מי בעד החופש הגדול? (שאלה לנשים בלבד)

בש

משתמש רשום
כשראיתי את השאלה הזו- מיד חשבתי לעצמי שכדאי שמי שעונה כחובבת החופש הגדול תציין אם היא מורה/ גננת/ עצמאית / שכירה במקום בו אין חופש...
רואה שעוד כמה חשבו על הכיוון..

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י aser;1657642:
את זוכרת שהימים המשוגעים האלה הם חודשיים????
איך אפשר להנות כ"כ הרבה זמן מאי סדרי יום ובלגנים...?
אשרייך! גם אני רוצה להיות כזו!

חבל שהם לא שנה. ממש חבל. היינו מספיקים יותר...;)
יש לנו תוכניות בכמות שתספק שנתיים. ואז בימים האחרונים כשלא מספיקים את ה-כ-ל אנחנו מצרפים כמה תוכניות. או פשוט מוותרים.

אני מכינה טבלת תוכניות. ובכל שבוע במוצאש אנו בוחרים מה נעשה השבוע.

כל השנה אין כמעט זמן שאפשר להשקיע בילדים את הנשמה. ולכן יש את החופש- לדעתי. שנשקיע בהם, נכניס בהם. מה שלחץ החיים התובעני לא מספיק מאפשר.

אחרי שנגמרים החודשיים אנחנו תמהים, מה, רק חודשיים עברו? לנו זה נראה המון...
כ"כ הרבה הספקנו.
ימים משוגעים זה כיף חיים. אח... למה צריך לצאת לעבוד אם כל כך כיף בבית?

במשך השנה בלחץ החיים התובעני אני לא מספיקה לתת הרבה מעבר למה שצריך.
אבל בחופש זה הזמן שלי להשקיע את הנשמה בחוויות שלהם. בכיף שבתוך הבית

nc

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י תקוה;1657698:
חבל שהם לא שנה. ממש חבל. היינו מספיקים יותר...;)
יש לנו תוכניות בכמות שתספק שנתיים. ואז בימים האחרונים כשלא מספיקים את ה-כ-ל אנחנו מצרפים כמה תוכניות. או פשוט מוותרים.

אני מכינה טבלת תוכניות. ובכל שבוע במוצאש אנו בוחרים מה נעשה השבוע.

אחרי שנגמרים החודשיים אנחנו תמהים, מה, רק חודשיים עברו? לנו זה נראה המון...
כ"כ הרבה הספקנו.
ימים משוגעים זה כיף חיים. אח... למה צריך לצאת לעבוד אם כל כך כיף בבית?

אולי תשתפי אותנו ברעיונות לתכניות? נשמע מקסים!

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אמהות, אתן עושות לי חלישות הדעת. אני לא ממש מעסיקה אותם בחופש...אני עצמאית ועובדת גם אז...משתדלים כל שנה לצאת ל-3 ימי חופש, אבל בגדול הם די מעסיקים את עצמם למעט פה-שם טיולון...האמת לדעתי כל העניין של לאהוב חופש או לא כ"כ תלוי, אם יש בנים או בנות(אצלי יותר בנים)ומה הגילאים, אם זה תיכון שמעדיפות לנוח או מתכננות עם חברות בריכה וכד' ויש להן אתנחתא ומחנה, אז זה פחות בעיה. אם זה ילדות יסודי הן באמת צריכות הרבה תעסוקה. לבנים תמיד יש אופניים...ילדים בגיל גן לא קשה להעסיק, גינה די מספקת אותם. השאלה היא גם במה ההורים עוסקים, יש לי אחיות שממש משתגעות כל חופש עם סבבי קיטנות לבנות כי הן עובדות בחוץ. לילדות אני מציעה לקנות מלאי חומרי יצירה, בנים אוהבים חוברות תשבצים וכדומה.

DigiTali

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני אוהבת את החופש בעיקר בגלל העובדה שבעלי בבית :)
אני היחידה שחושבת כך? אולי זה בגלל שאני נשואה רק שנתיים........
וגם בגלל ריח הים והחופש באויר (גם שאני עובדת) התכנונים, הבגדים הקייציים (איזה כיף להלביש לילדה סוף סוף משהו קצר וחמוד ולא 10 שכבות, איזה כיף להעיז לצאת איתה החוצה בלי לפחד שהיא תצטנן וכל הזמן לדאוג שתהיה עטופה)
אני יודעת שהתגובה קצת לא קשורה לאשכול....אבל הייתי חייבת לשתף

Aאילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
תקוה
את מוזמנת לפתוח אשכול עם רעיונות לחופש.
אני מחכה...

תירס

משתמש רשום
דבורי,
בקשת שרק נשים שאוהבות את החופש תגבנה, ואני כאמא עובדת שבמשך חודשיים אלו משתגעת עם הבנות (גם כשיש קיטנה, היא מתחילה ב 9:00, והילדה תתארח אצל משפחה אחת עד אז, והבחורה השכנה ממשפחה אחרת תוביל אותה לקיטנה וכו' וכו'), נמנעת מלכתוב לך תגובה.
אני רק מבקשת לא לראות בשבת כתבה ב"קטיפה" עד כמה שהחופש חיובי, תורם ומועיל, ועד כמה שדוקא נשים עובדות בחופש מסוגלות להנות ממנו ואיך, ברחמים!!

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י תירס;1659121:
דבורי,
בקשת שרק נשים שאוהבות את החופש תגבנה, ואני כאמא עובדת שבמשך חודשיים אלו משתגעת עם הבנות (גם כשיש קיטנה, היא מתחילה ב 9:00, והילדה תתארח אצל משפחה אחת עד אז, והבחורה השכנה ממשפחה אחרת תוביל אותה לקיטנה וכו' וכו'), נמנעת מלכתוב לך תגובה.
אני רק מבקשת לא לראות בשבת כתבה ב"קטיפה" עד כמה שהחופש חיובי, תורם ומועיל, ועד כמה שדוקא נשים עובדות בחופש מסוגלות להנות ממנו ואיך, ברחמים!!

ואם תראי?
את מוזמנת לדלג מראש.
מה יקרה?!

חני

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני מאוד מעריכה את תגובותיה של תקוה, ממש עושה חשק לעשות את מה שהיא כתבה.
אבל כבר כתבו פה נשים אחרות, ואני אכתוב זאת קצת בוריאציה אחרת, זה ממש תלוי בהרכב המשפחתי, אתן לא מצפות שכולן יגיבו אותו דבר, לא הרי אם לבית מלא בנות שעובדת במשרה מלאה ולא יודעת מאיפה לאכול את השינוי הזה, כאמא שנמצאת בבית ויש לה 2 ילדים. ולא הרי בית של בנים שיש להם חופש רק שבועיים והאם במילא עובדת מהבית ויכולה קצת להוריד פרופיל...
זה לא חכמה שאישה תכתוב תגובה כשהנתונים שלה מאפשרים ותגרום חלישות הדעת לאישה שהנתונים שלה שונים לחלוטין.

מרגלית ויסברג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
החופש הגדול סיוט חיי!!!

יש לי עבודה בחופש יותר מכל השנה,(שלוש משרות) וכל יום מחדש זה לשבור את הראש בקיר.
כמה "ברכות" ברכתי כבר במהלך החיים את האחראי לחופש הגדול האיום והנורא הזה!

סליחה על סטיית האשכול, אולי צריך לפתוח אשכול בנפרד למתנגדי החופש? אין לי ספק שהוא יהיה ארוך במיוחד :)

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
נכתב ע"י תירס;1659121:
דבורי,

יקירתי, אני מודה לך שכתבת. אוהבת ומעריכה כנות. בכלל, אתן שמות לב איך נראה אשכול נטול גברים? :p איך הוא מתנהל במכובדות ובנועם? גאה בכולכן.
אם את מכירה אותי ואת הכתבות שלי (תגלי לי מי את?)- אז את יודעת שהן בדרך כלל הומוריסטיות, ולא 'לוקחות צד' בשום פנים ואופן. וגם הכתבה הזאת צפויה להיות כתבה כזאת, שאפשר לקרוא אותה באמצע הלילה, מתוך עלפון חושים ולצחקק בעייפות. זאת לא כתבה 'חינוכית', שבאה להחדיר מוסר ויראה באמהות שלא אוהבות את החופש הגדול.
חשבתי על הכתבה הזאת, דווקא כאשה שמזדהה מאד עם הקושי של האמהות בחופש הגדול. וכיון שאין לי כלים להשפיע על משרד החינוך לקצץ את החופשה- אני מנסה לסייע בכלים שכן יש לי. ואם יש נשים שנהנות בחופש הגדול, ויש להן פטנטים איך לגרום לנשים אחרות גם להנות. אז אני בעד. למה שלא נהנה כולנו מהחיים?
עוד משהו ששכחתי לציין ולכן אני עורכת את ההודעה. אני לא משתמשת כאן בדבריה של אף חברה, ללא בקשת רשות באישי. אז תרגשנה חופשי להתבטא. פתחתי את האשכול קודם כל להשראה ולרענון מוח. אם יש תגובה מסוימת, שתופסת לי את העיון כמתאימה לציטוט- אני פונה לדוברת. שוב, תודה לכולכן על התגובות!

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1659134:
ואם תראי?
את מוזמנת לדלג מראש.
מה יקרה?!

חני

הבעיה שזו כתבה מגמתית, בהודעה הראשונה היא "סתמה את הפה" לכל מי שלא אוהבת את החופש הגדול והנה עכשיו היא יכולה לכתוב שכל האמהות העובדות כן אוהבות אותו...

אין לי מושג מהי מטרת השאלה ואין לי ביקורת אני רק מבינה מאוד את ההרגשה שלה.

stsh

משתמש פעיל
יש עוד עניין שהחופש הוא הזדמנות לטפל בו- היחס בין האחים, האווירה, הפירגון. הילדים שלי יודעים שאם הם יגרמו טוב אחד לשני, אני אשמח לבלות איתם ולהנות אותם. אקיצער, החופש זהו זמן לחיזוק הקשר בין האחים, בין ההורים והילדים...

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
נכתב ע"י במבה נוגט;1659181:
הבעיה שזו כתבה מגמתית, בהודעה הראשונה היא "סתמה את הפה" לכל מי שלא אוהבת את החופש הגדול והנה עכשיו היא יכולה לכתוב שכל האמהות העובדות כן אוהבות אותו...

אין לי מושג מהי מטרת השאלה ואין לי ביקורת אני רק מבינה מאוד את ההרגשה שלה.

אויש, איך ביטוי יכול לשנות אווירה. כשאת כותבת 'סתמה את הפה'- זה נשמע כל כך גרוע. וגם לא מדויק. זה לא שמישהי פתחה אשכול על נושא החופש הגדול, ואני נכנסתי אליו והודעתי שאין להביע שום דיעה שלילית על החופש הגדול. פתחתי אשכול בעצמי על נושא ספציפי מסוים, ועליו בקשתי לשמוע. (ואגב, כל כתבה היא 'מגמתית'. ברגע שיש לה נושא מרכזי- היא 'מגמתית'.) זה כמו שאני אלך לרופאה אורתופדית ואתחיל לדבר אתה על כאבי הגרון שלי. מסכימה אתי שאני לא במקום הנכון? ואם היא תגיד לי: "גברת, את בכתובת הלא נכונה"- זה נקרא שהיא 'סותמת לי את הפה'? לא, זה נקרא שאני בכתובת הלא נכונה. ואני ממש לא הולכת לשקר ולכתוב שכל האמהות העובדות אוהבות את החופש הגדול. ממש ממש לא.
בכל אופן, אני מודה לך על התגובה, היא מחדדת את הרגישות ואת ההבנה, ובע"ה אשתדל מאד לכתוב גם על אלו שנגד החופש הגדול.

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י dvory;1659196:
אויש, איך ביטוי יכול לשנות אווירה. כשאת כותבת 'סתמה את הפה'- זה נשמע כל כך גרוע. וגם לא מדויק. זה לא שמישהי פתחה אשכול על נושא החופש הגדול, ואני נכנסתי אליו והודעתי שאין להביע שום דיעה שלילית על החופש הגדול. פתחתי אשכול בעצמי על נושא ספציפי מסוים, ועליו בקשתי לשמוע. (ואגב, כל כתבה היא 'מגמתית'. ברגע שיש לה נושא מרכזי- היא 'מגמתית'.) זה כמו שאני אלך לרופאה אורתופדית ואתחיל לדבר אתה על כאבי הגרון שלי. מסכימה אתי שאני לא במקום הנכון? ואם היא תגיד לי: "גברת, את בכתובת הלא נכונה"- זה נקרא שהיא 'סותמת לי את הפה'? לא, זה נקרא שאני בכתובת הלא נכונה. ואני ממש לא הולכת לשקר ולכתוב שכל האמהות העובדות אוהבות את החופש הגדול. ממש ממש לא.
בכל אופן, אני מודה לך על התגובה, היא מחדדת את הרגישות ואת ההבנה, ובע"ה אשתדל מאד לכתוב גם על אלו שנגד החופש הגדול.

תודה רבה על הכתבה, היא מאוד מעניינת ולא מגמתית בכלל! כל הכבוד!

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
לא ברור לי אם זה עונה על השאלה בפתיח
אבל לענ"ד
צריך לחלק את החופש לחופש של 3 שבועות 3 פעמים בשנה
פעם בחורף, בערך בסוף טבת פעם באמצע שנה בין אייר-סיון ופעם בסוף, עוד 3 שבועות באב-אלול
ואולי לחבר אותם עם חופשת החגים.

קצת להרגיע את החלל הענק של השיעמום והחידלון

קוביה

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
אני מאד אוהבת את החופש!!!!
והסיבות:
לא אוהבת שגרה
הזדמנות לצאת ולבלות עם הילדים
בעלי נמצא בבין הזמנים בבית
אין לימודים ! אין מבחנים! הכל יותר רגוע
אנחנו מכינים כל שנה תוכניה ביחד עם הילדים, ואכן כולם נהנים גם אני בהחלט!
בחופש אני מסוגלת להשיג לעצמי ספר טוב ולשקוע כל היום בקריאה

געפילטע פיש

משתמש פעיל
קראתי השבוע בלבית של המבשר טור מצחיק שמהווה קבוצת תמיכה לנשים ששונאות את החופש הגדול
כל מי שהרגישה שאין לה בכתבה כאן ביטוי- יכולה להנות מאד מהטור
ואם הבנתי נכון בטור- זה פתיחה לסידרה של החופש

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה