השקעות מכירת דירה וקנית S&P במקום - כדאי?

יהודיפשוט

משתמש פעיל
לא נכון.
תעיינו בטבלה של ויקיפדיה-המכלול, בטור של "ערכו של דולר שהושקע", ותראו שאדם שבשנת 2000 השקיע 43.12$ בשנת 2009 יהיו לו 43.11$ ובשנת 2010 יהיו לו 49.61.
וזה לא נכון לחשבן רק לפי המדד כי זה לא כולל דיבידנדים.
אגב, יש אשכול על שוק ההון מול נדל"ן, כדאי לעיין שם
רבינו, לא יודע מה אומר המכלול
אני יודע שהנתונים שהבאתי נכונים ומדוייקים
ומדדים מודדים בנקודות לא בשווי ערך הדולר
עזוב את ההשקעה כי אם כן נתחיל להפחית דמי ניהול של הקרן המחקה ועמלת בית המסחר וכו
דיברתי על שוויו של המדד
ושלא תבין לא נכון אני ממש בעד להשקיע שם (אם כי לא כרגע ממש לדעתי) ואני בעצמי מושקע שם

שושנה שש

משתמש רשום
דירה בירושלים לדעת מתווך שווה 1.8-9 (לדעתי אולי יותר)
מושכרת כרגע ב3800
בתהליך פינוי בינוי (די התחלתי)
כרגע דירה כזו יד ראשונה נמכרת לדעתו ב3 מיליון
ועכשיו לחשבון
אם ממשיכים עם הדירה כשיגמר הפינוי בינוי תהיה שווה 3 מיליון? (מצד אחד יתוסף לה חדר, מצד שני האזור יהיה יותר רווי בדירות חדשות וכו אז אא בדיוק לדעת)
נגיד בעוד 10 שנים הרווח יהיה מיליון שקל + שכירות במשך השנים - ניקוי הוצאות שבטוח יהיו כי הדירה די ישנה, ומי יודע אם בתהליך הפינוי בינוי לא יהיו הפסדים= 10000000+(12*3800*8)=1365000 לחלק ל10 שנים זה רווח של 136000 לשנה
אם לוקחים את הדירה ומוכרים כרגע, מקבלים עליה 2 מיליון משקיעים בS&P מרוויחים בממוצע הנמוך 8 אחוז לשנה? יוצא 1600000
וזה בלי לחשב ריבית דרבית וכו
זה אמיתי ? או שיש פה טעות איפשהוא
אשמח לחוות דעת המומחים כאן ( עם הסבר אם אפשר)
השנקל שלי
אם אתה צריך את הכסף לעוד עשר שנים בדיוק לא כדאי לך לעבור לשוק ההון (מינימום 13)
תוסיף לחשבון שלך את המס שעל שוק ההון 25 אחוז מס ועל השכירות אין לך מס, ורק על מכירת הדירה יהא לך מס (שאת זה אפשר לצמצם עם רו"ח טוב)

lizi_g

משתמש פעיל
השנקל שלי
תוסיף לחשבון שלך את המס שעל שוק ההון 25 אחוז מס ועל השכירות אין לך מס, ורק על מכירת הדירה יהא לך מס (שאת זה אפשר לצמצם עם רו"ח טוב)
בריווח של מיליון שקל ולדעתי הרבה יותר כי המס שבח הוא לפי מחיר הרכישה של הדירה.
הוא מציין שהדירה הורחבה כך שכנראה הוא הרחיב ואין צורה להזדכות על הוצאות הבניה אא"כ יש לו חשבוניות של ההוצאות . מהמר שאין לו כי אף אחד [כמעט] לא משלם על חשבוניות לקבלן [וד"ל].
כך שהריווח על הנייר לכאורה יכול להיות אפילו 2 מיליון [מחוזה הקניה עד חוזה המכירה אחר הפינוי בינוי].
25% מס שבח זה יהיה לו כנראה באזור החצי מיליון.....
ואין שום רו"ח או עו"ד שיצמצם את זה משמעותי במקרים הכי טובים זה באזור ה50-60 אלף ש"ח וגם זה בתנאים מסויימים .
בוא נגיד בכאלה סכונמים בהחלט שיקולי המיסים לכשעצמם הינם חופפים.
אא"כ זו דירה יחידה .

אלישא

משתמש רשום
לפי המחיר שכתבת לכאו' מדובר בדירת 3 חד' בקרית יובל או קרית מנחם או נוה יעקב או גילה,
בהנחה והדירה כרגע 60 מטר והתוספת 25 מטר אני לא רואה איך אתה מגיע למחיר של 3 מ'

בנוה יעקב גם 100 מטר לא מתקרב ל- 3 מ' (3 מ' זה המחיר של 5 חד')
בקרית יובל 85 מטר זה בין 2.7 - 2.8 מ'
בקרית מנחם המחירים פחות מקרית יובל
בגילה המחיר גם יותר נמוך מקרית יובל

רק אם הדירה שלך בקטמונים (בתחילת תהליך) אז באמת איך שהוא המספרים שכתבת נכונים.

אם תכתוב היכן בדיוק הדירה אוכל לבדוק באתר העיריה האם התחיל תהליך שינוי תב"ע
(אם אתה לא רוצה לכתוב כאן תוכל לשלוח לי מייל: zpc5060 @ gmail.com )
איך אפשר לבדוק בערייה על פרויקטים??
אני צריך לבדוק על מצב פרויקט ברחוב בר יוחאי 5-7 (ועוד שתי בניינים אני לא זוכר מספרים )פרויקט פינוי בינוי של חברת אפריקה ישראל איפה אוחז ההתקדמות של הפרויקט
תודה רבה

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
איך אפשר לבדוק בערייה על פרויקטים??
אני צריך לבדוק על מצב פרויקט ברחוב בר יוחאי 5-7 (ועוד שתי בניינים אני לא זוכר מספרים )פרויקט פינוי בינוי של חברת אפריקה ישראל איפה אוחז ההתקדמות של הפרויקט
תודה רבה

תשלחי לי מייל:
zpc5060 @ gmail.com

יענקי יעקבוביץ

משתמש צעיר
לדעתי חד משמעית העיר הכדאית זו חריש, שממש לא אמרה את המילה האחרונה ואחרי סיום החיבור לכביש 6 ישירות מהעיר המחירים פשוט יכפילו את עצמם, זה עניין של כשנתיים.

Shainec

משתמש פעיל
בריווח של מיליון שקל ולדעתי הרבה יותר כי המס שבח הוא לפי מחיר הרכישה של הדירה.
הוא מציין שהדירה הורחבה כך שכנראה הוא הרחיב ואין צורה להזדכות על הוצאות הבניה אא"כ יש לו חשבוניות של ההוצאות . מהמר שאין לו כי אף אחד [כמעט] לא משלם על חשבוניות לקבלן [וד"ל].
כך שהריווח על הנייר לכאורה יכול להיות אפילו 2 מיליון [מחוזה הקניה עד חוזה המכירה אחר הפינוי בינוי].
ואין שום רו"ח או עו"ד שיצמצם את זה משמעותי במקרים הכי טובים זה באזור ה50-60 אלף ש"ח וגם זה בתנאים מסויימים .
בוא נגיד בכאלה סכונמים בהחלט שיקולי המיסים לכשעצמם הינם חופפים.
אא"כ זו דירה יחידה .
גם אם ההרחבה היתה בשחור מול הקבלן
עדיין מיסוי מקרקעין מכירים ב40% מהעלות בעצם מורידים מס הכנסה ומעמ

yucv

משתמש פעיל
השנקל שלי
מה יש ב13 שנים יותר מ10?
ם אם ההרחבה היתה בשחור מול הקבלן
הדירה נקנתנה מורחבת

lizi_g

משתמש פעיל
גם אם ההרחבה היתה בשחור מול הקבלן
אם יש ברשותך פקיד שומה שקיבל את מה שאתה כותב תעלה כאן .
מהיכרותי עם התחום הם לא מכירים בזה כל כך
רק אציין שאפילו ריביות על המשכנתא של הדירה אינם מכירים הפקידים של חלק מהמחוזות.
מתקופה לתקופה זה נעשה יותר קשוח.

סבא ישראל

משתמש מקצוען
בוא נגיד בכאלה סכומים בהחלט שיקולי המיסים לכשעצמם הינם חופפים.
אא"כ זו דירה יחידה .
לפי מה שידוע לי יש פטור ממס שבח בפינוי בינוי על הרווח שנהיה בגלל התוספת (חוץ ממקרים חריגים)

צבי2

משתמש פעיל
אם זו דירה להשקעה ויש כבר דירה אחרת למגורים, אז זה שיקול שלך האם אתה רוצה לקחת יותר סיכון ויותר סיכוי או לא, אין ספק שלהישאר עם הדירה זה סיכון מופחת, אבל בהחלט יש סיכוי לרווח יותר גדול עם SANDP500.
חשוב לקחת בחשבון שמחירי הדירות בארץ לא צפויים, ויתכנו קפיצות, כמו שיתכן משבר בשוק בארה"ב ויקח שנים לשקם, אז יש סיכוי וסיכון בכל כיוון
אם אין דירה אחרת למגורים- אל תיכנס להרפתקאות!

מתמטיקאי

משתמש פעיל
לדעתי חד משמעית העיר הכדאית זו חריש, שממש לא אמרה את המילה האחרונה ואחרי סיום החיבור לכביש 6 ישירות מהעיר המחירים פשוט יכפילו את עצמם, זה עניין של כשנתיים.
לא בטוח ייתכן מאוד שהיא תהיה עיר מעורבת עם אחוז ערבים גבוה

מתמטיקאי

משתמש פעיל
אם זו דירה להשקעה ויש כבר דירה אחרת למגורים, אז זה שיקול שלך האם אתה רוצה לקחת יותר סיכון ויותר סיכוי או לא, אין ספק שלהישאר עם הדירה זה סיכון מופחת, אבל בהחלט יש סיכוי לרווח יותר גדול עם SANDP500.
חשוב לקחת בחשבון שמחירי הדירות בארץ לא צפויים, ויתכנו קפיצות, כמו שיתכן משבר בשוק בארה"ב ויקח שנים לשקם, אז יש סיכוי וסיכון בכל כיוון
אם אין דירה אחרת למגורים- אל תיכנס להרפתקאות!
אני רואה גם מהתגובה הזאת וגם מעוד תגובות שקניית דירה זה משהו בטוח והשקעה ב s&p זה איזה הרפתקה,
לדעתי זה ערבוב של כל מה שידוע לנו על מניות, בגדול ההשקעה הכי בטוחה שיש זה s&p כי הסיכוי שזה יקרוס זה אם העולם יפסיק להתקדם (וגם אז יש דיבינדים), אני לא יודע איך זה ישפיע על שדוק הדיור אבל בסבירות שזה יזיק מאוד כי פשוט לאנשים לא יהיה כסף.
אבל יש בעיה ייתכן מאוד שהמחיר של המניה בשוק גדול מהמחיר האמיתי של המנייה (חישוב לפי מכפיל רווח דיבינדים צמיחת החברה ורווחים) מה שקורה בכזה מקרה שנכנסים לבועה ואז עד שהצמיחה מגיעה למחיר שמשתלם להשקיע לוקח זמן. לגבי היום נראה שאנחנו קצת רחוקים מהמחיר האמיתי אבל עדיין זה לא אומר שלא שווה להשקיע, בפרט אם לא מתכננים להוציא בזמן הקרוב.
דרך אגב מהרבה חישובים שראיתי מניות פסיביות כלומר שלא מוכרים כל היום הרבה יותר משתלמות (ובטוחות, במקומות בלי ריבוי טבעי כמו שלנו) מדירה, ואכן רוב מכריע של האנושות משקיעה במניות את הכסף שלה ולא בדירות.

אדם הראשון

משתמש צעיר
איזה נביאים יש בפרוג
גיוואלדיק

אדם הראשון

משתמש צעיר
כבר אמרו חז"ל לעולם ישליש אדם כספו
ויש המון מאמרי חז"ל שאדם צריך שיהיה לו קרקע
ושיש לאדם דירה זה נותן לו רוגע נפשי
תשאל כל אדם עם קצת ניסיון בחיים הוא יענה לך שזה דבר מאד מאד מסוכן
ובודאי אם יש לאדם כסף נוסף שישקיע וירוח לו אבל להשקיע את הדירה בכל השקעה שהיא תשאל כל יועץ השקעות הוא יענה לך שלא עושים כזה דבר בשום פנים ואופן

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אני רואה גם מהתגובה הזאת וגם מעוד תגובות שקניית דירה זה משהו בטוח והשקעה ב s&p זה איזה הרפתקה,
לדעתי זה ערבוב של כל מה שידוע לנו על מניות, בגדול ההשקעה הכי בטוחה שיש זה s&p כי הסיכוי שזה יקרוס זה אם העולם יפסיק להתקדם (וגם אז יש דיבינדים), אני לא יודע איך זה ישפיע על שדוק הדיור אבל בסבירות שזה יזיק מאוד כי פשוט לאנשים לא יהיה כסף.
אבל יש בעיה ייתכן מאוד שהמחיר של המניה בשוק גדול מהמחיר האמיתי של המנייה (חישוב לפי מכפיל רווח דיבינדים צמיחת החברה ורווחים) מה שקורה בכזה מקרה שנכנסים לבועה ואז עד שהצמיחה מגיעה למחיר שמשתלם להשקיע לוקח זמן. לגבי היום נראה שאנחנו קצת רחוקים מהמחיר האמיתי אבל עדיין זה לא אומר שלא שווה להשקיע, בפרט אם לא מתכננים להוציא בזמן הקרוב.
דרך אגב מהרבה חישובים שראיתי מניות פסיביות כלומר שלא מוכרים כל היום הרבה יותר משתלמות (ובטוחות, במקומות בלי ריבוי טבעי כמו שלנו) מדירה, ואכן רוב מכריע של האנושות משקיעה במניות את הכסף שלה ולא בדירות.
אם זו דירה להשקעה, אז מסכימה לגמרי.
אבל אם זו דירה יחידה, גם אם נניח העולם קרס והs&p לא שווה כלום וגם הערך הכספי של הדירה לא שווה הרבה, עדיין יש קורת גג לגור בה.

אדם הראשון

משתמש צעיר

השוק מתוח עם סבירות גבוהה לתיקון - אבל אנשים ממשיכים לקנות​

כותרת מביזפורטל
בדרך כלל שהשוק בעליות אנשים ללא ניסיון בשוק ההון נכנסים ואז מגיע התיקון של כמה אחוזים ואז תופסים את עצמם ובורחים
ואיך שזה נראה עכשיו אחרי עליות מטורפות בנאסדק מתחילת שנה שכומבן השפיע על הsP500 אנשים נכנסים כעת שיש סיכוי גדול לתיקון
סיפור אישי. חבר שאל אותי ביום שני שעבר האם כדאי לו להשקיע בנאסדק אמרתי לו שיקח בחשבון שאחרי עליה מטורפת של חצי שנה האחרונה יש סיכוי גדול לתיקון וכך היה יום שני שעבר הוא עמד על15700 נקודות וכעת עומד על 15100 נקודות ולדעתי הקטנה זה עדין לא סוף התיקון
כמובן שקשה לתזמן את השוק וכמעט בלתי אפשרי אני לא מדבר על טכני כי אני לא מבין בזה
כך שכל מי שמתלהב עכשיו אם נכנס להשקיע צריך להיכנס עם קור רוח וסבלנות מרובה[דרך אגב מי שאין לו קור רוח וסבלנות ממולץ לו לא להיכנס לשוק ההון בטווח הארוך] כי כעת נמצאים באמצע תיקון וכנראה שזה ימשך בזמן הקרוב
כמובן שכל תרחיש. ידיעה . מלחמה. הורדת ריבית וכו יכולה להשפיע על השוק לכאן ולכאן אבל כל עוד המצב סטטי השוק נמצא בתיקון
לא יועץ ולא רוצה להמליץ לאף אחד אבל ככה אני רואה מנוקדת זמן זאת מי שרוצה יכול לחלוק עלי

מקצועי בנדל"ן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בלי להאריך ולהעריך מידי הרבה...
דעתי האישית - אל תעשו את זה - מכירת נכס עבור רכישת s&p500.
כן הייתי ממליץ לכם, שתישארו עם הנכס שלכם - תמנפו אותו, ותרכשו עוד ועוד נדל"ן!
ובמקביל תעשו הו"ק חודשית עבור s&p500,
בהצלחה!

נערך לאחרונה ב:
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה