יש כמה תגובות שלא נכתבו...
1. אני גרה במקום שיש יותר מקומות בסמינרים מבנות, לכן המלחמה על כל בת - מצד הסמינר - היא עצומה [יש חיה כזו, ויש לה המון חסרונות!!!! המון!!!! לא תוכלו לשער בלי לשמוע] ועדיין יש בנות שלא מתקבלות גם אשכנזיות, וגם ספרדיות, מותר לומר בקול - אנחנו כועסים [ולפעמים בצדק] על הוועדה המקבלת, ולא מוכנים לשלוח לסמינר שאין לא את הוועדה הנ"ל, עדיף שתהיה קשוחה וחזקה, אחרי שהבנות שלנו בפנים, כך לא יודעת האם הגיהנום שלהם יהיה כ"כ גדול, אחרי קיטונות הבוז אנחנו משגרים להם, תלוי כמובן מאיזה צד אנחנו...
אה, וגם אנחנו לא מוכנים להיות חלק מהוועד העלום הזה... כך שמותר לומר בקול שספציפית הוועדה המקבלת לא תמיד קשורה לפיתוח הסמינר וגודלו, הם מקבלים "בתוך המקומות שיש", ויש מקום להודות להם...
2. הכעס על הסמינרים בעיקר על כך שהסמינרים הגדולים לא מאפשרים לפתוח עוד סמינרים מחשש לעורם, זה כבר לא בסדר, אין לך מקום- אולי ואולי, אז בבקשה תאפשר לתחרות להתפתח, היא עושה טוב בכל התחומים, גם בחינוך.
בדבר הזה צודק -------------[משה פייגלין] שרצה שלא יהיה תקצוב למוסדות, אלא שוברים להורים, כל תלמיד שיתן את השובר שלו להנהלה תקבל עבורו 2.000 ש"ח, דבר זה יגרום לסמינרים להתפתח לטובה, כי תספיק התארגנות של הורים לפתוח לעצמם. [סביר שיהיה יותר מבחר ויותר התאמה]
3. אולי גם ביחס לבתי כנסת שיש אשכנזים וספרדים זה גזענות? שבן אדם רוצה שהמסורת שלו תישמר הוא צריך לדאוג לזה, קשה ללמד בנות לקרוא בסידור ב"לשון הקודש" כשחצי כתה אומרת "בעברית", שימו לב אנחנו אוהבים זמירות "שלנו", את המתכונים של "סבתא שלנו", לכן גם במסגרת החינוך אנחנו מצפים לשמירת המנטליות, וזה לא קשור לכלום.
4. למה ההתרעמות על הליטאים, [מודה אני ליטאית!] איפה החסידים ב"נטל" איפה ה"ספרדים" שלא מרימים את הכפפה והם בעצמם לא רוצים את המוסדות שלהם? קצת כבוד עצמי... כלפי כל העדות והחוגים!
[יש כלל בחברה שאומר אם אתה לא רוצה אותך למה שאני ארצה!] הסמינרים "לא לוקחים את הספרדים הטובים" אלא הם מגיעים אליהם, מה באמת מתבקש מהסמינרים לא לקבל את כל הבנות הנ"ל, אז בכלל כולם פה יכעסו.
5. אנחנו בגלות, וזו עוד תזכורת תמידית כואבת,
זהו אנחנו לפני פסח, נא לזרוק רק אגוזים [99% אחוז מהזמן אני בין כך לא באתר]