דרוש מתכון מנה עיקרית בשבת למשפחה צעירה

English Tech

משתמש פעיל
הדיון פה מרגיש ממש ברמה של למה חרדים לובשים דווקא שחור לבן/ כובע/ שטריימל כי ככה הלכו לפני דורות באירופה וכו'
מה הבעיה בסנדלים לגברים וכדו'
וכמו שהתשובה על כל עניני ההשתייכות שלרובם יש הסבר ומקור או לכל הפחות הגיון
ומי ששיך לציבור החרדי מתנהג בקודים אלו
אם כי כאשר יש סבה ניתן לשנות וזו לא הלכה ויש רבים שמשנים.
בדומה לכך לצביון סעודות השבת יש הסבר ומקור
וברור שאם מישהו אלרגי לדגים אין ענין לאוכלם
או מי שבקצוניות מתנזר מבשרי שימצא תחליף
אבל כטרנד להפוך את הסעודות לחלביות יש בזה טעם לפגם, גם אם זה לא אסור.
יש סעודת שבת מסורתית שהיא דווקא בשרית
ויש בה ענין של חשיבות יתר וזו הסבה לסעודת ברית/ חג/ לאיסור אכילת בשר בתשעת הימים ועוד.
הרבה פעמים הרצון לשנות את הסעודות המסורתיות מגיע עם רצון לשנות עוד הרבה מוסכמות חרדיות
ופתיחות מסוימת שעלולה לפעמים להתבלבל בין ביטול קוד למנהג להלכה ואפילו מחוסר ידע.
אין כ"כ הקבלה בין הדברים האלו, כי את אף אחד לא מעניין מה אתה אוכל בביתך, מלבד כמובן כשרויות.
לא מכירה קהילה בה אוכפים אכילת מרק עוף בליל שבת או אפילו דג, לעומת בגדים שבהחלט יסתכלו בעין עקומה (בלשון המעטה) אם אישה מחסידות בה נהוג לחבוש מטפחת תעבור לפאה עם כובע לדוגמה

יוסי יצחקוב

משתמש רשום
נראה לי שיש כאן אנשים שלא יאמינו.
אבל שאלנו רב (ליטאי) ואנחנו מכירים עוד כמה ששאלו.
וכולנו קיבלנו תשובה שאין עניין לאכול דווקא בשרי בליל שבת.
יש מצווה לענג את השבת. וכל אחד מה שמענג אותו
מפתיע מאוד
כתוב בהלכה לאכול בשרי בשבת רק המשנה ברורה כותב שזה לא דין ומי שזה לא מענג אותו לא חייב לאכול ויאכל מה שכן מענג אותו אבל זה לא כולל לא לאכול סתם (אפשר לאכול בשרי קליל ולוותר(!!!) על רוב הסלטים וכדו') תשאלו את הרב אם כוונתו גם על סתם חוסר מצב רוח

liv

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
יש ענין לענג את השבת במאכלים חשובים,

מאכלים חשובים הם לכל הדעות מאכלים בשריים נקודה, למרות שיכול להיות שלאכול חלבי יותר יקר ופופלארי היום,
(כותבת בתור אישה שבהחלט מעדיפה פסטה מוקרמת ע"פ מרק עוף...)

English Tech

משתמש פעיל
מפתיע מאוד
כתוב בהלכה לאכול בשרי בשבת רק המשנה ברורה כותב שזה לא דין ומי שזה לא מענג אותו לא חייב לאכול ויאכל מה שכן מענג אותו אבל זה לא כולל לא לאכול סתם (אפשר לאכול בשרי קליל ולוותר(!!!) על רוב הסלטים וכדו') תשאלו את הרב אם כוונתו גם על סתם חוסר מצב רוח
אפשר לאכול בשרי בשבת ועדיין לאכול ליל שבת חלבי/ רק דגים
ומן הסתם הרב הבין למה הכוונה ובכל זאת ענה להם כך

יאנקאלע

משתמש מקצוען
שולחן ערוך סימן ר"נ ס"ב
ירבה בבשר ויין ומגדנות כפי יכלתו:
משנה ברורה רמ"ב סק"ב
לכבד את השבת - וטוב ליזהר שלא יפחות משני תבשילין גם טוב שיאכל בכל סעודה מג' סעודות דגים אם לא שאין נאותים לו לפי טבעו או ששונאן ושבת לעונג ניתן ולא לצער

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
יש ענין לענג את השבת במאכלים חשובים,

מאכלים חשובים הם לכל הדעות מאכלים בשריים נקודה, למרות שיכול להיות שלאכול חלבי יותר יקר ופופלארי היום,
(כותבת בתור אישה שבהחלט מעדיפה פסטה מוקרמת ע"פ מרק עוף...)
לא ברור בכלל
מה יותר מכובד וחשוב, דג סלומון, או כנפיים של עוף?

בר אילן

משתמש צעיר
מה שמוזר בדיון הוא, שאלו שנוהגים כפשטות דברי הפוסקים ומרבים בבשר כפי יכלתם, ואוכלים בשר שמן כלשון הרמבם, נדרשים להתנצל בפני אלו שקבעו לעצמם דרך חיים של בדיעבד (להעביר את הבשרי ליום שישי. דוגמא מצויינת).

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
ומה עם זה?
ירבה בבשר ויין ומגדנות כפי יכלתו
1731954914177.png

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
למה צריך הכל?
תעשי 5-6 סלטים- טחינה ועוד אחד לניגוב והשאר חיים.
דג אחד- לא מנות מידי גדולות, משהו נורמאלי, נגיד מושטים אני עושה בד"כ 3 לסעודה ל2 מבוגרים ו2 ילדים.
מרק- עדיף צח, או לא עם הרבה ירקות.
עוף - לא כרע שלם- חצי מספיק, עם תוספת אחת.
ככה הסעודה לא מכבידה מידי על הקיבה, וגם על הדרך היא יוצאת לתפארת כל התזונאיות למיניהן, הא וכמובן לא ויתרת על שום מנהג או הלכה לשום דעת של שום פוסק, חוץ מהח"י סלטים.

נערך לאחרונה ב:

English Tech

משתמש פעיל
ומה עם זה?
ירבה בבשר ויין ומגדנות כפי יכלתו
זה ראוי ומשובח, אבל אין חובה עליו להאביס עצמו בבשר ויין עד בלי די
מותר להסתפק במה שחובה מעיקר הדין
גילוי נאות: אנחנו אוכלים כל שבת (למעט אם פרחה אחת מזכרוני) שתי סעודות בשריות למהדרין וסעודת ליל שבת היא אחת מהן

בתיה 123

משתמש צעיר
טוב לא ציפיתי שיפתח כזה דיון מענין
מכבדת כל אחד ודעותיו ומנהגיו
אבל אצלנו מקפידים על 3 מנות בשבת דג, מרק ועוף
וכנראה שלא אשכול בפרוג יגרום לנו לנהוג אחרת
דרך אגב- מי שכתבה שצריך להפריד בן מנהג להרגל אז שלושת המנות האלו הן מנהגים
כן, גם מרק, יש פה בטח מיש תדע לדייק אותי על הצדיק שאמר- נראה לי ר' נפתלי מרופשיץ שלשים 3 חתיכות לחם במרק של שבת זה רפואה וכו' וכו'
אצל צדיקים כל מאכל היה לו טעם ויש כאלו שעד היום אוכלים פארפל וצימעס במנה עיקרית כי זה מה שהבעש"ט היה אוכל וכו'

אבל תכלס לתת לי רעיונות למנות בשריות קלילות רק מספר מועט של מגיבות ענו- ותודה רבה לכן! עזרתן לי

שפרה ר.

משתמש פעיל
אבל תכלס לתת לי רעיונות למנות בשריות קלילות רק מספר מועט של מגיבות ענו- ותודה רבה לכן! עזרתן לי
כן, כי כאן כל שאלה פשוטה הופכת לדיון השקפתי ומהותי סוער ולא קשור לעניין בכלל.
שמחה שלפחות קיבלת כמה תשובות רלוונטיות.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  37  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה