למסירה מכתב. (כן, בלי חוכמות או שטיקים, פשוט מכתב) + עדכונים ודרמות היסטריות...

מצב
הנושא נעול.

עדיאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פתאום נזכרתי שמר @עדיאל ידידי לא הראה כאן את קצה אפו...
לא מקובל עליי, ממש ממש לא.
אם מישהו ראה את עדיאל במקרה (אברך בא בימים, כפוף, עם מבט כבוי ועייף של אחד שנלחם בוויטנאם...) - אנא לקרוא לו לפה דחוף!
עדיאל, אם לא תרומה, לפחות כמה מילים פרי עטך המוכשרת... אפילו שאתה לא מכיר את נשוא ההתרמה.

אני כאן, רבי גבאי נכבד, אני כאן!!!
זה עידן ועידנים שלא דרכי כף רגלי בפורום אא"ר, כך שמתנצל אני מראש על אי ראותי את האשכול עד הנה.

ו-כן:

מביט אני, נפעם
נוק-אאוט לשטן...
אוח, איזה עם!
ואני, אני הקטן - - -

זכיתי להיות, חלק
מהדבר המיוחד
שעל כך אין חולק
אין דוגמתו, חלק וחד!

לכו - יזעק הבארדיטשובאי -
אל הפורומים למיניהם,
נסו לגייס את הגבאי - - -
נסו לעורר רחמיהם...

וראו, כי מי כעמך ישראל
יעידו, 29 גליונות האשכול
אף אחד לא שואל..
רק מתנצל "זה מה שאני יכול"....

CS Design

עיצוב | מיתוג | בניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
תרמתי. העברה בנקאית
תזכו למצוות

תרצונת

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
upload_2018-5-13_14-42-43.png

טחינה גולמית

משתמש מקצוען

גברת ישנה

משתמש פעיל
אני משתמשת בניק הנוסף השכוח שלי, הלא מוכר, שמיועד למקרים כאלה.
ולמה?
כי אני נמצאת בדילמה.
ב''ה זכיתי גם אני לתרום לניק היקר שמחתן.
רק מה? בעלי לא ממש מת על זה. הוא טען שאני עושה את זה מחוסר נעימות (כמו הרבה פה...) בשביל ש'יראו' שתרמתי גם. האמת? הוא קצת צדק... לא הרבה, אבל קצת.
אחרי מאבק קשה עם עצמי, החלטתי שאני לא מעלה צילום מסך, וגם לא כותבת שתרמתי. כלום. שיהיה הכי לשם שמים.
כנ"ל, רק שאני זו שלא רציתי לפרסם.
תודה לך על הרעיון...

לא מצליחה להוסיף צילום מסך.
תרמתי 300 ש"ח.

אסתי !!

מנהלת קהילת מוזיקה וסאונד והפקות אולפן
מנהל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה

malki a

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

בתיה G

איור פרסומי . איורים לילדים . קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אני מתרגשת ונפעמת מגילוי אהבת ישראל שמתגלה כאן,
ממש מרגישים כאן בעוצמה "כאיש אחד בלב אחד"!
אשריכם ישראל!!

תרמתי כמנין "כלה"
לבחורה שמשוועת כבר המון זמן לישועה ולמציאת זיווג הגון.
יהי רצון שבזכות התרומה תזכה לבוא בברית האירוסין בקרוב ממש, בשמחה, בנקל ובהרחבה.
תרומה.JPG

ו @נתן גלנט - קנית לך עולם הבא - כל המציל נפש אחת מישראל, ואתה הצלת כאן את ההורים , את הכלה, את החתן, זכית להיות ממזכי הרבים, אשריכם!!!
אם יש אפשרות הייתי רוצה להעביר לכלה את השם של הבחורה שתתפלל עליה ביום חופתה.
תזכו למצוות ותמשיכו לזַכות!

אקסיומה

משתמש פעיל
פעם התכנסו חשובי הקהל בעיירה פלונית, והחליטו שיש צורך להקים בעיירה ישיבה. באותה עיירה היו קיבוץ גלויות, ומשכך חשובי הקהל היו ארבעה, מארבע גלויות: ליטאי, גליציינער, הונגרי, ופולני (פוילישער, בשבילכם).
נו, אם צריך להקים ישיבה, אז צריכים לעשות - כל אחד צריך לתרום משהו!
(מעכשיו הסיפור הופך לאנונימי, בשביל לא להרגיז אף אחד חס ושלום):
אמר האחד: מה השאלה, אני יוכל להיות רייש ישיבה...
הוסיף השני: אני כוחי בפי, אני יכול לשכנע בחורים שיבואו לישיבה...
ואילו השלישי אמר בכובד ראש: אני לא יודע לעשות דברים מחוכמים כאלו, אני יכול פשוט להביא כסף... לקנות בניין, אוכל לבחורים...
והרביעי הפטיר: מצויין, והתפקיד שלי יהיה לתת עייצעס...

אז במקום כסף, אוכל לכתוב כמה נקודות...
1. הנה פה המקום שבו נחתכים הדברים. אובמה יכול לחתום הסכמים וטראמפ יכול למשוך אותם, ביבי יכול לנאום ולהציג כמה שבא לו והערבים יוכלו לשלוח עפיפונים ובלונים מכאן לשם (ה"י), כל הדברים הללו לא רלוונטיים, מה שרלוונטי זו "כיפת הצדקה" שנתפרת כאן, משקליהם האחרונים של אנשים שאין להם, אבל לא יכולים לראות בצרת נפשו של אח. זו ההגנה האמיתית של כולנו.
2. יש סיפור (שבטח תשמחו שלא אמרח אותו), על יהודי שהניח כל ימיו תפילין מהודרות של ירושה מאחד הצדיקים, וכשעלה לשמים כמעט פסקו לו שהוא "קרקפתא דלא מנח תפילין"(ז"א שלא הניח תפילין כל ימיו) כי התפילין היו פסולות השם ישמור, ועד שמצאו לו איזה שבוע שהוא היה מחוץ לביתו והניח תפילין של מישהו אחר, וזה הציל אותו.
את הסיפור הזה אמרו צדיקים בהקשר הזה, שלפעמים כשמגיעים לבן אדם עם בקשת צדקה, והוא אומר: מה, אני תורם בקביעות לפלוני ואלמוני, ויש לי הוראת קבע כזו וכזו... אז בלי לפקפק חס ושלום בשום צדקה, אבל בסוף, כל משקיע חכם משקיע בכמה תחומים, ולא שם את כל הביצים בסל אחד. ומי יודע, אם דווקא הזכות הזו היא הזכות הגדולה שתעמוד לכל הישועות (אמן!). וכמו שאומרים, אם בהשגחה פרטית קראתם את האשכול, יש בזה משהו.
3. וחוץ משמות לרבנים, שאולי מישהו יארגן, אבל בטח ובטח שמומלץ להעביר שמות לתפילת החתן כלה והמחותנים, זה יום מסוגל, והם בטח יתפללו מעומקא עומקא דליבא. (לדעתי בשביל למנוע אאוטינג ובכלל שלא להסתבך בבלאגן, אפשר פשוט לפתוח אימייל ייעודי, וכל מי שתרם יוכל פשוט לשלוח הודעה עם השמות. אין צורך להסתבך באסמכתא וכדומה, מקסימום מישהו ישלח שם אפילו שהוא באמת לא תרם - לא נורא...
4. ולתופעה הנדירה המכונה @נתן גלנט ובצורה מדוייקת @פנס בערפל כמשמעו, אין מילים. שכל הברכות יחולו על ראשך. וזה סתם על הזכות לראות את עם ישראל במתיקותו.
ויחד איתו כל שאר צדיקים וצדקניות שתרמו עבור ההגרלות, וערכו אותם, ודרבנו, וכמובן והעיקר תרמו. לא התחלתי לתייג בשביל לא לפספס.

נערך לאחרונה ב:

cv

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
איזה אשכול מרגש!

שולחת לזוג הצעיר ברכת מזל טוב והמון אושר, הצלחה, אהבה וסיעתא דשמיא לאורך כל הדרך.

מקדישה את התרומה הצנועה שלי לזכות כמה אנשים קרובים אלי, שיזכו גם הם במהרה לרגע הזה להיכנס מתחת החופה.

אישור.png

גברת ישנה

משתמש פעיל
בקשר למה שנכתב פה על ידי כמה ניקים על יוזמות להעברת שמות לחתן ולכלה.
אני לא חושבת שזה הוגן לשים לכלה ביום חתונתה רשימה של מאות שמות לתפילה.
על כמה שמות היא תשמח בטח להכיר טובה, אבל מכאן ועד לכבול אותה ל'תשלום' עבור התרומות - זה כבר נשמע לי קצת מוגזם.
(שלא תחשבו, אני אשמח מאוד שהיא תתפלל עלי בחופה;))

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
בקשר למה שנכתב פה על ידי כמה ניקים על יוזמות להעברת שמות לחתן ולכלה.
אני לא חושבת שזה הוגן לשים לכלה ביום חתונתה רשימה של מאות שמות לתפילה.
על כמה שמות היא תשמח בטח להכיר טובה, אבל מכאן ועד לכבול אותה ל'תשלום' עבור התרומות - זה כבר נשמע לי קצת מוגזם.
(שלא תחשבו, אני אשמח מאוד שהיא תתפלל עלי בחופה;))
השמות לתפילה לא אמורים להיות עבור הכלה
כלה מתפללת תחת החופה נטו על עצמה, בעבורה
המקרה היחיד שבו נותנים לכלה להתפלל בחופה על מישהו אחר, זה רק עבור יולדת, ורק היושבת על המשבר!!

השמות שנאספו כאן הם לברכה ע"י רבנים (אם הצלחתם להשיג רבנים שיברכו)
ואם אכן אוספים - אשמח להעביר שם

כתב ומכתב

משתמש מקצוען
הייתי רוצה להעביר לכלה את השם של הבחורה שתתפלל עליה ביום חופתה.

הלו, חבר'ה, מה קורה? זה לא היה ברשימת הפרסים.

המצוה מסוגלת דייה, ואין צורך בתפילת הכלה. תודיעו גם לשוקי לרר שלא צריך לצלם את מעמד התפילה הנוירא.
מלכתחילה, המצוה צריכה להיעשות במתן בסתר, וגם אם זה לא ה"בסתר" המושלם עדיין יש כאן מעלה.

בינינו, כולנו נָתַנו כאן לעצמנו. כולנו רוצים לחזק בקרבנו את הידיעה שאם ח"ו יבואו עלינו זמנים קשים והגלגל־ענק יגיע למטה לכמה דקות - אז כדאי שיהיה לנו חבר או שניים או קהילה נחמדה מסביב, שמישהו ייגש אלינו בלחיצת יד חמימה העוטפת מעטפת, שיגיד "בכיף, אחי", ואני אגיד "בשמחות אצל כולם".

אז אחינו התורם, תהיה בכיף. אל תהיה כבד. אל תנציח את המעמד. כולנו על הגלגל, והופה! מכאן רק למעלה לכולם.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה