1. הזרעים כמות שהם הם במרקם קשה, ובמגע עם מים - הם מתנפחים טיפה, מתרככים, והופכים לסוג של ג'לטיניים כאלו.שירי, שתי שאלות:
1. למה לשים את הזרעים במים?
2.מה הן היתרונות הבריאותיים של זרעי צ'יה?
ושיתוף מתכון השייק הבוקרי שלי:
אפרסק רך
חצי תפוח צהוב
בננה קפואה חתוכה
אגס קפוא חתוך
חופן שקדים
תמר אחד
כף חמאת בוטנים טבעית
כף זרעי צ'יה (לא משפיע על הטעם)
טיפ טיפה קפה מגורען (לא כ"כ השפיע על הטעם אפשר לוותר)
קצת חלב סויה
3 קוביות קרח.
היה טעייים.
כשאני כותבת את זה - זה אולי נשמע שכל השייק הולך להפוך לאיזה ג'ל רוטט, אבל ממש לא -
זה קטן ועדין וכמו שכתבת לא מורגש. אבל בלי ההשריה, עלולים להרגיש את הגרגרים הקטנים בפה
אני פחות אוהבת את התחושה.
יתרונות יש הרבה -
אם לא חסום לך, הנה דוגמא לקישור עם מידע -
זרעי צ'יה: 7 יתרונות בריאותיים וערך תזונתי | ספירולינה פול לייף
זרעי צ'יה הם בין המזונות הבריאים ביותר על פני כדור הארץ! עמוסים בחומרים מזינים שמעניקים יתרונות בריאותיים לגוף ולמוח. למידע היכנסו לספירולינה פול לייף
www.spirulina.co.il
בגדול יש בהם הרבה חלבון, אומגה 3, סיבים תזונתיים, ועוד דברים טובים..
אכן לא צריך ולא כדאי לצרוך יותר מדי - כפית ביום זה ממש טוב. (ואפשר 2 נדמה לי)
כל זה מחפירותי האישיות, אני לא תזונאית.