---- מנשא לתינוק [ קנגרו :) ] - מקובל במגזר שלנו? המלצותיכם בבקשה ----

r36330

משתמש מקצוען
אני מקרית ספר, השתמשתי וספגתי מבטים.
היה לי שני מנשאים, אחד סטנדרטי מאיכות מעולה (לא זוכרת את החברה).
והשני כזה שקושרים, שיותר הולך בציבור של כיפות סרוגות. הוא הכי נוח בעולם.
ראיתי שמסתכלים עלי בכל מקרה, אז הלכתי יותר עם הקשירה. רק לאירועים לא הרגשתי בנוח ולקחתי את השני שנראה אנ"ש יותר.
אח"כ ראיתי שיש לקנות קשירה בצבע שחור אפור, שנראה סולידי מאוד. (לי היה ירוק...)

היתרונות של קנגרו קשירה (קוראים לו תינוקיס) הם ללא השוואה.
ניתן ליצור כל מיני תנוחות לתינוק, מתאים לכל גיל, חזק, אם קושרים נכון לא מרגישים שום כאב בגב.
אחרי שמתרגלים לוקח רגע להכניס את התינוק ו"לארוז". יש תנוחות שאפשר לשנות ברגע, כמו משכיבה לישיבה. (כשהוא מתעורר)
ממליצה מאוד.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
אולי מישהי יכולה להעלות קישור של מנשא בייבי ביורן שהמליצו פה מאמזון?

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מנשא זה דבר מאוד שימושי אם אין לך בעיות של כאבי גב.
לי גם מנשא של בייבי ביורן שנחשב בין הטובים ביותר, גרם לי לכאבי גב.
הכיף איתו שגם בבית את יכולה להשתמש בו ולעשות הרבה דברים עם התינוק כששתי הידיים שלך פנויות. (זה כמו בהריון, עם בטן מגבילה מאוד מקדימה....;))
ואם זה מקובל- אותי פחות עניין, אני רגילה לעשות דברים שלא מקובלים...
נוח לך- שימושי- אז תלכי.

רותי המניק

צלמת סופר מקצוענית (;
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
מאד נח לתינוק קטן ליציאות קצרות
השתמשתי בחופשת לידה כשהוצאתי את הגדולים לגן
והייתי צריכה לקחת את בן שנתיים בעגלה
זה פתרון מעולה.

רק הילד בן 4 ביקש שאני יקח אותו עד לשער של הגן
וחלילה לא עד הדלת
עד שיתברר לי שהוא מתבייש שאני עם המנשא :confused:
לא יודעת איך הוא ידע שאולי זה מוזר..

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פתאום אני מתוודת לראשונה שהרבה נשים הולכות עם מנשאה....
בינתיים לא יצא לי לראות .......
הלוואי וזה יכנס כי זה הצלה
תתחילי את...
אני הולכת עם מנשא קשירות, ובהחלט כשהייתי באשדוד הסתכלו עלי כמו חייזר מכוכב לכת.
כשאני יודעת שאהפוך לאטרקציה, אני שמה מעל המנשא קרדיגן דק.

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
שימו לב שגם לבייביורן יש כמה דגמים.
לי יש את המיריקל \ אוריגינל, לא בטוחה. הוא מעולה, אבל לתינוק מעל 6-7 קילו זה כבד לי אחרי קצת זמן.
יש את הדגמים WE \ ONE שיש להם עוד חגורות תמיכה בבטן, ואומרים שזה עושה הבדל משמעותי.

כדאי למדוד בחנויות כמה דגמים עד שתמצאי את מה שנוח לך.
ואגב, יש גם דבר כזה - יועצת מנשאים.

אישית הזמנתי באיביי יד שניה כמוחדש, כי זה ממש חצי מחיר.

אני לי

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
תודה לכל המגיבים!
המחירים של ניו ביוראן באמת יקרים, אבל זה נשמע שהם הכי נוחים.

מנשא באמת חשוב לי היות והילדה הגדולה שלי בת 2.5 ועדיין רוצה עגלה, והאמצעי בן שנה וחצי עדיין לא הולך. והקטן בן חודש, קח שלקחת אותם למעון זה חתיכת פרוייקט...

אז שיסתכלו אנשים, שיערב להם :)

ובנוסף, הוא ממש בכיין ואוהב להיות צמוד אלי, כך שזה לא ישכב לי בארון..

לי הבייבי ביורן דווקא לא היה נח, לחץ בכתפיים.
אני משתמשת בארגו, והוא מעולה! כל הכובד רק על המתניים ובכתפיים אין לחץ בכלל.
לא מאד מקובל במקום שאני גרה, אבל לא אכפת לי.

נמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
כשגרתי בשכונה מעורבת (ודי אמריקאית) כל התינוקות שלי היו במנשא עד גיל 1/2 שנה בערך.
כשעברתי לשכונה פחות מעורבת, והרבה יותר ישראלית, באמת הרגשתי כמו חייזר.
אבל אל תוותרי על המנשא! הייתי מבשלת, מקפלת כביסה, משחקת עם הגדולים ועוד... כשכל הזמן התינוק התורן במנשא.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
שימו לב שגם לבייביורן יש כמה דגמים.
לי יש את המיריקל \ אוריגינל, לא בטוחה. הוא מעולה, אבל לתינוק מעל 6-7 קילו זה כבד לי אחרי קצת זמן.
יש את הדגמים WE \ ONE שיש להם עוד חגורות תמיכה בבטן, ואומרים שזה עושה הבדל משמעותי.

כדאי למדוד בחנויות כמה דגמים עד שתמצאי את מה שנוח לך.
ואגב, יש גם דבר כזה - יועצת מנשאים.

אישית הזמנתי באיביי יד שניה כמוחדש, כי זה ממש חצי מחיר.
תוכלי להמליץ באיזה דגם מדובר? https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_...r+babybjorn&rh=i:aps,k:baby+carrier+babybjorn

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
לא מתייחסת האם המנשא מקובל או לא. משאירה את זה לשיקולך.
יכולה לתרום לך מהניסיון שלי.

קודם כל, מנשא יכול לעזור מאוד גם בבית. הוא מאפשר להחזיק את התינוק וגם להשאיר זוג ידיים פנויות לעבודות קלות בבית. הוא טוב גם בחוץ למרחקים קצרים, למקרים בהם יש עוד ילד קטן ולא רוצים להיסחב עם עגלת תאומים או למקומות שקשה להתנייד בהם עם עגלה. הוא גם תורם מאוד לקשר בין האם לתינוק. כמובן, שחשוב לשים לב לבריאות הגב של האמא, וגם לאפשר לילד להתפתח מחוץ למנשא.

כשאני בדקתי איזה מנשא כדאי לקנות גיליתי שרוב המנשאים שנמכרים בארץ בחנויות הסטנדרטיות לתינוקות הם לא בדיוק מתאימים לבריאות הילד והאמא. צריך לשים לב שהמנשא תומך טוב באמא, וגם בתינוק. יש תנוחות שלא מומלצות בכלל לתינוק כמו נשיאה עם הפנים כלפי חוץ, תנוחה בה הרגליים של התינוק משתלשלות ברפיון למטה ועוד.

יש תיאוריות שלמות בנושא, ויש אפילו מקצוע כזה בשם יועצת מנשאים (בארץ לא מספיק מוכר ורווח) :). המנשאים המומלצים נקראים מנשאים פיזיולוגיים (בשונה מהמנשאים הנמכרים בחנויות הרגילות שנקראים מנשאים מערביים), ואפשר לגגל ולבדוק אלו סוגים קיימים. כותבת בקצרה את הסוגים שאני מכירה:

מנשאי כריכות - מנשאי בד שהאמא כורכת על עצמה. בתוכם יש שני סוגים: בד אלסטי ובד ארוג. מנשא בד אלסטי הוא נעים ונותן הרגשה נוחה, אבל לא מתאים למשקלים כבדים של תינוקות. מנשא בד ארוג הוא מנשא מצוין מבחינה פיזיולוגית גם לאמא וגם לתינוק, ומתאים לכל הגילאים, אבל הבדים ממנו הוא עשוי מאוד ססגוניים. הוא גם יקר יותר. צריך לדעת לקשור טוב את המנשאים האלו. קשירה לא נכונה יכולה להזיק.

מנשאים סינים - עשויים מיריעת בד וחגורות שיוצאות מהקצוות שלו שצריך לקשור אותן בהתאמה לגוף של התינוק והאמא. כשקושרים נכון אפשר לשאת תינוק גם במשקל גבוה יחסית.

מנשאי ילקוט - מנשאים שנראים כמו מנשאים מערביים, אבל מתקיימים בהם העקרונות של נשיאה נכונה. אלו מנשאים של מותגים כמו ארגו בייבי (תלוי איזה דגם), יאמו ויש עוד. המנשאים האלו ברובם מתאימים רק לתינוקות גדולים, שמחזיקים את הראש. יש מעט מנשאים כאלו שמתאימים מגיל לידה. לפעמים צריך להוסיף אבזור מיוחד להתאמה לניו בורן.

לי אישית יש מנשא כריכה מבד אלסטי אבל חזק מאוד שאני משתמשת לשבועות והחודשים בראשונים, ובעיקר, בבית. זה מנשא שהביאו לי בארה"ב כי מנשאי הבד האלסטי בארץ היו נראים לי גמישים ונמתחים מדי. יש לי גם מנשא ילקוט אירופאי שמתאים לתינוק ממש צעיר וגם לתינוק גדול, אבל הרגשתי פחות ביטחון להשתמש בו בשבועות הראשונים.

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מנשא זה דבר נהדר! רק בבית...
למה?
א. כי אצלנו זה באמת לא מקובל
ב. כי זה מושך מידי הרבה מבטים בגלל שזה לא מקובל, אז צנוע זה לא...

משתמשת במנשא קשירה מהמם, טכניקה ייחודית מגיל לידה עד חצי שנה, שמאפשרת אפילו הנקה תוך כדי, בצניעות גמורה!

קבצים מצורפים

• מנשא קשירה.jpg
    מנשא קשירה.jpg
    2.3 MB · צפיות: 280

mirier

משתמש מקצוען
השתמשתי המון. לא ראיתי הרבה סביבי עם מנשאים, לי אישית התאים ועזר מאד.
מנשא בד של 'הורות טבעית'.
אחד הילדים סבל מאד מכאבי בטן והיה בוכה המון. הייתי שמה אותו עלי שעות, הקל עליו ועלי. שמר על הגב והזרועות שלי מכאבים, ואיפשר לי להתפנות לדברים נוספים ברוגע.

לדLed

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
גם אני שייכת למגזר חסידי אבל יש לי מנשא, ולמי שלא מתאים שאני מסתובבת איתו, גם לי לא מתאים להסתובב איתו (עם הבנאדם). מה הקשר פה מתאים? עוד מעט מישהו יקום ויחליט שלא מתאים להסתובב עם עגלת תינוק... זה נוח, חוסך להוריד את העגלה בבניין ולהעלות אותה חזרה, וכולה לעשר דקות שימוש. אם יותר אנשים יפסיקו לעשות חשבונות של מה השני יגיד יהיו פחות סטיגמות ועיקומי פרצוף על כל מיני דברים, זו דעתי לפחות. וכמובן שאני לא מדברת על דברים מהותיים כמו חינוך או צניעות. מנשא הוא פרט ממש שולי
זהו אני לא צריכה לכתוב שום דבר.
אמרת את מה שרציתי להגיד!
אני רק מוסיפה: חבל שהתינוק שלכם ישים לב כבר מגיל אפס שמה שעומד לכם בראש זה האם זה מתאים להחזיק אותו במנשא או לא. באמת.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה