דרוש מתכון מנה עיקרית בשבת למשפחה צעירה

Chumi

משתמש רשום
מסכימה עם מה שכתבו שלא צריך הכל
אפשר חלה סלטים דג ומרק עוף עם קנילדך למרק אפשר להכניס כרעים או משהו כזה למי שרוצה לאכול את העוף
 

ד. פריד

משתמש מקצוען
יש לך מתכון?

בעלי לא יוותר על אחד ממאכלי שבת...
מנהגים עניינים וכו'
בוודאי לא על מרק אבל אני מודה שזה מאוד יעיל מי שיכולה..
דגים יש מנהג ע"פ קבלה, ולזה מספיק גפילטע פיש (בתנאי שזה קציצת קרפיון ולא קציצת תפו"א) או סלמון ללא ירקות. ואפשר להכין מנות קטנות מהדגים הנ"ל ואפילו הערינג מספיק לקיום המנהג. (אגב, המהרש"ל לא אכל דגים בליל שבת כדי לוודא שכבוד סעודת היום יהיה גדול יותר) לשני סוגים לא ידוע לי על מקור...
לגבי מרק לא ידוע על מנהג. בכל מקרה אפשר להמעיט בכמות (וודאי שקניידלאך לא מקלילים את הבטן...)
בכל אופן "אכילה גסה לאו שמיה אכילה" ולכן אם אוכלים הרבה ודאי שלא מקיימים את המנהגים במה שאוכלים אחרי ששבעים. ;)

בכל מקרה פרגיות זה מנה עיקרית יחסית קלילה.
 

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
חלק גדול מהציבור (בכלל ובפורום) מקפיד לאכול בליל שבת: דגים, מרק, בשר/עוף.
פותחת האשכול ביניהם.
אל תציעו הצעות כיצד להוריד, כי זה לא ילך אצלךם (גם לא אצלי).

אפשר כן לנסות לתמרן ולהוריד את הכמויות והמגוון.
זה שמשהו לא ילך אצלך
לא אומר שגם לא ילך אצלה
אולי היא באה בראש ממש פתוח?
אנחנו מזמממממן וויתרנו על המנה עיקרית
מעמיס ומכביד
סלטים דגים ומרק
ואת יוצאת מלכה
לא כבדה ולא עייפה.
כנ"ל

אחרי שבת אחת שהתארחנו כזו"צ אצל שוחרי בריאות שאכלו מרק ואחריו דג, תוספות וסלטים
וגילינו שאנחנו מצליחים ללכת הביתה בקלילות ומצד שני אנחנו ממש שבעים
החלטנו לאמץ את זה

אין סיבה שמה שמשביע בן אדם נורמלי בארוחה לא ישביע את אותו בן אדם בליל שבת,
במיוחד אם מוסיפים לזה סלטים, חלה, מרק, לפתן.
 

דג הכסף

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
בלת"ק
אני מכינה שוקי עוף קטנים בסיר או בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות חתוכים לרצועות וכך יוצא שיש גם מנה וגם תוספת באותו סיר/תבנית, וזה יחסית לא מידי כבד
 

מ גולדיס

משתמש חדש
למה חייבים בסעודה גם דגים וגם בשר/עוף?
אין כמו שבתות במיוחד בקיץ שאוכלים כל כך מאוחר לאכול חלות, סלטים, דגים ואחר כך איזה ארטיק מפנק או גלידה חלבית.
בחורף לפעמים נחמד מרק עוף ואז אני מכינה דגים ממש בקטנה.
זאת לא דילמה רק של זוגות צעירים
מנהגים מבית אבא לאכול דגים ובשר בסעודת שבת
לא ענין של חייבים או לא
 

אליינה גילברט

משתמש רשום
מנהגים מבית אבא לאכול דגים ובשר בסעודת שבת
לא ענין של חייבים או לא
צודקת לחלוטין.
אצל ההורים שלי ושל בעלי ארוחת ליל שבת חובה גם דג וגם בשרי(שבקושי נוגעים בו. מי כבר רעב?)
רק שבזמנו שהתחתנו הרגשנו שזה יותר מידי אוכל בשבילנו.
בררנו אצל רב שמקובל עלינו והוא הסביר לנו שאין שום חיוב הלכתי לאכול בליל שבת בשרי החיוב הוא על דג.
כיום אנחנו כבר ב"ה עם ילדים שיודעים לאכול טוב ואף אחד לא נשאר רעב אחרי סעודה של חלות, מלא סלטים, ודג עסיסי.
אם ממש מתחשק לנו בשרי אני אפחית מהסלטים ואכין דג יותר קליל אחרת לאף אחד כבר אין מקום..
אבל שוב. זאת פסיקה שקיבלנו לא משליכה לאף אחד אחר(ומכירה הרבה מאד שעושים ככה גם..)
 

ילילי

משתמש מקצוען
מנהגים מבית אבא לאכול דגים ובשר בסעודת שבת
לא ענין של חייבים או לא
נראה לי אנשים פה קצת מתבלבלים במושגים.
יש הרגל ויש מנהג. למנהג יש סיבה או מקור כל שהוא.

להרגל לא.

זה כמו שאני יגיד לכם שאני מכינה ליום שישי בצהריים אורז צהוב וקציצות הודו.
ואני אשאל אתכם: מה לעשות? אנחנו לא מסוגלים לאכול כזו ארוחה כבדה ביום שישי בצהריים וגם בחורף אין לנו זמן לזה. אבל אבל זה מנהג מבית אבא/ מסורת. אבל אין סיבה למנהג.
נכון תחשבו שאני מוזרה? אז זה בדיוק אותו דבר.

אז מה אם אתם רגילים למשהו. תעצרו לחשוב אם זה מתאים לכם או לא.
 

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
מנהגים מבית אבא לאכול דגים ובשר בסעודת שבת
לא ענין של חייבים או לא
נראה לי אנשים פה קצת מתבלבלים במושגים.
יש הרגל ויש מנהג. למנהג יש סיבה או מקור כל שהוא.

להרגל לא.
בהמשך לזה, התפריט בשבתות אצל סבתא רבא שלי היה במידה רבה תוצאה של עוני. אצל סבתא שלי פחות, אבל עדיין. לאמץ הרגלים מבית אבא ככתבם וכלשונם זה לאו דווקא הדרך הכי טובה לכבד את השבת...
אנחנו לוקחים את זה לשני הכיוונים. לא מרגישים חובה לאהוב את אותם מאכלים שהם אהבו או אותו סגנון ארוחה.
 
נערך לאחרונה ב:

רבקי 1234

משתמש פעיל
נראה לי אנשים פה קצת מתבלבלים במושגים.
יש הרגל ויש מנהג. למנהג יש סיבה או מקור כל שהוא.

להרגל לא.

זה כמו שאני יגיד לכם שאני מכינה ליום שישי בצהריים אורז צהוב וקציצות הודו.
ואני אשאל אתכם: מה לעשות? אנחנו לא מסוגלים לאכול כזו ארוחה כבדה ביום שישי בצהריים וגם בחורף אין לנו זמן לזה. אבל אבל זה מנהג מבית אבא/ מסורת. אבל אין סיבה למנהג.
נכון תחשבו שאני מוזרה? אז זה בדיוק אותו דבר.

אז מה אם אתם רגילים למשהו. תעצרו לחשוב אם זה מתאים לכם או לא.
מנהג או אל תיטוש או איך שתקראו לזה וזה לא משנה
אצל החסידים או הונגרים או גליצאים יש מאכלים שלא מוותרים אליהם
חלות דגים מרק + אטריות בשר ופתיתים
לא חייבים להכין כמויות וכמובן שגם לא דברים כבדים
וכמובן שאפשר לגוון בדברים אחרים
 

English Tech

משתמש פעיל
מנהג או אל תיטוש או איך שתקראו לזה וזה לא משנה
אצל החסידים או הונגרים או גליצאים יש מאכלים שלא מוותרים אליהם
חלות דגים מרק + אטריות בשר ופתיתים
לא חייבים להכין כמויות וכמובן שגם לא דברים כבדים
וכמובן שאפשר לגוון בדברים אחרים
פתיתים זה בטוח לא מנהג אבות
הם נולדו רק בתקופת הצנע;)
 

א. אדם

משתמש מקצוען
יש כל כך הרבה ערבוב בין מנהגי ישראל דינים מסורות והרגלים

יש הרבה "מסורות" שהתחילו כי בבית לא היה כסף/ כי חיו במדינה שלא היה לה מוצרים מסוימים/ תקופות צנע/ מאכלים שלא היו קיימים/ טעם אישי (כן כן) ועוד
הזוי לראות שאנשים עושים מעיקר טפל ומטפל עיקר ולא משנים רק כי סבא שלי אכל כך וכך

(סבא שלי מצד אחד לא ממש אכל כי היה בשואה תקופה ומהצד השני אכל לחם עפ בצל כי חיו בעוני מחפיר בירושלים של אז...)
 

אינסוף

משתמש מקצוען
מדורי דורות הדרו את השבת בבשר ודגים וכל מטעמים
בוודאי יש ענין בסעודה בשרית
לא מצליחה להבין את מי שכתבה שאוכלים בשישי בצהרים בשרי
ואז בליל שבת חלבי
הסבה לכך שלא אוכלים אחרי חצות ביום שישי היא כדי להגיע תאב לסעודת השבת
בעיני לא יהודי לאכול בשרי בשישי בצהרים וחלבי בליל שבת
טעים- אולי, אבל לא מתאים ולא מכבד את השבת.
כמו"כ מנהגי ישראלי יסודתם בהררי קודש אם תחקרו
תמצאו סבה למה מפה לבנה בדווקא, למה קרש חיתוך ולא סלסלת לחם,
למה דגים ואפילו למה ביצה עם כבד...
למה ליצור מסורת חדשה? למה לא להתחבר לדורות קודמים?
מה תנחילו לילדים? חלבי כי אמא יותר אוהבת
או בשרי כי....
 

רבקי 1234

משתמש פעיל
עם ישראל במשך אלפי שנים אוכלים דגים ובשר בסעודות שבת
אפשר לאכול הכול אבל איך אתם רוצים שסעודת השבת שלכם תראה
מה אתם רוצים להנחיל לילדים שלכם?
אני לא יודעת יכול להיות
אבל ביידיש פתיתים זה פערפל
ובעיקרון מכוונים פארפאלן די עבירות
איך אני יסביר את זה שהעברות יעבדו משהו כזה
כמובן שאצל הרב'ס יש עוד הרבה מאכלים שאוכלים שאנחנו לא ממש יודעים מה הכוונות לכל דבר
כמו למשל חריין וקומפוט תפוחים ובבוקר יש גם אמאכצ' ולא זוכרת עוד כמה מאכלים עם שמות מוזרים שיש גליצאים שממש מקפידים על זה
 

א. אדם

משתמש מקצוען
פ
אני לא יודעת יכול להיות
אבל ביידיש פתיתים זה פערפל
ובעיקרון מכוונים פארפאלן די עבירות
איך אני יסביר את זה שהעברות יעבדו משהו כזה
כמובן שאצל הרב'ס יש עוד הרבה מאכלים שאוכלים שאנחנו לא ממש יודעים מה הכוונות לכל דבר
כמו למשל חריין וקומפוט תפוחים ובבוקר יש גם אמאכצ' ולא זוכרת עוד כמה מאכלים עם שמות מוזרים שיש גליצאים שממש מקפידים על זה
דווקא פתיתים זו מסורת?? כי הם די נוצרו בישראל אחרי קום המדינה....
 

English Tech

משתמש פעיל
מדורי דורות הדרו את השבת בבשר ודגים וכל מטעמים
בוודאי יש ענין בסעודה בשרית
לא מצליחה להבין את מי שכתבה שאוכלים בשישי בצהרים בשרי
ואז בליל שבת חלבי
הסבה לכך שלא אוכלים אחרי חצות ביום שישי היא כדי להגיע תאב לסעודת השבת
בעיני לא יהודי לאכול בשרי בשישי בצהרים וחלבי בליל שבת
טעים- אולי, אבל לא מתאים ולא מכבד את השבת.
כמו"כ מנהגי ישראלי יסודתם בהררי קודש אם תחקרו
תמצאו סבה למה מפה לבנה בדווקא, למה קרש חיתוך ולא סלסלת לחם,
למה דגים ואפילו למה ביצה עם כבד...
למה ליצור מסורת חדשה? למה לא להתחבר לדורות קודמים?
מה תנחילו לילדים? חלבי כי אמא יותר אוהבת
או בשרי כי....
למה?
בדורות הקודמים שלי נהגו לאכול בורשט
לכן זה מה שהילדים שלי אמורים לאכול לדורי דורות?
יש דברים יש להם מקור הלכתי, ויש דברים שהם סתם התקבלו בגלל כסף/ מצרכים נפוצים או סתם טעם אישי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה