אני גם בא לשאול אם למדת בש"ש בב"חנחמד לשמוע שלא רק אני הקשבתי לשיחה
(לא למדתי שם, זה לפי התיאור של המשגיח הרב א.ר.)
אני גם בא לשאול אם למדת בש"ש בב"חנחמד לשמוע שלא רק אני הקשבתי לשיחה
אתה בן 200??למעט מבוגרים שבנינו, שעוד זוכרים את הריצה בשבת בוקר לישיבת פנוביז' באמצע ימי בין הזמנים, לשמוע את 'ראש חודש אלול יחול ביום...' ומיד את צעקות ההצילו של המתעלפים מפחד,
קשה לו לשכוח את הרעדה של אלול.
הפעם האחרונה שזכורה לי שמישהו התעלף [לא הייתי בפונוביז' באותה שנה]אתה בן 200??
ההבדל הוא הרבה יותר עמוק ומקיף, פשוט כל העול הרוחני של חסיד הוא על הרב'ה וכל התפילות עולות דרכו, וכל טרדותי האדם יש להם כתובת ופתרון, וכן עצותיו אינם עצה במובנה המודרני, אלא הנחיה החלטית וחד משמעית שאחריה אין ספקות התלבטויות או כפירה חלילה (שמא הרב'ה לא הבין אותי עד הסוף...) הלא שכינה מדברת מגרונו.אבל איך ליטאית לא יודעת את ההבדל הבסיסי בין חסידים לליטאים?
אני לא יודעת מה איתכם, אבל הבית הזה קנה אותי....אלול.
לוחש בחושך עמוק
מישהו השכיח ממני
עד כמה אתה-
מתוק
איזה יופיוואו תודה רבה לכולכם!! אילו תגובות... אחת אחת... הוספתם עומק ונופך לאלול, אשריכם ישראל!!
שאלתי חברה (אחרת ... לא זו המתווכחת...) מה היא אומרת על הנושא הנ"ל. והיא הביאה ל חיבור , כ"כ יפה וכל כך מתוק, שככה בכמה מילים פשוטות מסביר יפה
חייבת לשתף..
אלול תשפ"ב
ומה זה אומר לגבי?
אלול.תשפ"ב.
ואיך זה נוגע -אליי?
מה אלול מספר לי? אומר?
האם מרגיע? גוער?
מה נימת קולו? של אלול?
מה הוא סובר?
מה היחס שלו?
של אלול- אליי
ואיך אחריו יראו חיי?
אלול.
לוחש בחושך עמוק
מישהו השכיח ממני
עד כמה אתה-
מתוק
לא מאיים
לא מפחיד
אוהב.
לא הורס, לא משמיד
לא, אתה לא
אוייב
אלול,
כי הגעת
המלך בשדה
אלול
אני אוהב אותך
ואת הרגש הזה,
המצפה
אלול,
שתדע
יש שכבות ומחיצות
אבל הן סתם קפסולות בצבע שקוף
אלול,
שתדע
כשאתה בא
אני מרגיש
עטוף
באהבה
בחמלה
בטוב
ברצון לשינוי
באמונה כי הוא יקרה
בהתרגשות, בהתחדשות
המלך בשדה!!
וזה מרגש!
כי כל השנה אני לבד, בחוץ
אני כל השנה בודד
קרבה וחום כל כך נחוץ
אבל אני איכשהו לבד, אובד
והשדה פתוח- כל השנה
רק אני והוא מזילים דמעות
מספר לו הכל
מודה על היה
מבקש על יהיה
נהנה מכל שיח
כסופר מעות
ואני כל כך אוהב אות
ו והוא תמיד הרגיש לי רחוק, גבוה..
אבל עכשיו אלול!
יש לי אורח חשוב
עכשיו אלול
יש לי אורח
אהוב......
איזה יופי
מי כתב?
חברה שלישאלתי חברה (אחרת ... לא זו המתווכחת...) מה היא אומרת על הנושא הנ"ל. והיא הביאה ל חיבור , כ"כ יפה וכל כך מתוק, שככה בכמה מילים פשוטות מסביר יפה
חייבת לשתף..
חוץ מהרבנים שחיו בדור הזהכנסת ישראל כל שנות קיומה בכל תפוצותיה לא נהגה בראש השנה כמאמר הכותרת 'מי שטוב לו ושמח', אלא אלו ימי יראה וכונו ע"י העם 'ימים נוראים'
גם המנהג הזה וַיִּקְרָא-בוֹ לִפְנֵי הָרְחוֹב אֲשֶׁר לִפְנֵי שַׁעַר-הַמַּיִם, מִן-הָאוֹר עַד-מַחֲצִית הַיּוֹם משום מה נשתכח...חוץ מהרבנים שחיו בדור הזה
נחמיה פרק ח
(ט) וַיֹּ֣אמֶר נְחֶמְיָ֣ה ה֣וּא הַתִּרְשָׁ֡תָא וְעֶזְרָ֣א הַכֹּהֵ֣ן׀ הַסֹּפֵ֡ר וְהַלְוִיִּם֩ הַמְּבִינִ֨ים אֶת־הָעָ֜ם לְכָל־הָעָ֗ם הַיּ֤וֹם קָדֹֽשׁ־הוּא֙ לַיקֹוָ֣ק אֱלֹהֵיכֶ֔ם אַל־תִּֽתְאַבְּל֖וּ וְאַל־תִּבְכּ֑וּ כִּ֤י בוֹכִים֙ כָּל־הָעָ֔ם כְּשָׁמְעָ֖ם אֶת־דִּבְרֵ֥י הַתּוֹרָֽה:
(י) וַיֹּ֣אמֶר לָהֶ֡ם לְכוּ֩ אִכְל֨וּ מַשְׁמַנִּ֜ים וּשְׁת֣וּ מַֽמְתַקִּ֗ים וְשִׁלְח֤וּ מָנוֹת֙ לְאֵ֣ין נָכ֣וֹן ל֔וֹ כִּֽי־קָד֥וֹשׁ הַיּ֖וֹם לַאֲדֹנֵ֑ינוּ וְאַל־תֵּ֣עָצֵ֔בוּ כִּֽי־חֶדְוַ֥ת יְקֹוָ֖ק הִ֥יא מָֽעֻזְּכֶֽם:
(יא) וְהַלְוִיִּ֞ם מַחְשִׁ֤ים לְכָל־הָעָם֙ לֵאמֹ֣ר הַ֔סּוּ כִּ֥י הַיּ֖וֹם קָדֹ֑שׁ וְאַל־תֵּעָצֵֽבוּ:
(יב) וַיֵּלְכ֨וּ כָל־הָעָ֜ם לֶאֱכֹ֤ל וְלִשְׁתּוֹת֙ וּלְשַׁלַּ֣ח מָנ֔וֹת וְלַעֲשׂ֖וֹת שִׂמְחָ֣ה גְדוֹלָ֑ה כִּ֤י הֵבִ֙ינוּ֙ בַּדְּבָרִ֔ים אֲשֶׁ֥ר הוֹדִ֖יעוּ לָהֶֽם: ס
וזה נאמר על ראש השנה שהוא יום דין כידוע
ומתחילה היו קוראים להם ימי רחמים וימי רצון
חזרו להיות קוראים אותם ימי דין וימים נוראים
עד כדי שהיום הרבה אנשים מפחדים לחשוב על הדבר המפחיד "אלול"
גם אני מזכיר בשמוגם בעלי כל שנה מזכיר את המשפט בשמו
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: