כמי שקצת מכיר את הנושא אני לא מבין מה כל הנידון כאן, 85% מהמרחב בציבורי מצולם 24/7, כך שלא נשאר היום שום פרטיות, מי שעדיין רוצה פרטיות שינעל את עצמו בתוך הבית ויסגור את התריסים...
חוקית מותר לכל אדם לשים מצלמה מחוץ לבית או לעסק שלו (אלא א"כ זה מכוון כנגד הבית של השכן שאז צריך את הסכמתו), נכון זה קצת מפריע לפרטיות אבל אתם אפילו לא חולמים כמה עגמת נפש זה מונע, שמעתי לפני לא הרבה זמן מאחד האנשים שמעורבים בזה היטיב, ואחרי גל גניבות שהיה בשכונה שלהם הם התקינו מצלמות בכל השכונה, והתוצאה היתה שהם פשוט הזדעזעו ממה שהם תפסו במצלמות, פי כמה! מהפריצות לבתים וד"ל...
אתם לא יודעים כמה גניבות ושאר מרעין בישין אתם מונעים בזה שכולם רואים שיש מצלמה בתוך/מחוץ לבניין שלכם, אני יכול להעיד מעדות אישית של עשרות! אנשים שהיו נגד המצלמות, אבל אחרי שקרה מה שקרה הם רצו להתקין מצלמות...
כן זה מעצבן לדעת שכל רגע אני מצולם, אבל אני חושב שכל אחד מסכים שעדיף להיות מצולם מאשר להינזק.
ולגופו של עניין, רוב האנשים שמתקינים מצלמות, זה אחד מהשתים, או שזה מנוהל ע"י חברה שרק הם יכולים לצפות והם צופים כל הזמן (בדרך כלל עסק), או שהבן אדם שם מסך קטן בבית כדי שיוכל לראות מי נמצא בחוץ, אבל תנוח דעתכם כמעט אין אנשים שיושבים מול המחשב כדי לצפות במצלמות של הבית או העסק שלהם בעצמם.
נכון יש אחוז או שתים של פושעים שמתקינים מצלמות כדי לעקוב אחרי קורבנות, אבל זה ממש בטל במיעוט, וכמו שאף אחד לא מהסס לעשות כרטיס אשראי אע"פ שיש מלא גנבים שעוקבים בחנויות (כן, כן, תזהרו אם אתם רואים בן אדם חשוד עובר כמה פעמים ליד הקופה כשאתם משלמים...), וכמו עוד מיליון דברים שעוזרים לנו בחיים ומשמשים גם אחוז קטן של פושעים כדי להזיק לנו, שאף אחד לא חושב להפסיק את השימוש בהם רק בגלל הפושעים.
והעיקר הוא שצריך לדעת ש"עין רואה ואוזן שומעת וכל מעשיך בספר נכתבים" שלדעתי הרבה יותר מפחיד ממצלמה של שכן...
גילוי נאות, אני לא סוכן ולא משכיר מצלמות, אני מכיר את הנושא ממעורבות קהילתית.