ואם אלו שיודעים כל כך יפה את הרעדה קיים גם הגילו...ללא ספק צריך לזכור את גילו ברעדה, אבל השאלה אם אצל אלו שיודעים יפה ככ את גילו קיים גם הרעדה...
תמהני
ואם אלו שיודעים כל כך יפה את הרעדה קיים גם הגילו...ללא ספק צריך לזכור את גילו ברעדה, אבל השאלה אם אצל אלו שיודעים יפה ככ את גילו קיים גם הרעדה...
למעט מבוגרים שבנינו, שעוד זוכרים את הריצה בשבת בוקר לישיבת פנוביז' באמצע ימי בין הזמנים, לשמוע את 'ראש חודש אלול יחול ביום...' ומיד את צעקות ההצילו של המתעלפים מפחד,רק לי זה נשמע מרשים מאוד שאותה אחת עושה חשבון נפש וחוזרת בתשובה ולא מסוגלת לשמוח?
ללא ספק צריך לזכור את גילו ברעדה, אבל השאלה אם אצל אלו שיודעים יפה ככ את גילו קיים גם הרעדה...
@לא ממש מקורי כבר ענה על התשובה....לא הבנתי, חסיד שמח יותר מליטאי או להיפך?
כי אני ליטאית , אז סורי אם הרסתי לך בטעות את התאוריה
ממה נפשך זה לא נכון כי מבחינת החסידים אין דיכאון ומבחינת הליטאים אין זאת חנוכה...המצוה של הדיכאון זה עד זאת חנוכה שזה החתימה הסופית
ממה נפשך זה לא נכון כי מבחינת החסידים אין דיכאון ומבחינת הליטאים אין זאת חנוכה...
שובבי"ם זה לא הסוף זה ההתחלה.מחמירים את כל השיטות,
ואולי אפילו עד אחרי שובבי"ם שזה גם זמן תיקון נשארים בדיכאון
עד משנכנס אדר מרבין בשמחה
תשובה מאהבה זה לא בפורים?פסח תשובה מאהבה,
יש שבועיים בשנה שעושים חטאים ממוצאי זאת חנוכה עד מוצאי שבת ויחי
וואישובבי"ם זה לא הסוף זה ההתחלה.
יש שבועיים בשנה שעושים חטאים ממוצאי זאת חנוכה עד מוצאי שבת ויחי ואז כל השנה עושים תשובה על זה...
שובבי"ם, חודש אדר הדר קיבלוה..., פסח תשובה מאהבה, ימי הספירה, ואז כבר תמו"ז זמני תשובה וכו', ואז כל אלול עד זאת חנוכה וחוזר חלילה...
המשגיח שלי בישיבה (ליטאית) היה אנגלי עם ראש בריא והוא היה מסיים תמיד את השיחות באלול במילים א פריילעכן אלול!שיסביר
כי אני כבר התייאשתי.
וויכוח עקר ארוך ומתמשך עם חברה שלא מוכנה לקבל את דעתי (הצודקת) ולהבין שמצוות השמחה חלה גם על חודש אלול.
ללא ספק יש לערוך חשבון נפש, לחזור בתשובה, אבל היי המלך בשדה! ככה נקבל אותו? גם הייאוש הינו כלי של הייצר הרע
יש לכם טיפים איך לעזור לאנשים לשמוח?
אני ממש מבקשת לא להסיט את האשכול לדעות/ויכוחים/פרשניות אישיות , זה אשכול חשוב וענייני מותר לו להיות שמח אבל לא מעבר....
בתקווה להבנה...
יש לך פחות משעה לשמוע שיעור?יש לכם טיפים איך לעזור לאנשים לשמוח?
גם בעלי כל שנה מזכיר את המשפט בשמוהמשגיח שלי בישיבה (ליטאית) היה אנגלי עם ראש בריא והוא היה מסיים תמיד את השיחות באלול במילים א פריילעכן אלול!
נחמד לשמוע שלא רק אני הקשבתי לשיחהגם בעלי כל שנה מזכיר את המשפט בשמו
ש"ש
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: