תקשורת מי צריך לדאוג למשפחות שלא שורדות את הפסח?

מצב
הנושא נעול.

לארג'

משתמש סופר מקצוען
אם זה חבל תתן פרטים מי מדובר? איך מגישים בקשה? עם מי יוצרים קשר? דיברתי עם כמה אברכים משפחות מרובות ילדים גם פי 3 ממה שכתבת ולא יודעים ולא מכירים ממש ישמחו לקבל.
אני לא זכאי עדין
אבל זה לפי כוללים לא יחידים
לפסח כבר לא רלוונטי אבל לחגים הבאים
שיבררו..

לא מוגדרת

משתמש פעיל
למה נראה לך אלה שבפריפריה בלי משכנתא?
אותה משפחה שכתבתי יש להם שויגער בפריפריה והיא ביקשה שיגורו בבני ברק בגלל הצד השני מסיבות מסוימות וזה אחד הדברים הקשים להם, הנסיעות לפריפריה עם ילדים ואוכל... אבל יש את השיקולים שלהם איפה לגור.
וגם אם אתה גר בבני ברק עם שכירות של

למה נראה לך אלה שבפריפריה בלי משכנתא?
אותה משפחה שכתבתי יש להם שויגער בפריפריה והיא ביקשה שיגורו בבני ברק בגלל הצד השני מסיבות מסוימות וזה אחד הדברים הקשים להם, הנסיעות לפריפריה עם ילדים ואוכל... אבל יש את השיקולים שלהם איפה לגור.
וגם אם אתה גר בבני ברק עם שכירות של 6000 שח רק כי ההורים שלהם לא נותנים כלום, או כי התחתנת כשאפשר היה לקנות עם משכנתא קטנה ולא מורגשת..
ואגב יש לי משפחה בבית שמש ובנתיבות ולשניהם יש משכנתא של 4000 לפחות
יש בעיה בחשיבה של הציבור שחושבים שהציבור חייב לתת צדקה במקום לנסות להסתדר לבד אנחנו מכרנו דירה במרכז ועברנו לפריפריה בגלל חובות לא הבנתי למה אם אנשים חיים לא לפי היכולת שלהם צריך לתת להם צדקה גם יכולנו להשאר במרכז עם החובות וליפול על הציבור

קלסר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מה עם לחסוך כל החורף לפסח?
בטח לאנשים פה יש עוד רעיונות, זה ענין של תכנון.
לא תמיד יש ממה לחסוך
והרי היה צריך לקנות גם בגדי חורף ויש חגים לפני החורף שיש אנשים שבתשלומים כל החורף על קניות החגים

ואני לא דיברתי על מי שאין לו כסף לקנות גבינה צהובה או מעדנים, דגני בוקר וכ'...
אלא על לחם, לילדים לפי הטף,
אפילו ירקות- שמתם לב מה מחירי הירקות והבייצים בחנויות?
מדברת איתכם על מינימום מחיה
הארנק של משתכרת שכר מינימום לא יכול להכיל את כל הצרכים

וכן
הבעל אברך והוא ממעמידי העולם
לא לחינם כתוב בתורה הסכם יששכר וזבולון
לגם שבט לוי בזמן בית המקדש קיבל את הקצבה מן הציבור
לומדי תורה לא נופלים מהם

אבל בקופות הצדקה עד שאין מקרה טראגי אין עזרה ממשית
יש בערב פסח זעיר פה זעיר שם
אולי בגלל שבערב פסח גם הגמבה הקפיץ את מחירו בכפול וזה בלי שהוא צריך מעבדה כשרה לפסח לייצורו
וכל המחיה לפסח ממש יקרה
שמן אגוזים ב23 ש' כשברגיל שמן קנולה אפשר למצוא ב7 ש'

בכל אופן קרובת משפחה שלי משפחה ברוכה באמת נזקקת, נכנסת בערב חג להדס וקונה לשיירת הבנות בגדים במחיר מלא, אמנם זה בתלוש הרבה פעמים אבל כשאני גם קבלתי תלושים מהחסידות (גם עובדים מקבלים) אני קניתי בזה צרכי חג ברשת מזון, למה? כי מבחינתי זה כסף מזומן לכל דבר ואם אני לא קונה יקר בתחילת עונה גם לא אקנה בתלוש,
זה שיורדים לאנשים לחיים מזכיר לי כל מיני תורמים
שמוכנים לתרום לכולל רק בתנאי שהאברכים יחתימו אצבע כל יום
או שאברכים ילמדו בשעות הזויות- אחרי חצות ערבי חגים וכו'
ועוד כל מיני תנאים קטנוניים,
אותם תורמים אין להם את השכל ואת הזכות לתרום לתורה לשמה.
ורק מחפשים איפה לתפוס את האברכים על הפרטים הקטנים
כנ"ל לנושא זה-
מי שלא רוצה לתרום שלא יתרום!!!
אבל מספיק לקטנוניות של איך השני חי ומה עושים בכספי צדקה!!!
אנשים מדברים על משפחות שצריכות צדקה בשביל לקנות בגדים בגדים במחירים אסטרונומים ולכסות להם משכנתא
תסלחו לי, אבל משפחות כאלה הןלא עניות
אז מה את רוצה??? שלא יהיה להם דירה???
לשלם שכירות זה גם יקר

אני וביתי

משתמש מקצוען
קרן החזקת התורה ומוקיר רבנן -נותנים 1000 לכל חג בלי צלצולים
גם למי שאוכל גבינצ כל יום....:D

אני לא זכאי עדין
אבל זה לפי כוללים לא יחידים
לפסח כבר לא רלוונטי אבל לחגים הבאים
שיבררו..
כנראה בלי צילצולים זה לא מגיע לאברכים שיושבים והוגים בתורה אלא לאנשי החלוקות אלו שעובדים בלעבור מחלוקה לחלוקה בלי לפספס אפילו אחת.
(אח"כ מדברים על קופת העיר שמחלקים אלפים לכל האברכים.)

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
יש בעיה בחשיבה של הציבור שחושבים שהציבור חייב לתת צדקה במקום לנסות להסתדר לבד אנחנו מכרנו דירה במרכז ועברנו לפריפריה בגלל חובות לא הבנתי למה אם אנשים חיים לא לפי היכולת שלהם צריך לתת להם צדקה גם יכולנו להשאר במרכז עם החובות וליפול על הציבור
לרגע אותה משפחה לא ביקשה צדקה ואני לא חושבת שהם צריכים לפרט (גם אני לא יודעת) איך הגיעו למצב של 80 אלף חובות חוץ ממשכנתא. לבקש ממשפחה לעבור לפריפריה בגלל חובות זה לא החלטה שמישהו יכול להחליט עבורם. זה צעד אמיץ וחשוב אבל כמו שכתבתי יש להם משפחה בפריפריה (היקרה יותר) ועדיין יש כאן הורים זקנים שצריכים אותם ליד. לא מה שמתאים לך מתאים לכל אחד. אני ממש הייתי שמחה לעבור לאיזה חור. בעלי ממש הפוך ממני. יש מכלול שלם.
אז דבר ראשון הם לא נפלו על אף אחד ואף אחד לא עוזר בנתיים ולא חייבו אף אחד לעזור.
אני מהצד, עם החובות שלי (ולא חסר לי) מתקשה לראות את ההתנהלות הצנועה מאד ומאידך את החובות החונקים.
סתם בתור חברה טובה. הם אנשים כל כך צנועים ואכפת לי. לא שייכים לשום קהילה (!) מסיבה "מעורבת"
ותמיד אומרים מה שיגיע לנו מגיע.. בקיצור אנשי אמונה.
והצעד הדרסטי לפני שמוכרים את דירת ה-1,800,000 שלהם היה לגשת לארגון תקציבי. והם בתוכנית הרבה זמן תקציב מסודר, לא חורגים. אבל שום תקציב מסודר לא יכול לסגור חובות עם הכנסה לא מספיקה!
ואיך עושים צעד כזה עם יותר מ-5 ילדים כ"י? ומקום עבודה חדש?

לא מוגדרת

משתמש פעיל
את מבינה א
לרגע אותה משפחה לא ביקשה צדקה ואני לא חושבת שהם צריכים לפרט (גם אני לא יודעת) איך הגיעו למצב של 80 אלף חובות חוץ ממשכנתא. לבקש ממשפחה לעבור לפריפריה בגלל חובות זה לא החלטה שמישהו יכול להחליט עבורם. זה צעד אמיץ וחשוב אבל כמו שכתבתי יש להם משפחה בפריפריה (היקרה יותר) ועדיין יש כאן הורים זקנים שצריכים אותם ליד. לא מה שמתאים לך מתאים לכל אחד. אני ממש הייתי שמחה לעבור לאיזה חור. בעלי ממש הפוך ממני. יש מכלול שלם.
אז דבר ראשון הם לא נפלו על אף אחד ואף אחד לא עוזר בנתיים ולא חייבו אף אחד לעזור.
אני מהצד, עם החובות שלי (ולא חסר לי) מתקשה לראות את ההתנהלות הצנועה מאד ומאידך את החובות החונקים.
סתם בתור חברה טובה. הם אנשים כל כך צנועים ואכפת לי. לא שייכים לשום קהילה (!) מסיבה "מעורבת"
ותמיד אומרים מה שיגיע לנו מגיע.. בקיצור אנשי אמונה.
והצעד הדרסטי לפני שמוכרים את דירת ה-1,800,000 שלהם היה לגשת לארגון תקציבי. והם בתוכנית הרבה זמן תקציב מסודר, לא חורגים. אבל שום תקציב מסודר לא יכול לסגור חובות עם הכנסה לא מספיקה!
ואיך עושים צעד כזה עם יותר מ-5 ילדים כ"י? ומקום עבודה חדש?
אני באמת שואלת את עצמי לא פעם למה צריכה לתת למשפחה שיש לה נכס של 1800000 כשלי אין דירה! מה ההגיון? גם לי היה יותר נוח לגור במרכז ולקחת משכנתא כל המשפחה שם ואני מסתדרת ביוםיום מצוין אבל אדם שיש לו נכס של קרוב לשתיי מליון יקבל ממי שאין לו נכס?כשהיה לנו חובות עברנו למקום שמתאים לנו לתקציב אני חושבת שההסתכלות צריכה להיות מסתדרים בלי עזרת הציבור ורק כשזה פיקוח נפש נעזרים

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
את מבינה א

אני באמת שואלת את עצמי לא פעם למה צריכה לתת למשפחה שיש לה נכס של 1800000 כשלי אין דירה! מה ההגיון? גם לי היה יותר נוח לגור במרכז ולקחת משכנתא כל המשפחה שם ואני מסתדרת ביוםיום מצוין אבל אדם שיש לו נכס של קרוב לשתיי מליון יקבל ממי שאין לו נכס?כשהיה לנו חובות עברנו למקום שמתאים לנו לתקציב אני חושבת שההסתכלות צריכה להיות מסתדרים בלי עזרת הציבור ורק כשזה פיקוח נפש נעזרים
בואי נצא מתוך נקודת הנחה שהם לא יכולים לעבור לפריפריה.
ההגיון של רכישת דירה הגיע אחרי ש-12 שנים זרקו ל"פח" מידי חודש 4000+ ,אז כשהם נחנקים עם 4700 ואין להם דירה מגיעה להם עזרה. כשהם רוצים לממן עם ההוצאה הזאת 90% משכנתא כדי להפסיק לזרוק לפח אז הם "בעלי נכס" שלא מגיע להם כלום כל עוד לא עברו לפריפריה. אם את עשית את הצעד לא בטוח שכולם יכולים. ואם היה להם שיקול (ואין לי מושג, באמת לא עד כדי כך חופרת לה בקישקע רק מה שהיא מספרת) לקנות דירה בפריפריה ולשכור ולהשכיר. זה היה יותר טוב? או רק נשמע יותר טוב?
אז אוקיי לך לא מתאים לתת צדקה לאנשים עם משכנתא שיכולים להיות שכנים שלך ולחסוך המון, ולמישהו אחר לא מתאים לתרום לקניית בגדי מותג כי הוא נגד זה ושכולם ילבשו יד שניה זה גם חסכון אקולוגי, שלישי לא אוהב את הרעיון לתלוש פתוח בחנויות המזון. חייבים להגדיר אותו למוצרי צריכה בסיסיים ושאף אחד לא יעיז לקנות לכבוד פסח אננס או ענבים. וכן הלאה כל אחד בנקודה הרגישה שלו. ואפשר להבין. אבל להבין שכל אחד קובע נורמות בהתאם לעצמו ורק גופי צדקה יודעים למי באמת המקום לתת.
נ.ב לפני 11 שנים הינו במצב חנוק ביותר. היינו עם 6000 שח חוב בס"ה אבל כל שקל יצא לנו מהבשר. הצטמצמנו באוכל בקניות הכל היה רשום ונחנקו.עומס נפשי ורגשי... התקשרנו לקופת העיר הפקידה חשבה שהיא לא שומעת טוב 6000 שח?
אבל כשהגשנו בקשה וראו את המצב הכללי (ולא היתה לנו דירה) קיבלנו כ-2000 לחודש למשך שנה עד שהתיצבנו.
מראה מזה שמה שרואים מבחוץ..לא משקף...

לא מוגדרת

משתמש פעיל
בואי נצא מתוך נקודת הנחה שהם לא יכולים לעבור לפריפריה.
ההגיון של רכישת דירה הגיע אחרי ש-12 שנים זרקו ל"פח" מידי חודש 4000+ ,אז כשהם נחנקים עם 4700 ואין להם דירה מגיעה להם עזרה. כשהם רוצים לממן עם ההוצאה הזאת 90% משכנתא כדי להפסיק לזרוק לפח אז הם "בעלי נכס" שלא מגיע להם כלום כל עוד לא עברו לפריפריה. אם את עשית את הצעד לא בטוח שכולם יכולים. ואם היה להם שיקול (ואין לי מושג, באמת לא עד כדי כך חופרת לה בקישקע רק מה שהיא מספרת) לקנות דירה בפריפריה ולשכור ולהשכיר. זה היה יותר טוב? או רק נשמע יותר טוב?
אז אוקיי לך לא מתאים לתת צדקה לאנשים עם משכנתא שיכולים להיות שכנים שלך ולחסוך המון, ולמישהו אחר לא מתאים לתרום לקניית בגדי מותג כי הוא נגד זה ושכולם ילבשו יד שניה זה גם חסכון אקולוגי, שלישי לא אוהב את הרעיון לתלוש פתוח בחנויות המזון. חייבים להגדיר אותו למוצרי צריכה בסיסיים ושאף אחד לא יעיז לקנות לכבוד פסח אננס או ענבים. וכן הלאה כל אחד בנקודה הרגישה שלו. ואפשר להבין. אבל להבין שכל אחד קובע נורמות בהתאם לעצמו ורק גופי צדקה יודעים למי באמת המקום לתת.
נ.ב לפני 11 שנים הינו במצב חנוק ביותר. היינו עם 6000 שח חוב בס"ה אבל כל שקל יצא לנו מהבשר. הצטמצמנו באוכל בקניות הכל היה רשום ונחנקו.עומס נפשי ורגשי... התקשרנו לקופת העיר הפקידה חשבה שהיא לא שומעת טוב 6000 שח?
אבל כשהגשנו בקשה וראו את המצב הכללי (ולא היתה לנו דירה) קיבלנו כ-2000 לחודש למשך שנה עד שהתיצבנו.
מראה מזה שמה שרואים מבחוץ..לא משקף...
אוקיי אני לא מחנכת את העולם ואני נותנת צדקה כי אני מחויבת למעשרות וזה המצווה שלי שאני מחויבת בה בלי קשר למה שמרגיש לי אבל אני חושבת שכדאי שהקופות יבדקו טוב למי נותנים

מסכימה לגמרי!!!
דבר אחד אני לא מבינה-
למה שארגוני חסד עושים ליתומים אטרקציות בכדור פורח-
אף אחד לא בוכה למה לילדים שלי אין,
וברגע שנותנים לילד שמצטמצם כל השנה קצת יותר ממה שהילד שלך מקבל-
כבר יש שאלות.
הגיע הזמן להפנים שמותר לשמח גם את ילדי ונשות האברכים!!!

CPA 7

משתמש צעיר
מי שהוא עני והקופה של צדקה הביאה לו תלוש במזל חזות/ בננה וכדומה- כולנו מאושרים ומפרגנים שהבנות/ הנשים לבושים סוף סוף במשהו מכובד ומכבד.
דיברו פה על אנשים שבהתאם לקריטריונים של הקופה של צדקה לא זכאים לקבל תמיכה והם מדברים על כך שלמרות שצריכים הם לא מקבלים.
להם מאירים את הנקודה שאם בחרת לגור במרכז/ לקנות בגדים מסוימים/ לאכול אוכל בסטדנרט מסוים וכדומה אף אחד לא התחייב לממן אותך ותיקנה כפי היכולת שלך- ויש כאן מגוון גדול של נושאים שבהם דברים שלאחד נראים הבסיס ואם אין לו הוא חייב לקבל מימון מהצדקה לאחרים זה ממש מותרות והם יקיימו בהידור את פשוט נבלה בשוק ואל תזדקק לבריות.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אי אפשר לחפור לאנשים,מי שלוקח הוא בד"כ ביקש
ומי שיש לו ומבקש זו בעיה נפשית ולכן אני חושב שמגיע לו.
בחלוקה ש@לבן דיברה עליה,
לא היה צריך לבקש,
הקריטריון עמד - שזכאים להנחה מטעם עירית בני ברק...
(וכיון שבבני ברק, הרבה נוהגים לזייף כדי לא לשם את הארנונה ללא כל קשר , להכנסות שלהם , זה קריטריון מגוחך..)

מעבר לכך, מי שעני , ועומד בקריטריון - רציני אחר,
אני חושבת שכן כדאי לתת לו בשפע, ולפרגן (אין לי מושג עד כמה לפרגן ובאיזה רמה.. אבל באמת מכל הלב..)

מרחבית

משתמש מקצוען
לעולם אי אפשר לקבוע מצב של משפחה מכמה פרטים בודדים.
לדוגמא - משפחה קונה גבינה צהובה לעיתים קרובות - מקור מצוין לחלבונים ולסידן חשובים. אולי במקביל הם לא אוכלים בשרי כל השבוע?

משפחה קונה בגד אחד חגיגי במיוחד. אולי מעבר לזה יש להם מעט מאוד ביגוד? אולי בבגד הזה ישתמשו מעתה לתקופה ממושכת לכל השבתות, לכל החגים ולכל האירועים?

לכל משפחה - צרכים אחרים וסדרי עדיפויות שונים.
הקופות הרציניות ודאי בודקות אם באופן כללי, במכלול, המשפחה נצרכת לעזרה. וזה מה שחשוב. לא פרט כזה או אחר.

מי שלא נזקק, ומשתמש בצורה לא הוגנת בעזרה שמיועדת לאלו שחסר להם - צריך עזרה בפני עצמה. לאו דווקא כספית.

נערך לאחרונה ב:

cyp

משתמש מקצוען
זה שיורדים לאנשים לחיים מזכיר לי כל מיני תורמים
שמוכנים לתרום לכולל רק בתנאי שהאברכים יחתימו אצבע כל יום
או שאברכים ילמדו בשעות הזויות- אחרי חצות ערבי חגים וכו'
ועוד כל מיני תנאים קטנוניים,
אותם תורמים אין להם את השכל ואת הזכות לתרום לתורה לשמה.
ורק מחפשים איפה לתפוס את האברכים על הפרטים הקטנים
כנ"ל לנושא זה-
מי שלא רוצה לתרום שלא יתרום!!!
אבל מספיק לקטנוניות של איך השני חי ומה עושים בכספי צדקה!!!

אז מה את רוצה??? שלא יהיה להם דירה???
לשלם שכירות זה גם יקר
ממש לא הבנת נכון. אני האחרונה שיורדת לחיים. אני מאמינה בלתרום גם לבוגבו למי שזה חשוב לו. אבל אני מנסה להגיד שלקנות בחנויות יקרות זה ממש לא אומר לגביי הרמת חיים או האברכיות. כי בסופו של דבר לכל אחד יש סדר עדיפויות שונה. ומה שחשוב לאחד מיותר לשני.

לארג'

משתמש סופר מקצוען
כנראה בלי צילצולים זה לא מגיע לאברכים שיושבים והוגים בתורה אלא לאנשי החלוקות אלו שעובדים בלעבור מחלוקה לחלוקה בלי לפספס אפילו אחת.
(אח"כ מדברים על קופת העיר שמחלקים אלפים לכל האברכים.)
כנראה שלא כל מה שאתה לא מכיר הוא לא נכון
מה קשה לך לשמוע שבעשרות כוללים מקבלים מוקיר רבנן מידי חג כבר כמה שנים?

S.g

משתמש פעיל
גם אני מכירה מישהו שמכר דירה ועבר לגור בשכירות
ברוך ה' חובות אין והבעל קורע את עצמו (משפחה ברוכה ויש גם צורך בטיפולים רגשיים בעקבות טראומות)
כדי לא להגיע ליפול על הציבור אך עדיין המצב לא פשוט בטח לא לפני פסח שההוצאות מרובות
אבל בגלל שהבעל לא אברך ועושה השתדלות מירבית להגדיל הכנסות קופת העיר לא מסייעת להם
בשורה התחתונה אין לי מושג איך יתחילו קניות לפסח. יש לציין שהאשה לא יכולה לעבוד ומוגדרת בביטוח לאומי
כ100% אובדן כושר עבודה
לפעמים כן צריך להתגמש בקריטריונים ולהבין שיש מצבים יוצאי דופן וכשלא מצליחים לגמור חודש
כי חלק מבני המשפחה זקוקים לטיפולים יקרים מאד אז זה לא משנה כמה אתה מרוויח משנה כמה אתה מוציא
ולא צריכה לספר לכם כמה יוקר המחיה היום.
בלי לקנות מותרות רק המינימום של קנית מזון כבר משאיר אותך חנוק ועוד מוסדות לימוד ארנונה חשמל וכו'
לכן אני חושבת שעם כל הערכה שלי כלפי אירגוני הצדקה ואף אחד לא חייב לאף אחד כלום! עדיין אם היו הולכים לפי בדיקת סיום החודש האם אתה מצליח לגמור את החודש או לא וכמובן זכותם לבדוק איתך על מה אתה מוציא את הכסף היו עוזרים לעוד כמה משפחות שנראה שמכניסים יפה אבל תכלס לא מצליחים לגמור חודש
רק לעדכן שהמשפחה הזאת לא לוקחת יותר גמחים כך שאם צריך משהו דחוף נתקעים עד לחודש הבא או בכלל
כי לא מוכנים לחיות בחובות. יכול להיות שבגלל שהם לא לוקחים גמחים הם נתקעים אבל כך צריך לחיות, לא?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
גם אני מכירה מישהו שמכר דירה ועבר לגור בשכירות
ברוך ה' חובות אין והבעל קורע את עצמו (משפחה ברוכה ויש גם צורך בטיפולים רגשיים בעקבות טראומות)
כדי לא להגיע ליפול על הציבור אך עדיין המצב לא פשוט בטח לא לפני פסח שההוצאות מרובות
אבל בגלל שהבעל לא אברך ועושה השתדלות מירבית להגדיל הכנסות קופת העיר לא מסייעת להם
בשורה התחתונה אין לי מושג איך יתחילו קניות לפסח. יש לציין שהאשה לא יכולה לעבוד ומוגדרת בביטוח לאומי
כ100% אובדן כושר עבודה
לפעמים כן צריך להתגמש בקריטריונים ולהבין שיש מצבים יוצאי דופן וכשלא מצליחים לגמור חודש
כי חלק מבני המשפחה זקוקים לטיפולים יקרים מאד אז זה לא משנה כמה אתה מרוויח משנה כמה אתה מוציא
ולא צריכה לספר לכם כמה יוקר המחיה היום.
בלי לקנות מותרות רק המינימום של קנית מזון כבר משאיר אותך חנוק ועוד מוסדות לימוד ארנונה חשמל וכו'
לכן אני חושבת שעם כל הערכה שלי כלפי אירגוני הצדקה ואף אחד לא חייב לאף אחד כלום! עדיין אם היו הולכים לפי בדיקת סיום החודש האם אתה מצליח לגמור את החודש או לא וכמובן זכותם לבדוק איתך על מה אתה מוציא את הכסף היו עוזרים לעוד כמה משפחות שנראה שמכניסים יפה אבל תכלס לא מצליחים לגמור חודש
רק לעדכן שהמשפחה הזאת לא לוקחת יותר גמחים כך שאם צריך משהו דחוף נתקעים עד לחודש הבא או בכלל
כי לא מוכנים לחיות בחובות. יכול להיות שבגלל שהם לא לוקחים גמחים הם נתקעים אבל כך צריך לחיות, לא?
קודם כל, אני מאד מאד מעריכה אותם. באמת.
שני, אם הם היו מגיעים להתייעצות כלכלית לפני שהם מכרו את הדירה, יכול להיות שהיו מוצאים נתיב יותר יציב גם לשנים הבאות מאשר לוותר על נכס ולחיות 'באוויר' - שזה צעד מאד מסוכן.
המלצה אפשרית למשל, לעבור לגור בנכס שהשכירות שלו נמוכה יותר מהנכס המקורי, ולא למכור את הנכס המקורי.
לגבי טיפולים יקרים - לפעמים יש מקום לקחת טיפול פחות מושלם אבל עדיין טוב דיו, וזאת משיקול כלכלי. ואני כותבת את זה על בסיס דוגמאות מאד אמיתיות מהשטח. בהסתייגות - לפעמים. ולפעמים לא. במיוחד בעולם הטיפולים הרגשיים, יש הרבה מקום לדיון הזה.

MRF

משתמש מקצוען
לא קראתי אבל אני תמיד מתפלאת

מה שיקר זה מצות ויין, השאר אפשר כמו כל השנה
במקום לחם ת"א
לקנות בגדים לא חייבים
בשר חייבים? לקנות אותו מכספי צדקה?

לדעתי הזמן של ההוצאות הגדול ביותר הוא תחילת שנה שחייבים סיפרי לימוד
חייבים מכשירי כתיבה
חייבים תלבושת ומחברות
ואין אפשרות לשלוח ילד בלי הדברים האלה
ק"ו כשזה 8\10 ילדים
הסכומים הרבה הרבה יותר גדולים
אז לא שומעים על ארגוני החסד וכו'

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה