מה עדיף, מסך LED, או 4K?
ועד כמה זה בכלל משנה?
LED ו4K זה מונחים משני תחומים שונים.
(כל דלהלן אני רושם מן הזכרון - אם טעיתי, אל תאכלו אותי)
LED - זה סוג של טכנולוגיה שבה בנוי המסך, יש כמה טכנולוגיות כאלה, אבל כיום שתי הטכנולוגיות המובילות והנפוצות ביותר, הן LED או OLED. טכנולוגית LED מבוססת על טכנולוגיית LCD (תצוגת גביש נוזלי). ההבדל העיקרי והבסיסי ביניהן הוא שכל הפיקסלים במסך LCD מוארים על ידי תאורת LED אחורית (טכנולוגיה דומה למנורות לד שיש לנו מעל הראש)
אחת, ואילו במסך OLED, כל פיקסל מפיק תאורה בפני עצמו. להבדל הזה יש כל מיני נפק"מ על האיכות של התמונה המתקבלת.
ובקיצור - להרבה מהמקרים - OLED יותר איכותי מLED, אבל יותר יקר ממנו משמעותית, וגם יש לו פוטנציאל שחיקה יותר גבוה (בגלל "שריפת פיקסלים", אני לא נכנס לזה כאן).
אם אתה מעצב גרפי - אז OLED זה משמעותי, בד"כ הקליברציה של הצבעים שם טובה ויציבה פי כמה ממסכים אחרים. אבל גם אם אתה רק מעמד - טכנולוגיית OLED תועיל לך, כי היא מציגה צבע שחור בצורה הרבה יותר טובה ממסכים אחרים.
4K - זה שם לרזולוציה מסויימת של המסך (בד"כ 3840 על 2160 פיקסלים).
הרזולוציה מאוד חשובה לעימוד - היא מאפשרת למחשב לרנדר כמה שיותר פרטים על המסך, בלי לאבד איכות, זאת אומרת שתראה את הניקוד יותר חד, אותיות קטנות יותר חד וכו'. (ההבדל ניכר יותר באינדיזיין לטעמי).
ולדעתי - התועלת הכי חשובה היא באינדיזיין, שהוא פורש לך בסרגל השליטה למעלה יותר ויותר אפשרויות, ככל שהמסך בעל רזולוציה יותר גבוהה (בעיקרון אחרי 1080P אין לו הרבה יותר מה להציע לפרוס, אבל ב4K למשל, כשאתה בוחר טקסט, אז הוא פורס מולך בסרגל הכלים למעלה את הכלים של "טקסט" ו"פסקא" בו זמנית, תמיד. במסכים יותר קטנים, כדי לקבל נוחות כזו, אתה צריך לפתוח פאנלים קבועים בצד, זה תופס לך מקום ממשטח העבודה)