסק שמותר, לכן מותר לי.אשמח לשמוע אם יש לכם הסמכה לפסוק שאתם יכולים לפסוק בכזו נחרצות למרות שרב שאני יודעת שיש לו הסמכה פסק שמותר.
ואשמח לשמוע באיזה נחרצות אתם קובעים על בן אדם בלי להכיר אותו אם הוא יר"ש או לא. אני מכירה את הבן אדם.
לא כתבתי על כל דבר "יש רב שמתיר"אין כזה דבר בהלכה שבגלל ששאלתי רב והוא פוסק שמותר, לכן מותר לי.
יש כללים בפסק הלכה וכיצד נוהגים במחלוקת.
לכו לרב מוכר ורציני במקום מגורכם ושאלו אותו האם מותר להשתמש במדיח בשבת ותראו מה הוא יענה.
כנראה אותו יהודי יר"ש, רק שהוא טועה.
צריך להעיר לו.
לא נכון לומר על כל דבר "יש רב שמתיר".
זה ממש לא עובד ככה !
פרטי קשר שלי?יכולה לתת בבקשה פרטי קשר?
משער שפרטים של הנגר שמבצע זאתפרטי קשר שלי?
למה?
אין לי בעיה שתכתבי מייל ואכתוב לך רק רוצה קודם לדעת למה.
גם תארתי לעצמי אבל לצערי הרב שומעים סיפורים שאני לא רוצה אפילו לשלוח מייל לכל אחד (לא שחושדת חלילה. וגם פרילי זה מאד טעים)משער שפרטים של הנגר שמבצע זאת
סליחה, לא הייתי ברורה,פרטי קשר שלי?
למה?
אין לי בעיה שתכתבי מייל ואכתוב לך רק רוצה קודם לדעת למה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: