דרוש מתכון מכירה בצק שמרים רב תכליתי?

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
מתחשק לי לאפות (נדיר! תראו מה הקורונה עושה לאנשים).
אבל אם כבר אני מוציאה את המיקסר מהגנזך, בא לי להכין מבצק אחד שלל תוצרים.
אולי את מכירה מתכון לבצק כזה?

עוד הערה חשובה: יצא לי להכין וגם לטעום מאפי שמרים ביתיים. לא פעם היה להם טעם לוואי אופייני 'שמרי' כזה. לא משהו מסליד, אבל כשאין אותו טעים לי יותר. מקווה שאני מובנת. אשמח לעצות איך להתגבר על הטעם הזה.
 

כוכב נוגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
קילו קמח
2 כפות שמרים
3/4 כוס סוכר
כוס שמן
2 כוסות מים

אפשר לשים איזה מילוי שרוצים, הכל מתאים.
יוצא בצק רך ונעים, טעים בצורה מוגזמת..
לא הרגשתי בזה אף פעם טעם לוואי.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא פעם היה להם טעם לוואי אופייני 'שמרי' כזה. לא משהו מסליד, אבל כשאין אותו טעים לי יותר
כנראה התפחת יתר.
אולי את מכירה מתכון לבצק כזה?
האם כוונתך לבצק שמאחסנים עד שבוע במקרר ולפני השימוש מתפיחים?
כי זכורני שראיתי אחד כזה לפני שנים.
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
כנראה התפחת יתר.

האם כוונתך לבצק שמאחסנים עד שבוע במקרר ולפני השימוש מתפיחים?
כי זכורני שראיתי אחד כזה לפני שנים.

לא, אני מתכוונת לבצק שמעיסה אחת אפשר גם לקלוע לחמניות, גם להכין פוקאצות, גם פיצה וכו'.
להקדיש לבצק שבוע במקרר? הכוונה למחמצת? לא לסבלנות שלי.
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
קילו קמח
2 כפות שמרים
3/4 כוס סוכר
כוס שמן
2 כוסות מים

אפשר לשים איזה מילוי שרוצים, הכל מתאים.
יוצא בצק רך ונעים, טעים בצורה מוגזמת..
לא הרגשתי בזה אף פעם טעם לוואי.

זה בצק למאפים מתוקים, או שטעמו ניטרלי? שואלת בגלל הסוכר
 

~גפן אביגיל~

משתמש רשום
עיצוב גרפי
בצק השמרים מספר אחד
ה-מתכון אחרי המון נסיונות עד לתוצאה המושלמת
מתאים לחלות, לחמניות, פוקצ'ות, פיצה ברידוד דק ואפילו לאפות ביתיות מרודדות על משטח מקומח שמכינים על מחבת משומן (בפעם הראשונה)

1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 כוסות מים חמימים
2 ביצים
מערבבים הכל יחד

מוסיפים בהדרגה 1/3 כוס שמן
כף מלח


מתפיחים להכפלת הנפח
ומכינים מה שרוצים :)
 

noae

משתמש מקצוען
מתחשק לי לאפות (נדיר! תראו מה הקורונה עושה לאנשים).
אבל אם כבר אני מוציאה את המיקסר מהגנזך, בא לי להכין מבצק אחד שלל תוצרים.
אולי את מכירה מתכון לבצק כזה?

עוד הערה חשובה: יצא לי להכין וגם לטעום מאפי שמרים ביתיים. לא פעם היה להם טעם לוואי אופייני 'שמרי' כזה. לא משהו מסליד, אבל כשאין אותו טעים לי יותר. מקווה שאני מובנת. אשמח לעצות איך להתגבר על הטעם הזה.
מנסיוני, נשאר טעם לוואי של שמרים כשהלישה לא מספקת.
אם תקפידי ללוש 10 דקות, לא אמור להיות טעם לוואי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמו

א הַלְלוּיָהּ הַלְלִי נַפְשִׁי אֶת יְהוָה:ב אֲהַלְלָה יְהוָה בְּחַיָּי אֲזַמְּרָה לֵאלֹהַי בְּעוֹדִי:ג אַל תִּבְטְחוּ בִנְדִיבִים בְּבֶן אָדָם שֶׁאֵין לוֹ תְשׁוּעָה:ד תֵּצֵא רוּחוֹ יָשֻׁב לְאַדְמָתוֹ בַּיּוֹם הַהוּא אָבְדוּ עֶשְׁתֹּנֹתָיו:ה אַשְׁרֵי שֶׁאֵל יַעֲקֹב בְּעֶזְרוֹ שִׂבְרוֹ עַל יְהוָה אֱלֹהָיו:ו עֹשֶׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ אֶת הַיָּם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר בָּם הַשֹּׁמֵר אֱמֶת לְעוֹלָם:ז עֹשֶׂה מִשְׁפָּט לָעֲשׁוּקִים נֹתֵן לֶחֶם לָרְעֵבִים יְהוָה מַתִּיר אֲסוּרִים:ח יְהוָה פֹּקֵחַ עִוְרִים יְהוָה זֹקֵף כְּפוּפִים יְהוָה אֹהֵב צַדִּיקִים:ט יְהוָה שֹׁמֵר אֶת גֵּרִים יָתוֹם וְאַלְמָנָה יְעוֹדֵד וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים יְעַוֵּת:י יִמְלֹךְ יְהוָה לְעוֹלָם אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן לְדֹר וָדֹר הַלְלוּיָהּ:
נקרא  20  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה