בתיקיה פסח יש לי קובץ לוח זמנים, שכל שנה אני מעדכנת בהתאמה, ועוזר לי לעשות סדר בראש. מתחילה מהיעד - התאריך של בדיקת חמץ ואיך אני שואפת שהבית יראה, ואיזה אוכל צריך להתבשל... וככה הולכת אחורה צעד אחרי צעד, כדי להגיע למטרה, מתי המקרר צריך להיות מוכן וכו' זה עוזר לא להיתקע למשל עם שקיות קניות בכניסה לבית שאין לאן להכניס כי עוד לא ציפינו את המדפים... בקובץ תפריט אני מסדרת טבלה של מאכלים / מתכונים לפי שימוש בתנור / פוד פרוססור ואז חוסך לי שטיפה כי לא אכפת לי לרסק עגבניות אחרי שטחנתי שקדים, אבל ההיפך פחות... ועוגיות קצף צריכות הרבה זמן בתנור אז לא לבנות עליו בזמן הזה. דבר נוסף - בשבועות שלפני פסח אני מכבסת את הבגדים של הילדים עם הכיסים בחוץ, שלא יהיו הפתעות