עיטורים פלוס
משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
•
עימוד ספרים
350 גרם גרעינים לא קלויים (גרעיני חמניה/שומשום וכדו')
3 כפות גדושות דבש
כוס סוכר (כוס ח"פ סטנדרטית), [יתכן שניתן להפחית מעט - לא ניסיתי]
> להכניס את הגרעינים לתנור שחומם מראש ל180 מע"צ לבערך 10 דקות לקליה קלה של הגרעינים
> להניח על השישי נייר אפיה, למרוח על הנייר אפיה שמן.
> לאחר שהגרעינים קלויים, להניח על הכיריים בסיר את הסוכר והדבש, להדליק על עצמת חם בינונית (באינדוקציה השתמשתי על עצמה 10),
להמתין שהסוכר נמס, מעט מתקרמל ונוצרות בועות (בחלל האוויר יורגש ריח של דבש), להנמיך את עצמת החם (הנמכתי ל5) להוסיף את הגרעינים ולערבב עד שהגרעינים עטופים בקרמל
> לשפוך את התערובת על הנייר אפיה (זהירות חם מאד, לא לגעת בידיים), ליישר את העיסה של הגרעינים עם הסוכר (הנחתי נייר אפיה מלמעלה ונעזרתי בכף ובמערוך לצורך יישור הממתק)
> להמתין להתקררות של הגרעינים ולחתוך לריבועים (השתמשתי בסכין לחיתוך עוגות לצורך החיתוך)
3 כפות גדושות דבש
כוס סוכר (כוס ח"פ סטנדרטית), [יתכן שניתן להפחית מעט - לא ניסיתי]
> להכניס את הגרעינים לתנור שחומם מראש ל180 מע"צ לבערך 10 דקות לקליה קלה של הגרעינים
> להניח על השישי נייר אפיה, למרוח על הנייר אפיה שמן.
> לאחר שהגרעינים קלויים, להניח על הכיריים בסיר את הסוכר והדבש, להדליק על עצמת חם בינונית (באינדוקציה השתמשתי על עצמה 10),
להמתין שהסוכר נמס, מעט מתקרמל ונוצרות בועות (בחלל האוויר יורגש ריח של דבש), להנמיך את עצמת החם (הנמכתי ל5) להוסיף את הגרעינים ולערבב עד שהגרעינים עטופים בקרמל
> לשפוך את התערובת על הנייר אפיה (זהירות חם מאד, לא לגעת בידיים), ליישר את העיסה של הגרעינים עם הסוכר (הנחתי נייר אפיה מלמעלה ונעזרתי בכף ובמערוך לצורך יישור הממתק)
> להמתין להתקררות של הגרעינים ולחתוך לריבועים (השתמשתי בסכין לחיתוך עוגות לצורך החיתוך)