חבקוק פרק ב' פסוק ד'סילוף מפסוק כלשהו
מוישי, אנחנו נקדש שם שמים ולא ננסה להראות להם כלום ולא להוכיח להם כלום, כי אין לנו שום עניין איתם והם לא מעניינים אותנו. תראה, מוישי, הם לא רק עומדים כמו גלמים מגוכחים. הם כבר יודעים שהם טועים, והם רואים איך המדינה שלהם מתפרקת להם מול העיניים, אבל משום מה הם חושבים שאם הם יקיימו טקסים משונים זה יחזיק את המדינה המתפרקת שלהם.טעות.
- אבל אבא, אנחנו לא קשורים לצפירה הזו, נכון?
מוישי, -אנחנו נקדש שם שמים,
ונראה להם שהם טועים, ובזמן שהם יעמדו גלמים אנחנו נצעק שמע ישראל
ונקרב את ליבותיהם
בחום ואהבה לאבינו שבשמים.
אוי אבא- איזה יופי גם נתקשר לה' וגם נקרב לבבות.
מוישי, אנחנו נקדש שם שמים ולא ננסה להראות להם כלום ולא להוכיח להם כלום, כי אין לנו שום עניין איתם והם לא מעניינים אותנו. תראה, מוישי, הם לא רק עומדים כמו גלמים מגוכחים. הם כבר יודעים שהם טועים, והם רואים איך המדינה שלהם מתפרקת להם מול העיניים, אבל משום מה הם חושבים שאם הם יקיימו טקסים משונים זה יחזיק את המדינה המתפרקת שלהם.
- אבא, אז הם ממש מסכנים. איך אני מרחם עליהם.
נכון, מוישי, בוא נגיד פרק תהילים לרפואתם. רפואת הנפש ורפואת הגוף בתוך שאר חולי עמו ישראל.
ממתיי אנחנו קובעים את זכר השואה בתאריך ובשעה שנקבעו ע"י המדינה???למה להתמקד בחילונים?
כל השיח פה הוא בעד הציוינים או נגדם
זה לא הנושא
הנושא הוא זכרון השואה
אנחנו לא רואים ענין לעמוד בצפירה
אבל גם אין ענין לעשות דווקא, או לחנך את הילדים שלנו נגד החילונים הרשעים וממשלת השמד
ממתי השואה שייכת למדינה?
ואל תגידו לי שזאת לא דרכנו לעמוד בצפירה וכל זה
לא חייבים לעמוד, אבל גם לא להלחם בזה כאילו יום השואה הוא משהו אנטי דתי
בואו נשמור את המאבקים שלנו למה שבאמת חשוב
לזה התכוון המשורר באמרו: הוצאת דברים מהקשרם.אני מבין שזה "לא מתאים" ל"חרדי כמוני" להגיד או לצעוק "שמע ישראל"
פסוקים כאלו מתאימים לבעלי תשובה או מתחזקים,
אני הרי לומד כל היום, מה אני צריך ובכלל זה נראה לי "לא מכובד" לעמוד ולצעוק,
אני מזדהה עם זה כי גם אני חונכתי כך, אבל ה' הוא המלך של העולם וזה לא בושה להגיד את זה...
אז במקום להתעטף באיצטלה של קנאות, תכתבו: אני חושב שזה "לא חרדי".
קחו את היוזמה תפיצו בעולם ועשו דברים טובים לעם ישראל.
ומי יודע אם לעת כזאת...
ממתיי אנחנו קובעים את זכר השואה בתאריך ובשעה שנקבעו ע"י המדינה???
מקודם הובא כאן ע"י אחד הניקים משפט של הרב שך זי"ע: גם אם הם יגידו לנו ללמוד תורה, אנחנו לא נלמד.
משפט עמוק וחריף מאוד.
אז וודאי שאנחנו לא נלך בעקבות אלו שבועטים בכל הקדוש והיקר. לא מעניין אותנו בכלל התאריך המקרי שהם בחרו.
ואם נלך בעקבות המשפט של הרב שך, אז גם אם הם יקבעו את יום השואה בתאריך יהודי, כמו בת"ב וכדומה אנחנו דןןקא לא נעשה את זה.
קריאה לאחדות היא רק בין יראי ה' והמאמינים בו.לי בטבעי יש קיצוניות יתר באופן כללי, ובפרט לכל דבר שבקדושה כמו כל הצדיקים האחרים כאן.
דווקא הקורונה גרמה לי לחשוב על הדברים קצת אחרת, מה שהקב"ה רוצה זו אחדות.
"אין מלך בלא עם"!
"חבור עצבים אפריים הנח לו..."
שמעתם?
גם אם כולנו נעבוד עבודה זרה - אחת משלושת מצוות חמורות בתורה אבל ביחד, המלך - אבא שלנו יניח לנו.
ואתם מפרידים את העם היקר שלנו, בגלל משהו שהוא חוקות הגויים???
לא מדובר בפסוק, שים לב שהוא לא סימן גרשיים.מקור?
השכל הוא שהרב ש"ך היה חרדי וההשקפה החרדית היא ללכת אחרי הרבנים ולהתאים את עצמנו לתורה
שלא כמו הדתיים לאומיים שמתאימים את התורה אליהם ומאחרים או מקדימים את יום העצמאות לפי איך שמסתדר...
יופי אז הרווחת שגם החילונים לא יאמרו שמע ישראל, העיקר"שחס ושלום ההשקפה הטהורה" לא תשתנה, זה הרי הרבה יותר חשוב מדברים פעוטים: "קבלת עול מלכות שמיים" או דברים דומים של "מזרוחניקים" או "ציונים"....
קריאה לאחדות היא רק בין יראי ה' והמאמינים בו.
אין לנו רצון וענין להתאחד עם הערב רב והרשעים.
"הלא משאניך ה' אשנא ובמתקוממיך אתקוטט, תכלית שנאה שנאתים לאוייבים היו לי"
נכון נכון!!יופי אז הרווחת שגם החילונים לא יאמרו שמע ישראל, העיקר"שחס ושלום ההשקפה הטהורה" לא תשתנה, זה הרי הרבה יותר חשוב מדברים פעוטים: "קבלת עול מלכות שמיים" או דברים דומים של "מזרוחניקים" או "ציונים"....
יום השואה הוא בהחלט יום אנטי דתי.לא חייבים לעמוד, אבל גם לא להלחם בזה כאילו יום השואה הוא משהו אנטי דתי
יופי אז הרווחת שגם החילונים לא יאמרו שמע ישראל, העיקר"שחס ושלום ההשקפה הטהורה" לא תשתנה, זה הרי הרבה יותר חשוב מדברים פעוטים: "קבלת עול מלכות שמיים" או דברים דומים של "מזרוחניקים" או "ציונים"....
בלי להיכנס לפולמוס הצפירה, נראה לי שרוב החילונים היום הם בגדר תינוקות שנשבו, ולא בגדר רשעים.קריאה לאחדות היא רק בין יראי ה' והמאמינים בו.
אין לנו רצון וענין להתאחד עם הערב רב והרשעים.
"הלא משאניך ה' אשנא ובמתקוממיך אתקוטט, תכלית שנאה שנאתים לאוייבים היו לי"
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: