נכתב ע"י nc;2205339:
מסכימה אתך לגמרי בכל הקשור למס חברות והפשרת קרקעות המנהל.
ועדין, כרגע המטרה היא להגדיל את ההיצע באופן מיידי, וברגע שקניית דירות לא תהיה עסק מניב אלא כל אחד יקנה דירה לעצמו למגורים בלבד- חלק ניכר מהמטרה יושג.
והאברך מכרמיאל יהיה פחות לחוץ לקחת על עצמו משכנתא מחורפנת , שברגע שהריבית תעלה (וזה כנראה יקרה בשנים הקרובות) תמוטט אותו כליל, כי הוא ידע שהוא יוכל לעזור לילדיו עם דירות במחירים שפויים.
כרגע המחירים נוסקים בגלל כניסת המשקיעים לשוק, גם הקטנים שבהם.
המס החדש לא ישפר את המצב.
כי רוב הקושי של הציבור בארץ ברכישת דירה.
הוא גיוס הקרן הראשונית והרי מחיר הדירות לא ירד עד כדי כך...
ומי שגר בשכירות בפריפריה אלו בד"כ סטונדטים/ בודדים/ מבוגרים - כאלו שגם כך לא אוחזים ברכישת דירה, עקרונית.
הם גם צריכים קורת גג, וטרם שמעתי על דיור להשכרה ממשלתית כאן בארץ.
כך שאת צרכי השוק הנוכחי המצב הזה משרת.
לו היתה אפשרות למימון משכנתא 90% כמו שהיה קיים בעבר,
לו היו מענקים והקלות למחוסרי דיור בדווקא, ולא דירות לזכאים שהמחיר המינימלי שלהן הוא 800,000 ש"ח שעבור המימוש צריך גם אורך רוח לזכות בהגרלה, וגם צריכים להיות ברי מזל שיש להם את היכולת לשלם גם את זה...
יוצא שאין ממש קשר בין המס החדש שמטרתו נראית יותר עשיית הון נוסף על גב אלו "ממעמד הביניים" שכל עוונם הוא שהם מצליחים לעמוד ברשות עצמם ולכלכל את צעדיהם בתבונה.
ואגב עליית הריבית, כבר 10 שנים שהריבית נמוכה מאד חרף כל ההתרעות.
מה שקרה עם רפורמת המשכנתאות - שמותר לקחת רק 1/3 ריבית פריים, זה שוב שהבנקים עשו הון על הציבור שיכל ב-10 שנים הללו לסיים את המשכתא אילולא היה מחויב לקחת מסלולים נשכניים בריבית גבוהה הרבה יותר שייקרה אף היא את מחירי הדירות בעוד 100,000-200,000 ש"ח בטווח תשלומי המשכנתא.
באופן אישי היתה לי משכנתא משתלמת מאד, ומאחר ועברתי דירה נאלצתי למחזר אותה למסלולים הרבה פחות משתלמים. לו הייתי יכולה להישאר בתנאי המשכנתא הקודמים הייתי עם אותו החזר חודשי מסיימת לשלם את המשכנתא בהרבה הרבה פחות שנים.
יוצא שהיחידים שהרוויחו מכך הם הבנקים שכל רבעון אנחנו זוכים לקרוא על הגידול בריווחיהם ברבעון הנוכחי לעומת זה של אשתקד...
ואם רוצים לשחרר דירות לשוק, אז למה רק לאלץ את הציבור לשלם מס חדש? אם בולשביזם - אז עד הסוף. אפשר גם לחוקק חוק האוסר על אדם להחזיק ברשותו יותר מX דירות.
ואולי שגם יוציאו חוק יחד עם זה שלהורים אסור לרכוש דירות לילדיהם או לסייע להם ברכישת דירה בשום אופן שהוא.