עזרה מכתב תביעה על נזק מחברת השכרת רכב

צדוק לב

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סיפור מוזר
שכרתי רכב לכמה חודשים כולל ביטוח, נהג נוסף, וביטול השתתפות
בדיוק לקראת סיום תקופת השכירות הרכב קיבל מכה (כנראה - מרכב אחר) ולא נשאר שום סימן חיצוני על הפח מהמכה אבל קרה נזק פנימי לרדיאטור
בתכל'ס פניתי למוקד חברת ההשכרה שיש נזילה של מים ושיבואו לאסוף את הרכב ושיסגרו לי את החוזה
בפועל החוזה נסגר והמסגרת שוחררה
לאחר כמה ימים התקשרה אלי עו"ד של החברה והתחילה לתחקר אותי מה היה עם הרכב
אני שלא הייתי מספיק מוכן לשיחה סיפרתי לה מה היה
"העמדתי את הרכב לפני שבת על מדרכה רחבה וכשהגעתי להניע את הרכב במוצ"ש נדלקו כמה נורות, מייד כיבתי את הרכב ופתחתי מכסה מנוע וראיתי שאין מים במיכל ואח"כ ראיתי גם שיש נזילה מתחת לרידאטור"

בפועל עבר מעל חודש מאז סיום תקופת השכירות ועכשיו קיבלתי מכתב מחברת ההשכרה על תביעת הנזק בסך 11,000 ש"ח
אם איום שאם לא אשלם תוך 7 ימים הם יפנו לתביעה משפטית שתעלה לי הרבה יותר כסף כולל הוצאות המשפט וכו'

מה שאני לא מבין מדוע החברה תובעת אותי אם הרכב בוטח וכולל ביטול השתתפות
במכתב הודגש העניין שעמדתי על מדרכה ולא במקום חניה מוסדר - האם יש לזה משמעות ?
בנוסף הדגישו במכתב ציטוט מהמקרים החריגים שהביטוח לא מבטח כדלהלן "
קלקולים מכניים, חשמליים או אלקטרונים שייגרמו לרכב אלא אם נגרמו במהלך או עקב מקרה תאונתי - האם זה לא נחשב למקרה תאונתי?

אשמח לעזרה מכל מי ש יכול לעזור
או יכול להפנות אותי לעורך דין שייתן את דעתו (בתשלום סמלי) ע"מ להחליט מה לעשות הלאה

תודה מראש

אין דברים כאלה

משתמש מקצוען
נשמע שיטת מצליח.
תשלח מכתב שבו אתה טוען כי אין עילה לתביעה בגלל שעשית ביטול השתתפות תוך כדי איום לפרסם את הסיפור כולל שם חברת ההשכרה כאן בפרוג וב-

אגב, ברור שהרכב קיבל מכה ?
יש לך תמונות ברורות של לפני ואחרי?
אם כן תצרף את זה פלוס חוזה ההשכרה והחשבונית שבו רשום ששילמת על ביטול השתתפות.

אני וביתי

משתמש מקצוען
בדיוק לקראת סיום תקופת השכירות הרכב קיבל מכה (כנראה - מרכב אחר) ולא נשאר שום סימן חיצוני על הפח מהמכה אבל קרה נזק פנימי לרדיאטור
איך אתה יודע שזה ממכה שהרכב קיבל?
לא מצליח להבין אם קורה תקלה ברכב ברור שזה בעיה של חברת ההשכרה גם ללא ההשתתפות עצמית אם היתה תאונה יש ביטול ההשתתפות מה הם רוצים?

3 פינות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אם לא יעבוד מכתב רגיל אז תשלח מכתב מעורך דין עם תגובה, יעלה לך כמה מאות שקלים ולכאורא יעזור יותר.

איש חדש

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
לקראת סיום תקופת השכירות הרכב קיבל מכה (כנראה - מרכב אחר)
העמדתי את הרכב לפני שבת על מדרכה רחבה וכשהגעתי להניע את הרכב במוצ"ש נדלקו כמה נורות, מייד כיבתי את הרכב ופתחתי מכסה מנוע וראיתי שאין מים במיכל ואח"כ ראיתי גם שיש נזילה מתחת לרידאטור"
למה בשיחה איתם אח"כ, לא העלית את העניין של הפגיעה מרכב אחר, אז זה היה נהפך לנזק תאונתי.

יש הגורסים שרכב עם ביטול השתתפות (וגם בלי יש תקרת השתתפות במקרה של נזק תאונתי) במידה וקרה נזק שאינו תאונתי, יש לבחור עמוד חשמל יציב, או דומה, ולגרום נזק תאונתי.

אני וביתי

משתמש מקצוען
סיפור מוזר
שכרתי רכב לכמה חודשים כולל ביטוח, נהג נוסף, וביטול השתתפות
בתכל'ס פניתי למוקד חברת ההשכרה שיש נזילה של מים ושיבואו לאסוף את הרכב ושיסגרו לי את החוזה
בפועל החוזה נסגר והמסגרת שוחררה
לאחר כמה ימים התקשרה אלי עו"ד של החברה והתחילה לתחקר אותי מה היה עם הרכב
אני שלא הייתי מספיק מוכן לשיחה סיפרתי לה מה היה
"העמדתי את הרכב לפני שבת על מדרכה רחבה וכשהגעתי להניע את הרכב במוצ"ש נדלקו כמה נורות, מייד כיבתי את הרכב ופתחתי מכסה מנוע וראיתי שאין מים במיכל ואח"כ ראיתי גם שיש נזילה מתחת לרידאטור"

בפועל עבר מעל חודש מאז סיום תקופת השכירות ועכשיו קיבלתי מכתב מחברת ההשכרה על תביעת הנזק בסך 11,000 ש"ח
אם איום שאם לא אשלם תוך 7 ימים הם יפנו לתביעה משפטית שתעלה לי הרבה יותר כסף כולל הוצאות המשפט וכו'

מה שאני לא מבין מדוע החברה תובעת אותי אם הרכב בוטח וכולל ביטול השתתפות
במכתב הודגש העניין שעמדתי על מדרכה ולא במקום חניה מוסדר - האם יש לזה משמעות ?
בנוסף הדגישו במכתב ציטוט מהמקרים החריגים שהביטוח לא מבטח כדלהלן "
קלקולים מכניים, חשמליים או אלקטרונים שייגרמו לרכב אלא אם נגרמו במהלך או עקב מקרה תאונתי - האם זה לא נחשב למקרה תאונתי?

אשמח לעזרה מכל מי ש יכול לעזור
או יכול להפנות אותי לעורך דין שייתן את דעתו (בתשלום סמלי) ע"מ להחליט מה לעשות הלאה

תודה מראש
היה כדאי שתעלה צילום מהחוזה ומהמכתב שנשלח אליך כמובן ללא פרטים מזהים יתכן ויהא יותר מובן.

ירחמיאל שני

משתמש פעיל
אל תתיעץ כאן זה לא המקום .
כל הרעיונות לשיימינג וכד' לא עוזרים מול עו"ד

תנסה קודם בפורום קרספורום בחלק המשפטי

צדוק לב

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
למה בשיחה איתם אח"כ, לא העלית את העניין של הפגיעה מרכב אחר, אז זה היה נהפך לנזק תאונתי.

יש הגורסים שרכב עם ביטול השתתפות (וגם בלי יש תקרת השתתפות במקרה של נזק תאונתי) במידה וקרה נזק שאינו תאונתי, יש לבחור עמוד חשמל יציב, או דומה, ולגרום נזק תאונתי.
זה נכון שמעתי מעוד חבר על כך
אבל בשעת מעשה לא חשבתי כמה רחוק הם יכולים ללכת

בכל אופן ברור שאמרתי להם בשיחה שכנראה איזה רכב נתקע בי

אני וביתי

משתמש מקצוען
זה נכון שמעתי מעוד חבר על כך
אבל בשעת מעשה לא חשבתי כמה רחוק הם יכולים ללכת

בכל אופן ברור שאמרתי להם בשיחה שכנראה איזה רכב נתקע בי
אני באמת לא מבין יתכן ואני לא מספיק מתמצא.
אם זה לא מרכב שנתקע בך איך קרתה התקלה לפי גרסתם ? רכב לא תקין?! זה לא אחריות של חברת ההשכרה להעמיד לך רכב תקין?!
אולי שיתנו לך פיצויים על רכב לא תקין שמסרו לך?

מרים כהן 123

משתמש צעיר
אני אסביר משהו,
ככל והאירוע לא אירע בשעת נסיעה, זה לא יוגדר כתאונה.

לכן אתה צריך להוכיח שמישהו נדפק ברכב ויש קשר בין המכה לבין הדליפה.
תנסה לבדוק עד כמה הטענות שלך חזקות, אילו הוכחות יש בידך ואפילו להתייעץ עם מומחה בתחום

יעלזו חסידים

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
פה ידעו יותר איך לעזור לך

צדוק לב

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
תודה לכל המגיבים
עדכון
היום התקשרתי לעו"ד ששלחה לי את המכתב וניסתי להבין ממנה למה זה לא כלול בביטוח
מה שיצא בסוף שבעצם זה שהייתי ישר והוגן ואמרתי מה שהיה - אז אני מפסיד כי זה לא נקרא 'מקרה תאונתי'
במידה והייתי תוקע את הרכב בקיר ואז פונה לחברה - הייתי זכאי
במידה והייתי נוסע עם הרכב כשהוא תקול והמנוע היה מתחמם ואז הייתי פונה חברה - הייתי זכאי

רק ברוב טובי והגינותי - אז אני לא זכאי

בכל אופן היא הבינה שהניסיון לתובע אותי לא יהיה כל כך קל, אז היא התחילה להגיד לי שהיא תבדוק שוב עם השמאי ושאני גם ינסה למצוא את מי שפגע ואז ניצור קשר שוב

בכל אופן אשמח לשמוע תגובות נוספות בעניין

צדוק לב

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
@צדוק לב
נשמח לדעת מה היה בסופו של דבר
שילמתם/לא שילמתם?
לכל המתעניינים
כנראה שזה אכן היה שיטת המצליח, והם פשוט ניסו לכסות את הנזק שנגרם לרכב
ולאחר השיחה שבה הבהרתי לה שאני לא הולך לשלם שקל ושהיא יכולה לפנות להליך משפטי
לא קיבלתי מהם יוותר שום פניה בעניין

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה