עזרה מי יודע איך להכין ארבעס?

צילה

משתמש רשום
ארבעס עם דיפלומה

לארבעס מוצלחים צריך להשתמש בחומוס גדול במיוחד ועדיף לקנות אותו על המשקל בינויות פיצוחים או תבלינים.
להשרות את החומוס בקערה מלאה במים בבוקר ,בערב להחליף את המיםולשטוף את החומוס .
להשרות שוב במים עד הבוקר.
בבוקר לברור את החומוס ולהכניס לסיר לחץ ! אני מדגישה סיר לחץ כי זו הדרך הכי בטוחה שהארבעס יצליחו- מנסיון!
לבשל כשעה מהרתיחה .
לכבות ולסנן.
התיבול :
לקחת מגבת גדולה לשטח עליה את הארבעס לבזוק מלח ופלפל שחור , לאחוז את המגבת משתי הצדדים לאורך ולאסוף פנימה את השולים .
לנער מצד לצד את המגבת עד שכל הארבעס מתובלים.
לפתוח את המגבת , לטעום לשפר התיבול ולקופסאות .:p
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מה פתאום סיר לחץ לארבעס? זה יוצא משם דיסה...
להשרות 24 שעות במים קרים עם מעט סודה לשתיה (מרכך מאד את הארבעס ולכן לא צריך שום סיר לחץ) לבשל כשעתיים באש נמוכה. לשים לב באמצע הבישול להוציא את כל העמילן שצף למעלה.
כאשר הארבעס רך... כמו בהודעה שלפני
 

צל

משתמש צעיר
שמעתי שסודה לשתיה לא מומלץ(מבחינה בריאותית) ומצד שני את אותו אפקט יוצר הסיר לחץ.
אך אני אישית מבשלת כשעתיים פלוס בסיר רגיל ויוצא רך ומיוחד.
הדגשה נוספת זה לייבש אח"כ טוב על מגבת את הארבעס אחרי התיבול.
יש המשתמשים בפלפל שחור ויש בלבן וכל אחד ינהג כמנהג ביתו...
בהצלחה ושיצא טעים!
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
במקום סודה לשתיה אבקת אפיה.
לילה שלם עם אבקת אפיה בקופסא גדולה (זה סופח את הנוזלים ומתנפח) ואחר כך שוב על אש נמוכה הרבה זמן (אין לי סיר לחץ) הבדיקה שלי היא אם זה נמעך באצבעות זה צריך להשבר ל-2 רכים ולא להתפורר (זה כבר בישול יתר)
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הלכתי לטעום שוב את הארבעס שיצאו מן הסיר לפני חצי שעה. טעם לוואי לא הרגשתי... מוזמנת.

בכל אופן, גב' זוהר טל יקרה- אלו שתי שיטות בבישול. אנא פעלי על פי הכלים והחומרים שיש לך בבית. תוצאות טובות מובטחות!

גיט שאבעס!
:)
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
אני משרה כיאות, לילה.
בוררת , ומבשלת במי מלח בסיר גדול ורגיל.
וכאן הסוד הגדול: זמן הבישול לא מעט מידי, לא הרבה מידי. בין שעתיים וחצי לשלוש.
אני בודקת עד שהם מגיעים לרכות המועדפת.
לא מוסיפה אבקת אפיה, לא סודה לשתיה. רק פלפל שחור אחר הבישול.
התפקיד המרכזי של ייבוש גרגרי הארבעס המבושלים במגבת - כמו שפרטו לך כאן כל כך יפה- נתון לבעלי.
לבריאות, לכבוד שבת קודש!
ואיך שכחתי להדגיש: כדאי להשתמש בגרגירי חומוס לבן ענק, אלה הם הטובים ביותר.
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
גם לא לארוז בעודו חם,
חומוס רגיש מאד לקלקול, ואדים הם מתכון להחמצה מהירה.

לגבי האב' אפיה - היא עוד פחות בריאה מהסודה לשתיה.
 

זוהר טל

משתמש מקצוען
תודה לכולם, אכן השריתי כל הלילה במים בלבד.
ואין לי סיר לחץ, כך שאלך לפי השיטה השניה.
אני רואה שהרעיון הוא לתבל את זה אחרי הבישול?
תודה לכולם ושבת שלום.
 

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד
קראתי פעם בפטנט רשום

להשרות כל הלילה במים ולהוסיף 2 כפות מלח גדושות לא אבקת אפיה ולא סודה לשתיה.

בבוקר ניתן לבשל 2-3 שעות בסיר רגיל, יוצא מצוין רך במיוחד - מניסיון...
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י יהודה מילר;701693:
קראתי פעם בפטנט רשום

להשרות כל הלילה במים ולהוסיף 2 כפות מלח גדושות לא אבקת אפיה ולא סודה לשתיה.

בבוקר ניתן לבשל 2-3 שעות בסיר רגיל, יוצא מצוין רך במיוחד - מניסיון...
המינון תלוי בכמות הארבעס, לא?
 

זוהר טל

משתמש מקצוען
נכתב ע"י צל;701749:
נו, איך יצא?
יצא משהו משהו,
כולם אכלו הכל עוד לפני שבת.
אמנם תיבלתי את זה בבישול עצמו, כי הכנתי עוד לפני שקראתי את התגובות פה,
וגם ככה זה יצא טעים מאד.
 

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד
נכתב ע"י נוי;701794:
המינון תלוי בכמות הארבעס, לא?

נכון, הייתי צריך לכתוב שמדבר על 1 ק"ג.

וכפי שכבר ציינו לפני, צריכים חומוס ענק דווקא
 

אפרתה

משתמש מקצוען
סליחה על ההקפצה, כמה מים שמים בסיר?- על זה עוד אף אחד לא ענה:rolleyes:
 

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד
נכתב ע"י sarit1ef;708435:
סליחה על ההקפצה, כמה מים שמים בסיר?- על זה עוד אף אחד לא ענה:rolleyes:

להשריה למשך הלילה ממלאים את כל הסיר מים כמה שניתן עם 2 כפות גדושות מלח.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה