חידה ממלכה בחידון ~ אוסף חידונים כוזרים

מצב
הנושא נעול.

טאבו

משתמש סופר מקצוען
קראתם את הסדרה ממלכה במבחן?
חושבים שאתם שולטים בכל הפרטים הקטנטנים?
אז ייצרתי שני חידונים נחמדים על הממלכה, (ויש גם משובים...)
מוזמנים להתנסות >>>

בחידונים האלו הציון המירבי הוא 70 נקודות.

ויש חידון נוסף שלא אני הכנתי, אבל הוא חמוד ממש!
קרדיט לניקית @שירה שרה שהביאה אותו,
הנה:

טאבו

משתמש סופר מקצוען
טוב הבטחתי, והבטחות מקיימים. אז בחידון האחרון שאלתי אתכם:
1678869038674.png

התשובות היו מעניינות ממש, יש שאומרים שאפילו מקוריות ויש אומרים שאפילו מזעזעות את אמות הנפש מרוב התרגשות. להלן הרעיונות הנבחרים מתוך התשובות מתוך שלכם:
לא של כולכם, למה מתוך עשרות מליוני העונים רק XX כתבו רעיונות, (המספר שמור במערכת)

1.
1678868976390.png

כן, כמו שקראתם מחאת השמאל לא הגיעה רק לבני ברק, כי אם גם למעוזי כוזר. פעם המלך איסתרק היה יכול להחליט מה שבא לו מתוקף היותו דיקטטור, כלומר אאה... מלך, ואז הגיע בג"צ והחליט שהוא המועצה העליונה, והוא המוסמך היחיד לדון ביחסי החוץ של ממלכת כוזר עם הקוראים. חכו חכו ליריב לוויטאן ושמחה רוטמניאן.

2.
1678869888385.png

וואו! תשובה מפורטת במיוחד! האמת שגם במערכת העלנו מספר תהיות בעניין :unsure:
@האנשים שמעלים כל מיני פנאפיקים על ממלכה במבחן בקהילת כתיבה מקצועית ובכלל, יש לכם עבודה לעשות!

3.
1678870596074.png

בדיוק כמו באכילת מרק גויאבות וקישוא שדודה טרנטה הגישה לשולחן ובודקת בשבע עיניים שאתם אוכלים.
משפט לפנתיאון!
גם אם הם יחיו באושר ואושר באחווה הדדית ללא מלחמות אימה או קשירות קשר, נמשיך לקרוא על החיים המשעממים שלהם, מיה לטיפולך!

4.
1678870866178.png

הופה, רעיון!
הלא פקידי האוצר כבר מזמן ממליצים על מלחמה טובה בגבולות, כזו שתמלא את האוצרות שלהם כיאות עד למרד הדיאלידני הבא.

5.
1678871103824.png

דבר ראשון, תודה תודה! החידונים באמת מטריפים לי את הדעת וצועקים עלי להכין עוד אחד, לא מעניין אותם שערב פסח.
דבר שני- מה? להעלות חידון שהכנת? ברור! נו כבר!
דבר שלישי- הייתי גם שמחה אם מיה תכתוב ספר בשם רכליאל שבו הגיבור יהיה רוכל רכלן בן 17 שמבקר באתיל והארמון לעיתים קרובות ומספר לנו את כל הריכולים שבחדרי המשרתים ולא רק....

טוב, יש עוד תגובות כמובן, אבל היריעה קצרה, אז זהו להיום!

הערת המערכת, @טאבו שכחת להוסיף את התגובה החשובה ביותר, זאת:

1678871602596.png

תודה רבה! אני הייתי אני ואתם הייתם אתם! (משפט סיום די מוזר לטעמי, אבל זה מה יש).

Sara Rivka

משתמש מקצוען

שרהלה שרהלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נערך לאחרונה ב:

טאבו

משתמש סופר מקצוען
טוב, זאת הייתי אני, ולא המתנתי לתשובה ופרסמתי את החידון...
הבא בתור בדרך...
אפשר לבקש מהציבור להכין חידונים גם הם? זה ממש כיף, גם להכין וגם למלא!
הייתה לי תחושה ;)
מחכה להבא בתור ומצטרפת לבקשה, (לספר להם את הכיף בלהכין לראות את מאחורי הקלעים?:sne: רוצו להכין!!)

שרהלה שרהלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
יש לי את כל הספרים איתי, אם הייתי זוכרת באיזה עמוד בדיוק זה היה הייתי בודקת :)
צריכה לחפש.
יודעת מה? אני אבוא הביתה בערב ואבדוק, ומחר אעשה כרצון קרן השמש...

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
יודעת מה? אני אבוא הביתה בערב ואבדוק, ומחר אעשה כרצון קרן השמש...
בדקתי בקצרצרה, במהללהל בתחילת הספר ב'הכר את הדמויות' כתוב בני יוסף דיאלידאן: פאר, ברכיהו, שלוואן.
וביוזבד: פאר, ברכיהו, אדוניה, שלוואן.
כשאדוניה לפני שלוואן. משהו שם הסתבך לה לדעתי...
צריכה לחפש מקורות מדויקים מהספר עם הוכחות לסתירה, אבל זוכרת שפעם היו לי אותם.

שרהלה שרהלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
בדקתי בקצרצרה, במהללהל בתחילת הספר ב'הכר את הדמויות' כתוב בני יוסף דיאלידאן: פאר, ברכיהו, שלוואן.
וביוזבד: פאר, ברכיהו, אדוניה, שלוואן.
כשאדוניה לפני שלוואן. משהו שם הסתבך לה לדעתי...
צריכה לחפש מקורות מדויקים מהספר עם הוכחות לסתירה, אבל זוכרת שפעם היו לי אותם.
נו, ברור, אדוניה יותר מבוגר משלוואן. כל הזמן מוזכר בספר ששלוואן הוא הצעיר, אבל עוררת בי שאלה אחרת: לא כתוב באיסתרק שברכיהו ושלוואן הם בניו הצעירים של יוסף? (בחתונה של זכריה לטביאס, כשיוסף שוחח עם איסתרק ואשר)

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
נו, ברור, אדוניה יותר מבוגר משלוואן. כל הזמן מוזכר בספר ששלוואן הוא הצעיר, אבל עוררת בי שאלה אחרת: לא כתוב באיסתרק שברכיהו ושלוואן הם בניו הצעירים של יוסף? (בחתונה של זכריה לטביאס, כשיוסף שוחח עם איסתרק ואשר)
כן.
ליתר דיוק נזכרתי, שאדוניה כן נולד רק ביוזבד, אבל הסתירה התעוררה לי כי באחד הספרים שקודם, לא זוכרת עם איסתרק או מהללהל, מוזכר בפירוש שהיו לו רק שלושה בנים. (את זה אני רוצה לחפש.)
אז מאיפה הוא צץ.

טאבו

משתמש סופר מקצוען
ידוע שהיה לה צורך להוסיף בן.
לא כזה נורא שהוא צץ פתאום, אבל היה עדיף שההקשר המשפחתי שלו יהיה קצת פחות תקוע. לדוגמא אם הוא חתן של יוסף או אחיו הצעיר והנמרץ, משהו שיעבור חלק יותר ולא מעורר שאלות.

טאבו

משתמש סופר מקצוען
כן.
ליתר דיוק נזכרתי, שאדוניה כן נולד רק ביוזבד, אבל הסתירה התעוררה לי כי באחד הספרים שקודם, לא זוכרת עם איסתרק או מהללהל, מוזכר בפירוש שהיו לו רק שלושה בנים. (את זה אני רוצה לחפש.)
אז מאיפה הוא צץ.
בחתונה שבה איסתרק ואשר פוגשים את יוסף
זה נראה לי המפגש הראשון של האויבים האלו במהלך הסדרה אאל"ט.

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
לא כתוב באיסתרק שברכיהו ושלוואן הם בניו הצעירים של יוסף? (בחתונה של זכריה לטביאס, כשיוסף שוחח עם איסתרק ואשר)
צדקת! בדקתי הרגע. עמוד 51. ציטוט:
אשר הזדקף במחוות כבוד:"הנסיך מיכאל אינו כאן, האביר דיאלידאן, ואחריו, לבטח, ראויים שני בניך הצעירים, ברכיהו ושלוואן, לתואר זה".

שרהלה שרהלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
ידוע שהיה לה צורך להוסיף בן.
לא כזה נורא שהוא צץ פתאום, אבל היה עדיף שההקשר המשפחתי שלו יהיה קצת פחות תקוע. לדוגמא אם הוא חתן של יוסף או אחיו הצעיר והנמרץ, משהו שיעבור חלק יותר ולא מעורר שאלות.
תגידו לי? לא כתוב איפשהוא שנזראל העברי הוא מחותן של יוסף, ויש להם נכדים משותפים? אז זה או ברכיהו או אדוניה, לא?

טאבו

משתמש סופר מקצוען
צדקת! בדקתי הרגע. עמוד 51. ציטוט:
אשר הזדקף במחוות כבוד:"הנסיך מיכאל אינו כאן, האביר דיאלידאן, ואחריו, לבטח, ראויים שני בניך הצעירים, ברכיהו ושלוואן, לתואר זה".
לכאורה לפי זה היה עדיף לה שאדוניה יהיה גדול יותר מברכיהו

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה