סיפור מוזר
שכרתי רכב לכמה חודשים כולל ביטוח, נהג נוסף, וביטול השתתפות
בדיוק לקראת סיום תקופת השכירות הרכב קיבל מכה (כנראה - מרכב אחר) ולא נשאר שום סימן חיצוני על הפח מהמכה אבל קרה נזק פנימי לרדיאטור
בתכל'ס פניתי למוקד חברת ההשכרה שיש נזילה של מים ושיבואו לאסוף את הרכב ושיסגרו לי את החוזה
בפועל החוזה נסגר והמסגרת שוחררה
לאחר כמה ימים התקשרה אלי עו"ד של החברה והתחילה לתחקר אותי מה היה עם הרכב
אני שלא הייתי מספיק מוכן לשיחה סיפרתי לה מה היה
"העמדתי את הרכב לפני שבת על מדרכה רחבה וכשהגעתי להניע את הרכב במוצ"ש נדלקו כמה נורות, מייד כיבתי את הרכב ופתחתי מכסה מנוע וראיתי שאין מים במיכל ואח"כ ראיתי גם שיש נזילה מתחת לרידאטור"
בפועל עבר מעל חודש מאז סיום תקופת השכירות ועכשיו קיבלתי מכתב מחברת ההשכרה על תביעת הנזק בסך 11,000 ש"ח
אם איום שאם לא אשלם תוך 7 ימים הם יפנו לתביעה משפטית שתעלה לי הרבה יותר כסף כולל הוצאות המשפט וכו'
מה שאני לא מבין מדוע החברה תובעת אותי אם הרכב בוטח וכולל ביטול השתתפות
במכתב הודגש העניין שעמדתי על מדרכה ולא במקום חניה מוסדר - האם יש לזה משמעות ?
בנוסף הדגישו במכתב ציטוט מהמקרים החריגים שהביטוח לא מבטח כדלהלן "
קלקולים מכניים, חשמליים או אלקטרונים שייגרמו לרכב אלא אם נגרמו במהלך או עקב מקרה תאונתי - האם זה לא נחשב למקרה תאונתי?
אשמח לעזרה מכל מי ש יכול לעזור
או יכול להפנות אותי לעורך דין שייתן את דעתו (בתשלום סמלי) ע"מ להחליט מה לעשות הלאה
תודה מראש
שכרתי רכב לכמה חודשים כולל ביטוח, נהג נוסף, וביטול השתתפות
בדיוק לקראת סיום תקופת השכירות הרכב קיבל מכה (כנראה - מרכב אחר) ולא נשאר שום סימן חיצוני על הפח מהמכה אבל קרה נזק פנימי לרדיאטור
בתכל'ס פניתי למוקד חברת ההשכרה שיש נזילה של מים ושיבואו לאסוף את הרכב ושיסגרו לי את החוזה
בפועל החוזה נסגר והמסגרת שוחררה
לאחר כמה ימים התקשרה אלי עו"ד של החברה והתחילה לתחקר אותי מה היה עם הרכב
אני שלא הייתי מספיק מוכן לשיחה סיפרתי לה מה היה
"העמדתי את הרכב לפני שבת על מדרכה רחבה וכשהגעתי להניע את הרכב במוצ"ש נדלקו כמה נורות, מייד כיבתי את הרכב ופתחתי מכסה מנוע וראיתי שאין מים במיכל ואח"כ ראיתי גם שיש נזילה מתחת לרידאטור"
בפועל עבר מעל חודש מאז סיום תקופת השכירות ועכשיו קיבלתי מכתב מחברת ההשכרה על תביעת הנזק בסך 11,000 ש"ח
אם איום שאם לא אשלם תוך 7 ימים הם יפנו לתביעה משפטית שתעלה לי הרבה יותר כסף כולל הוצאות המשפט וכו'
מה שאני לא מבין מדוע החברה תובעת אותי אם הרכב בוטח וכולל ביטול השתתפות
במכתב הודגש העניין שעמדתי על מדרכה ולא במקום חניה מוסדר - האם יש לזה משמעות ?
בנוסף הדגישו במכתב ציטוט מהמקרים החריגים שהביטוח לא מבטח כדלהלן "
קלקולים מכניים, חשמליים או אלקטרונים שייגרמו לרכב אלא אם נגרמו במהלך או עקב מקרה תאונתי - האם זה לא נחשב למקרה תאונתי?
אשמח לעזרה מכל מי ש יכול לעזור
או יכול להפנות אותי לעורך דין שייתן את דעתו (בתשלום סמלי) ע"מ להחליט מה לעשות הלאה
תודה מראש