הערה נכונה!ג. 'נתי בן ה-10' - לא ככה אמא מספרת על בן. (הייתי משאיר את המשפט המקורי על כנו, ומוסיף אחריו משהו כמו: מסכן שלי, רק בן עשר וכבר צריך להתרוצץ בין חלוקות)
הי,
זה משהו ראשוני, השתמשתי בכמה ווריאציות של פ.ש.ט
אבל הרעיון אחד. אשמח להערותיכם המלמדות!
הרי אני
פשוטה לפניך
תשמע את הדי לבבי
הנני, הנני
מְחלה את פניך
פוסעת אלֵי לב אבי
פושטת בגדָי,
כותנתי הזוהרת
ולא אלבשנה
יותר
פושטת יָדָי
נשמתי הבוערת
אבא, קשרָי נא
הָתֵר
קמתי אני
לפתוח דלתות
להוריד מנעולים
ובריח
רציתי היום
פשוט להיות
בלי מסכות ומילים
בלי לברוח
אז תן לי עתה
את ידך
ואלֵיךָ אֵלְכָה
אני, רק אני
ואתה
חדשה כאן בפורום הנכבד..
עד היום לא העזתי להעלות מהגיגי...
ובכל אופן אפשוט ידי ומקלדתי ואנסה להצטרף לפשיטה. המרץ של כל השותפים- מדבק...
התח-פושט
עוד לא נמוגו צלילי על הניסים, ואימא כבר מתפללת לניסים. מודה על העבר ומבקשת על העתיד. שלוש בנות לה כן ירבו, ושלושה בנים נרם יאיר, והיא אנה היא באה?
שלוש מתחפשות ושלושה מתחפשים, יצירתיים ובעלי רעיונות כרימונים, והיא- ידיה רב לה בניהול חשבונות ובחישוב נהלים, בהקלדת נתונים ובמחיקתם, ואין לה מושג קלוש בס"מ וגיר חייטים, גזרות וגזירות, אהה- איזו גזרה!
במה יתחפשו ילדיה? עוללים שאלו תחפושת, והיא מר לה!
ברוב דאגתה התקשרה לכל גיסותיה אחיותיה שכנותיה וחברותיה מהעתיד הקרוב והרחוק, לפשוט ידה לעומתן ולהתחנן לפת תחפושת. "אולי תשאילוני מדי מלצר, רופא, יזם או מתכנתת? אולי תשיגוני גלימת נסיך הכתר, סינר טבחים או שוליית קצבים?"
וכל מכרותיה מנידות בראשן, מסובבות על הרקה ומנופפות בלוח השנה שעוד לא הצהיב:
"רעבעצין, אולי תביאי מתכון לפאי דובדבנים במקום להפחידנו בטרדות הזמן הפורימי?
דיה לשמחה בשעתה!!"
לא עלה לה ניסיונה, ובמגינת לב ירדה הגברת לסיבוב בחנויות. שם קידמו אותה שלל פירות יבשים וטריים, מכל טוב ארגנטינה וקליפורניה, ואפס תחפושת על מדף.
חזרה לביתה נכאת לב ורוח, ורשמה בארטליין מדיף צחנה כי יש לחזור לחיפושי התחפושת בעוד יומיים ומחצה, לכשיעבור חגם של האילנות החשובים.
אתא יומא, והיא חוזרת למסע תלאותיה בחיל ורעדה. בודקת בספר הטלפון הוירטואלי אשר בפלאפונה, מחייגת בחיוג מקוצר וליבה הולם כפטיש השופט על דוכנו.
התואילי לבדוק אם יש עימדך תחפושת מיותרת עבור ילדיי? או ילדותיי?
והשומעות, ברוגז רב מפטירות לעומתה: אדר א', חביבתי. יש זמן, יש זמן. מה לך מעלה צרתנו על ראשנו?
חפוית ראש וקומה יורדה אמתנו לפשוט על פני חנויות העיר. כותרות ענק של סופעונה מכסות כל פינה, והיא נמלטת אל פינתה במרירות לב רבה.
עבר חורף, כלה (כמעט) אדרנו הראשון, והגיע שעתה ברוב רננה ותחינה להרים השפופרת ולחייג לכל דורשות טובתה. התואילו לבדוק באמתחותיכן אי אילו תחפושות מיותרות תוכלו להשאיל לילדיי?
ואלו מהמהמות, מהנהנות, מצקצקות לגורלה המר של זו שאינה יודעת לתפור וגם לא לשאול כלי מתפרת, מפשפשות בארגזי תחפושותיהן, ודולות גלימה מפה וחצאית משם, ואומרות ברוחב לב: "רק תוסיפי מכנס תואם לגלימה, ורק תתפרי אביזרים משלימים לחצאית, ורק תדפיסי על אלבד סמלי החברה, ורק תסגרי את הרוכסן שנקרע, ורק תכיני הנזר והעטרה, ורק תצרפי אדרת רקומה, וליהודים הייתה שמחה ואורה!"
פשטה ידיה, פשטה ליבה, ולבסוף רצה השוקה ופשטה גם רגליה ומעותיה.
ולשנה הבאה רשמה מדם ליבה: כל הפושטין יד נותנין לו- השאלה מה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: