אמרו שאסורלשטוף ביצים כי נכנס פנימה מבחינה בריאותית לאשיך לפסח.לשטוף ביצים עם סבון היטב מבחוץ.
אמרו שאסורלשטוף ביצים כי נכנס פנימה מבחינה בריאותית לאשיך לפסח.לשטוף ביצים עם סבון היטב מבחוץ.
אצלי זה התפגשש רק עם שתיה ...השאלה היותר מעניינת
החברה כאן בפורום רובם ככולם צעירים
האם אתם ממשיכים את מנהגי ההורים?
או שעל הדרך מוותרים על כמה???
אצל אחים שלי - רובם ממשיכים. הבנות, לפי מנהגי הבעלים.השאלה היותר מעניינת
החברה כאן בפורום רובם ככולם צעירים
האם אתם ממשיכים את מנהגי ההורים?
או שעל הדרך מוותרים על כמה???
כי יש עניין של ביטול בשישים מה שהוכן לפני החג (לכן אנחנו מקפידים לקנות את כל מוצרי החלב לפני החג. בדיעבד - לראות שרשום 'כשר לפסח ערב פסח').למה?
יש מנהג הפרושים (ירושלמים- מנהגי הגר"א) שמקפידים רק על מצות מרובעות. זה ללא מגע יד אדם, ומדויק מבחינת הדקות.באיזו עילה?
מה ז"א?
תגובה מאד לא יפה. מנהג בישראל - דין הוא.גועל נפש!
שייצרו סבון ביתי, אני בטוחה שיש כזה דבר.
אפילו שישתמשו בחד פעמי! כמה שזה לא כבוד החג, נראה לי שעדיף ח"פ יוקרתי מערימות כלים לשטיפה.
אם זה ממש באמצע החג, סביר להניח שמתים...
בואו נשמור על שיח מכבד....גועל נפש!
שייצרו סבון ביתי, אני בטוחה שיש כזה דבר.
אפילו שישתמשו בחד פעמי! כמה שזה לא כבוד החג, נראה לי שעדיף ח"פ יוקרתי מערימות כלים לשטיפה.
שמעתי על המנהג הזהמכירה משפחה שלא משתמשים אצלם בפסח בחד פעמי ולא בסבון כלים
אני יודעת ששוטפים רק בלי סבוןמכירה משפחה שלא משתמשים אצלם בפסח בחד פעמי ולא בסבון כלים
כמויות של צלחות וסכום שאחרי כל ארוחה נערמות בצד עד אחרי פסח
נראה לי הוא התכוון שיש כאלה שלא אוכלים מצות בכללרק בליל הסדר (כזית של מוציא מצה, כורך, צפון) אוכלים יד. בכל שאר החג - מכונה
ואני מכירה משפחה שעושים על תפו"א+ כוסברה או פטרוזיליה.כרפס עושים על צנון (ולא תפו"א כמקובל...)
אם כך, למה לא לאכול קטניות?ויש כאלו [ואני מביניהם] שאוכלים כל מה שיש לו הכשר טוב (חוץ ממצות שרוצים חבורה), ובפשטות אין שום ענין שלא לאכול דברים בגלל שלפני מאתיים שנה היה בהם חשש, וזה לכל היותר נוסטלגיה, ואין לזה שם מנהג.
יש כאלה שטוענים לחשש קיטניותתפוא
גם זה שמעתי טענה על חשש קיטניות... (מחב"ד)פעם גם לא קפה
או סלרי.כוסברה או פטרוזיליה
אלו מנהגים של כל בית אשלג ?תשאלו את חסידי אשלג וצאציאהם, תופתעו...
לא הבנתי, זה שאלה?אלו מנהגים של כל בית אשלג ?
מדוע כי בעל הסולם הנהיג להקפיד על כך,
קיטניות שונה משאר הדברים,אם כך, למה לא לאכול קטניות?
מקור המנהג הוא שלפני 200 שנה (כלשונך) היו משתמשים בשקים רב פעמיים כדי לאחסן את הקיטניות והקמח ובגלל שיתכן שהיה קמח באותו שק לפני כן, לא היו אוכלים אותן.
אכן, מנהג כל הונגריה תחתית היה שלא לאכול דגים בפסח כלל, והסיבה היא, כי הדייגים ההונגרים היו רגילים להניח לחם טבול במים על זימי הדגים כדי שישארו בחיים אחרי שלייתם מהנהר וימכרו טריים.אולי כל ההונגרים
אלו מנהגים של כל בית אשלג ?תשאלו את חסידי אשלג וצאציאהם, תופתעו...
כן אני שואל אם כל בית אשלג נוהגים כךלא הבנתי, זה שאלה?
מכירה כמה משפחות צאצאים של בעל הסולם והם לא חסידי אשלג שנוהגים כך ברמה כזו או אחרת.
צנון מופיע כבר ברס"ג והוא מנהג עתיק מאוד, ובקש"ע [אונגרין עליון] כתוב שהוא המנהג המובחר.כרפס עושים על צנון (ולא תפו"א כמקובל...)
כנראהכן אני שואל אם כל בית אשלג נוהגים כך
והאם הסיבה היא כי בעל הסולם הקפיד בזה,
כי הוא לא קונה מוכן, ומתעצל לסחוט מסות של פירות (אולי)מי שלא שותה שתייה מתוקה מה הסיבה?
(כנראה לא ממנהג כי פעם לא היה)
העניין הוא לא במתוקה אלא להשתמש כמה שפחות בדברים קנויים.מי שלא שותה שתייה מתוקה מה הסיבה?
(כנראה לא ממנהג כי פעם לא היה)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: