כללי מכירים את שוק העבדים סליחה גרפיקאים

FishAir

משתמש רשום
הייתי בשני ראיונות עבודה, ב 2 משרדי פרסום מהמובילים בי-ם(דווקא השייכים למגזר הרחב). הכל התנהל יפה עד לרגע בו הם נקבו בשכר...
באחד מהם 26ש"ח לשעה ובשני 25ש"ח. ניסיתי להמשיך ולהראות נחמד ולא לעשות חילול השם, רציתי לשאול (סליחה לשאוג) "אין לכם בושה?!, המנקה הניגרי שמגיע לפה אחה"צ מקבל יותר. לאנשים שלמדו מקצוע במשך מס' שנים ובפרט לכאלה שאתם מחפשים- עם נסיון של מס' שנים, אתם מציעים כזה סכום?!

אז מפאת כבוד המקום קמתי בשקט, חייכתי, נפרדתי יפה והשארתי את התהילה הקורצת במשרדי הקירסום(לא התבלבלתי) לכאלה שמוכנים לשוק העבדים הזה

(ודווקא אצלנו נתקלתי בתקופה האחרונה בכאלה שמכירים בתפוקה שלך ומוכנים לשלם סכום הוגן. יישר כוח!!)

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נכתב ע"י FishAir;416620:
הייתי בשני ראיונות עבודה, ב 2 משרדי פרסום מהמובילים בי-ם(דווקא השייכים למגזר הרחב). הכל התנהל יפה עד לרגע בו הם נקבו בשכר...
באחד מהם 26ש"ח לשעה ובשני 25ש"ח. ניסיתי להמשיך ולהראות נחמד ולא לעשות חילול השם, רציתי לשאול (סליחה לשאוג) "אין לכם בושה?!, המנקה הניגרי שמגיע לפה אחה"צ מקבל יותר. לאנשים שלמדו מקצוע במשך מס' שנים ובפרט לכאלה שאתם מחפשים- עם נסיון של מס' שנים, אתם מציעים כזה סכום?!

אז מפאת כבוד המקום קמתי בשקט, חייכתי, נפרדתי יפה והשארתי את התהילה הקורצת במשרדי הקירסום(לא התבלבלתי) לכאלה שמוכנים לשוק העבדים הזה

(ודווקא אצלנו נתקלתי בתקופה האחרונה בכאלה שמכירים בתפוקה שלך ומוכנים לשלם סכום הוגן. יישר כוח!!)

לצערי קורה גם אצלינו:(

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
בעיה מוכרת

בנים

משתמש צעיר
אין מה לעשות.

כלל מינוס בכלכלה קובע שמחיר הוא נגזרת של היצע מול ביקוש.

גרף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
ב'תוצאות' הגרפיקאי שעשה את המודעה מקבל 9000 ש"ח לחודש...:)

תנסה שם;)

גרפיקסטאר

משתמש רשום
זה באמת המחיר.

וכמה מקבלות למשל מתכנתות שעובדות במטריקס בברכפלד? גם משהו בסגנון הזה... למרות שבשוק הכללי שכר מתכנת במשרה מלאה הוא בסביבות ה-20,000 ש"ח בחודש.

(כפי שהתפרסם בכתבה מקוונת על "ניצול" הכח החרדי בין בהעסקה בשכר כמו עובדים בתאילנד ובין בשליחתם לגור בשטחי הגבול כמו מודיעין וביתר וההשלכות וכו' וכו')

נו...

המעסיקים יודעים שגם אם ישלמו רבע מן המחיר המקובל הם יהיו "מפוצצים" עם עובדים.

אם היית במקום שלהם היית משלמת יותר?;)

נ.ב. וכמה לומדים בשביל תעודת הוראה בסיסית? שנתיים? בסביבות ה-800 ש"ח לחודש, כמו שעולה קורס עיצוב גרפי... ובשביל תעודת בכיר כמובן צריך ללמוד יותר. כמובן שהלימודים כוללים יותר שעות, והעבודה בהוראה גם הרבה יותר מאמצת ושוחקת מעיצוב גרפי. נו, וכמה מקבלים לשעה, גם בסביבות המחיר הנ"ל. אז בשורה התחתונה, על מה התלונות?....:rolleyes:

מיליארד

משתמש פעיל
D I G I T A L
ברב מקומות העבודה משלמים שכר נמוך בתחילה, וכשהעובד מוכיח יעילות השכר עולה.

Aאילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
טוב לשמוע ממקור ראשון שגם בציבור הכללי הניצול קיים,
שלא נחיה באשליות...

משה צבי

משתמש רשום
נכתב ע"י גרפיקסטאר;416734:
זה באמת המחיר.

אם היית במקום שלהם היית משלמת יותר?;)

בסופו של דבר, עם עוד 5 ש"ח לשעה מקבלים תוצאות בעבודה ששווים הרבה יותר מהעלות
ומתשלום קטן מקבלים תוצאות מינימום... בדוק ומנוסה...

אבל, לא כל אחד מספיק חכם לשלם על כך

FishAir

משתמש רשום
נכתב ע"י מיליארד;416756:
ברב מקומות העבודה משלמים שכר נמוך בתחילה, וכשהעובד מוכיח יעילות השכר עולה.
קודם כל שלא ידרשו נסיון של מינימום 2-4 שנים ,
דבר שני שהתחלתי את דרכי לפני כ 10 שנים עבדתי במשרד פרסום וקבלתי
יותר!!

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
25 -26 ש"ח לשעה, כשיושבים מול מחשב, בחדר ממוזג, ומבקשים (דורשים) פנסיה, פיצויים חופשות ועוד, זה נראה לי מספיק.
שכר המינימום היום הוא הרבה פחות, ומי שמציעים לו עבודה נוחה בסכום הזה שיערב לו.
אני רוצה לראות גרפיקאית שמוכנה לעבוד כמו העובדת הניגרית ולנקות את המשרד בשעות שהמזגן שם לא עובד, ולקבל 40 ש"ח לשעה.
אי אפשר לדרוש את כל העולם !!!.
המעסיק, צריך לשלם ארנונה, מס מעסיק, פנסיה, ביטוח לאומי, ועוד ועוד ועוד, גם בזמנים שאין לו עבודה בכלל - אי אפשר לדרוש ממנו יותר..

בעיקר צריך לדעת שמעסיק שאינו משלם הרבה הוא מעסיק שאינו צריך רמה גבוהה, ולכן גם אי אפשר לדרוש ממנו משכורת גבוהה.

המציאות היא - כפי שכבר הקדימו אותי - שמי שעובדת טוב - או שהמעסיק מעלה את המחיר, או שהיא מוצאת עובדה במקום אחר בתשלום גבוה יותר.

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י מיכל123;416847:
25 -26 ש"ח לשעה, כשיושבים מול מחשב, בחדר ממוזג, ומבקשים (דורשים) פנסיה, פיצויים חופשות ועוד, זה נראה לי מספיק.
שכר המינימום היום הוא הרבה פחות, ומי שמציעים לו עבודה נוחה בסכום הזה שיערב לו.
אני רוצה לראות גרפיקאית שמוכנה לעבוד כמו העובדת הניגרית ולנקות את המשרד בשעות שהמזגן שם לא עובד, ולקבל 40 ש"ח לשעה.
המעסיק, צריך לשלם ארנונה, מס מעסיק, פנסיה, ביטוח לאומי, ועוד ועוד ועוד, גם בזמנים שאין לו עבודה בכלל - אי אפשר לדרוש ממנו יותר..

בעיקר צריך לדעת שמעסיק שאינו משלם הרבה הוא מעסיק שאינו צריך רמה גבוהה, ולכן גם אי אפשר לדרוש ממנו משכורת גבוהה.

המציאות היא - כפי שכבר הקדימו אותי - שמי שעובדת טוב - או שהמעסיק מעלה את המחיר, או שהיא מוצאת עובדה במקום אחר בתשלום גבוה יותר.

עפ"י דבריך, המציאות היא בכלל שהעובד צריך לשלם למעביד על הזכות לעבוד אצלו.

miri

מירי הס- אמנית ציור
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
מיכל את כנראה לא מתעסקת בתחום
בשביל להוציא משהו טוב אני מצליחה להזיע גם במזגן
וסליחה על הבוטות: לא מחוסר כשרון

גרפיקנער

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
הדיון הזה יכול להתמשך גם על פני עוד 50 עמודים ולא יגמר לעולם.

במקום להצר על המצב הקיים, עדיף להתמודד איתו. איך מתמודדים? הולכים לכיוון תחומים נוספים. אני בכל פה ממליץ ללמוד בניית אתרים ופלאש, שיש לזה ביקוש גדול מאוד בשוק הכללי (שוב, למי שרוצה לעבוד שם. אני למשל לא רוצה, ולמדתי בניית אתרים). גרפיקאית ביצועיסטית שיודעת גם html ו-css בלבד (12 שיעורים בקורס של פרוג) יכולה לצפות לשכר הרבה יותר גבוה. מ-25 ש"ח לשעה. מי שיודעת גם פלאש, ג'אווה סריפקט ושאר ירקות, יכולה לצפות לשכר נאה ביותר. כנסו לכל לוח דרושים באינטרנט, ותראו את המצב.

אני לא מדבר על זה שבציבור החרדי האינטרנט יכנס חזק מאוד בעשור הקרוב, כך שאפשר לומר שאנחנו נמצאים באותו מקום שהציבור הכללי היה בשנת 2000 - הרבה הזדמניות מתגלגלות ברחוב, וצריך רק להיות האיש הנכון במקום הנכון.
תקנו אותי אם אני טועה.

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מיכל, זה נשמע שאת המעבידה בעצמה...

FishAir

משתמש רשום
רוצים לנסות משהו?
תרשמו לאתר JOBCITY תמלאו את הפרטים על הנסיון שלכם. בדף למעלה מעל הבאנר מופיע הסכום בו אתה שווה במשק. אני למשל שווה....:)
בכל מקרה מיכל את יודעת כמה הלקוח משלם למשרד פרסום מוביל על מודעה או קמפיין???
אם המצב כל כך קשה אצלם שיפסיקו את המזגן....

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י yochi000;416862:
מיכל, זה נשמע שאת המעבידה בעצמה...

ואם כן ? זה לא נכון ?

כמה מקבלת מנהלת חשבונות רגילה, במשרד של רואה חשבון ?

כמה מקבלת מזכירה טובה ?

בקיצור הסיבות למחיר של 25 26 ש"ח לשעה הם בעיקר:

א. המעביד אינו מרוויח מספיק כדי לשלם לעובדת יותר.

ב. העלות של המעביד היא הרבה יותר מ25 ש"ח, (חופשות, ביטוח לאומי, תוכנות מחשב, פנסיה, פיצויים, דמי הבראה, ועוד ועוד דברים שהעובדות החרדיות יודעות לדרוש, ובצדק - הם קראו בקו החם שכדאי לדרוש... עד שיפטרו אותם ויקחו אחרות שעדיין לא יודעות לדרוש כל דבר)

ג. היצע וביקוש - המחיר שוק הוא 25 ש"ח לשעה.

אין לנו מה להלין על אף אחד. - מי שרוצה, יכולה להתמודד כמו שהמעסיקה שלה מתמודדת, ולהיות עצמאית - להביא לקוחות - לפרשם את העסק - להתמודד עם מחירי התוכנות הגואים - עם דרישות הארנונה המופרזות - הוצאות התקשורות הגבוהות - הוצאות החומרה המטורפות - הוצאות טכנאי המחשבים למניהם - הוצאות הנהלת חשבונות וראית חשבון ומאזנים ותלושי שכר. וכו' וכו'

אינני מתכוונת להוריד מהכבוד של מישהי ח"ו, אני רק רוצה שתדעו לחשוב שיש צד שני.

yaeli

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י מיכל123;416895:
ואם כן ? זה לא נכון ?

כמה מקבלת מנהלת חשבונות רגילה, במשרד של רואה חשבון ?

כמה מקבלת מזכירה טובה ?

בקיצור הסיבות למחיר של 25 26 ש"ח לשעה הם בעיקר:

א. המעביד אינו מרוויח מספיק כדי לשלם לעובדת יותר.

ב. העלות של המעביד היא הרבה יותר מ25 ש"ח, (חופשות, ביטוח לאומי, תוכנות מחשב, פנסיה, פיצויים, דמי הבראה, ועוד ועוד דברים שהעובדות החרדיות יודעות לדרוש, ובצדק - הם קראו בקו החם שכדאי לדרוש... עד שיפטרו אותם ויקחו אחרות שעדיין לא יודעות לדרוש כל דבר)

ג. היצע וביקוש - המחיר שוק הוא 25 ש"ח לשעה.

אין לנו מה להלין על אף אחד. - מי שרוצה, יכולה להתמודד כמו שהמעסיקה שלה מתמודדת, ולהיות עצמאית - להביא לקוחות - לפרשם את העסק - להתמודד עם מחירי התוכנות הגואים - עם דרישות הארנונה המופרזות - הוצאות התקשורות הגבוהות - הוצאות החומרה המטורפות - הוצאות טכנאי המחשבים למניהם - הוצאות הנהלת חשבונות וראית חשבון ומאזנים ותלושי שכר. וכו' וכו'

אינני מתכוונת להוריד מהכבוד של מישהי ח"ו, אני רק רוצה שתדעו לחשוב שיש צד שני.

הטיעונים שלך בתור מעסיקה, שווים בערך לטיעונים של הגרפיקאית שלך על כל ההוצאות המטורפות שיש לאם עובדת.
שנפרט?

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י מיכל123;416847:

שכר על עבודה נעשה בעיקר על פי ערך התוצר וחשיבות העבודה,
לדבריך העובדות נקיון אמורות לקבל 100 ש"ח לשעה עקב העבודה הגופנית הקשה,
אבל מה לעשות - עובד נקיון זה דרגת חשיבות נמוכה בשוק העבודה,
כי לא צריך לא השכלה, לא כושר רטורי, לא כשרון עיצוב, ציור, מוח מבריק,
אלא זוג ידים חזקות וגב לא שביר.
מאחורי המקצועות ה'נחשבים' יותר, עומדות בד"כ הוצאות גדולות על לימודים, תוכנות, מיכשור, הרבה חשיבה וכשרון,
ועל זה משלמים - לא על הזיעה שתספוג אם לא ישימו לך מזגן.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה