עזרה מעבר מחברת חשמל

פזגז חשמל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הסתדרה לך הבעיה הזו?
כי לנו החליפו למונה חכם אתמול ומאז שתי שקעים + תאורה אחת לא עובדים
מה עושים עם זה?
מאוד מוזר, זה בערך כמו כאחד הכניס דלק לרכב ומאז יש בעיה בנורה השמאלית, כלומר זה לא אמור להיות קשור כלל, מה שכן, יתכן שכאשר החשמלאי טיפל בארון שלך נהיה חוט אחד רופף, באחד מהפיוזים ולכן לא עובד שקע, ואם אני צודק מדובר בסכנה מאחר שמאגר רופף עלולה לגרום שריפות ח"ו, יצויין כי על פי התקן צריך כל אחד פעם בשנה להדק ולוודא כי כל הברגים של הלוח הדוקים היטב,

מתוכנתת

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
עדיין לא עובד לי
ואיך מתכנן לטפל בזה? התלוננת לחברת חשמל?
אני התקשרתי אליהם וטענו שאין מצב שזה קשור אליהם
תכלס, זה עבד מעולה (והחשמל בדירה הוא בן שנתיים) ומהרגע שהחליפו את המונה, זה לא עובד

מתוכנתת

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מאוד מוזר, זה בערך כמו כאחד הכניס דלק לרכב ומאז יש בעיה בנורה השמאלית, כלומר זה לא אמור להיות קשור כלל, מה שכן, יתכן שכאשר החשמלאי טיפל בארון שלך נהיה חוט אחד רופף, באחד מהפיוזים ולכן לא עובד שקע, ואם אני צודק מדובר בסכנה מאחר שמאגר רופף עלולה לגרום שריפות ח"ו, יצויין כי על פי התקן צריך כל אחד פעם בשנה להדק ולוודא כי כל הברגים של הלוח הדוקים היטב,
זה באמת מוזר
אבל זו המציאות, לא יודעת איך זה יכול להיות
החשמל בדירה די חדש, מלפני שנתיים
וזה לא רק שקע אחד, זה 2 שקעים + תאורה שכולם מחוברים לאותו מקור חשמל
ככה הייתי זורמת עם זה אבל זה שקע יעודי של המקרוגל שעכשיו אין לנו איך לחבר לחשמל את המיקרו (הוא בתוך ארון)
זה בוודאות לא קשור לחברת חשמל?

A052

משתמש סופר מקצוען
המונה הוא לפני המפסק הראשי בבית וכמובן לפני החלוקה הפנימית של החשמל, לכן אנחנו כאן לא מצליחים להבין מה הקשר בין החלפת המונה לבין שקעים שלא עובדים.

אבל היות ואנחנו לא אנשי מקצוע. אולי תתקשרו לחשמלאי באיזורכם, שאולי יסביר לכם מה התקלה יכולה להיות ואז או שתזמינו אותו או שתנסו לסדר לבד.

פזגז חשמל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אבל היות ואנחנו לא אנשי מקצוע. אולי תתקשרו לחשמלאי באיזורכם, שאולי יסביר לכם מה התקלה יכולה להיות ואז או שתזמינו אותו או שתנסו לסדר לבד.
כמו שאמרתי לעיל יתכן שהנגיעה בלוח חשמל תגרום לרופפות כבלי החשמל, לכן כדאי לנסות להדק את הברגים של כל הפיוזים, אם זה לא עוזר להתייעץ עם חשמלאי

בונה אתרים

משתמש פעיל
המונה הוא לפני המפסק הראשי בבית וכמובן לפני החלוקה הפנימית של החשמל, לכן אנחנו כאן לא מצליחים להבין מה הקשר בין החלפת המונה לבין שקעים שלא עובדים.
במונה לא עוברים שלושת הגידים של הפאזות?
יוכל להיות שרק התקע ההוא מחובר לאחד מהפאזות שלא חובר טוב במונה

פזגז חשמל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בכל מקרה אין ספק כי מדובר בתקלה שנגרמה על ידי החשמלאי שהתקין את המונה חכם באופן אישי, האם יש לך דרך ליצור עימו קשר?

מתוכנתת

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
בכל מקרה אין ספק כי מדובר בתקלה שנגרמה על ידי החשמלאי שהתקין את המונה חכם באופן אישי, האם יש לך דרך ליצור עימו קשר?
זה דרך החברת חשמל, איך יהיה לי את הפרטים שלו?
וניסינו להתקשר לחברת חשמל והם מתנערים :(

איש פנינים

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לא ניסינו, לא יודעים איך עושים את זה..
זה לא פקק ספציפי, שאר החשמל באותו חדר עובד
וכמה סיכוי יש שבדיוק כשהחליפו מונה הפקק התקלקל...?
פקק מתקלקל כשנגמר לו אורך החיים או כשמופעל עליו עומס יתר וכו'.
לפעמים זה קורה במקביל לארוע אחר ואז בטעות משייכים את זה אחד לשני.
גם באותו חדר יכול להיות שחלקו מפקק אחד וחלקו מפקק אחר.
אפשר לבדוק בלוח החשמל.
לכל פקק יש נקודת הזנה ונקודת יציאה שנראים כמו בורג.
אפשר לעבור עם הטסטר על כל הפקקים החשודים כקשורים לאותו חדר.
עם כל הפקקים מקבלים חשמל ומוציאים חשמל (במצב און) הוי אומר שהבעיה היא מכן והלאה.
אני לא חשמלאי. אבל ככה אני עושה כשיש תקלות - קודם כל לבודד את התקלה.

נערך לאחרונה ב:

מתוכנתת

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
פקק מתקלקל כשנגמר לו אורך החיים או כשמופעל עליו עומס יתר וכו'.
לפעמים זה קורה במקביל לארוע אחר ואז בטעות משייכים את זה אחד לשני.
גם באותו חדר יכול להיות שחלקו מפקק אחד וחלקו מפקק אחר.
אפשר לבדוק בלוח החשמל.
לכל פקק יש נקודת הזנה ונקודת יציאה שנראים כמו בורג.
אפשר לעבור עם הטסטר על כל הפקקים החשודים כקשורים לאותו חדר.
עם כל הפקקים מקבלים חשמל ומוציאים חשמל (במצב און) הוי אומר שהבעיה היא מכן והלאה.
אני לא חשמלאי. אבל ככה אני עושה כשיש תקלות - קודם כל לבודד את התקלה.
ננסה לבדוק את זה
תודה רבה על ההסבר המפורט!

פזגז חשמל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הטכנאי של חברת החשמל
מכיון שחברת חשמל אינם אחראיים לתקלות שיש בתוך הבית, אלא עד ללוח, לכן יש להזמין חשמלאי מוסמך, אחרי שהוא מוודא שהבעיה נוצר על ידי חברת חשמל, אתם פונים לחברת חשמל שוב נותנים את מספר אישור של החשמלאי, והם פונים אליו לבירור אם הוא מאשר שהתקלה על ידם הם מגיעים לתקן, אבל כאמור בהודעות הקודמות של החברים כאן כדאי קודם לנסות לבודד את התקלה באופן עצמאי, ולבדוק,

פזגז חשמל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ככה נראה הפיוז לבדיקה המקום של הבורגים, שים לב אם יש ברגים רופפים
כמו"כ כדאי גם למשוך מעט עם פלייר צר מותאם לחשמל (שיש עליו כיסוי למניעת זרם) כדי לבדוק אם החוט לא יצא לגמרי מהמקום..
כל ההמלצות כאן הם ללא אחריות כמובן וצריך זהירות יתירה!

החלפת-לוח-חשמל-על-ידי-חשמלאי.jpg

yu

משתמש חדש
גם אני עברתי למונה חכם, ובאותו יום כמה שקעים הפסיקו לעבוד.
גם אצלי חברת חשמל אמרה שזה לא קשור, אבל לך תוכיח...

פזגז חשמל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
גם אני עברתי למונה חכם, ובאותו יום כמה שקעים הפסיקו לעבוד.
חשוב גם לציין כי יתכן שהמונה תקול ואחד מהכבלים לא עובד טוב, הבדיקה נעשית רק על ידי חשמלאי מוסמך, עם "מד מתח", (צריך להיות 400 W בין כל הכבלים) אבל ניתן גם לבדוק כאמור לעיל,
אגב חשוב מאוד אם אחד מהחברים יוכלל עלות על התקלה כדי שיוכל לעזור לאחרים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה