דרוש מתכון מיונז לפסח, איך מכינים?

כוכבית ארבעים ושלוש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
עברתי על מתכונים משנים עברו ולא הבנתי אם משתמשים במיקסר במקציף\מערבל, או בכלל עם סכין של מג'ימיקס. אשמח לקבל מידע מנסיונכם.
 

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אני עושה בבלנדר מקל
20-30 שניות ויוצא מיונז מווושלם
צריך להקפיד על ההוראות כדי שלא ישבר
מתכון יש לך?
 

אב"ם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אנחנו עושים עם מג'ימיקס יוצא מושלם!!
 

chani2006

משתמש מקצוען
המתכון:

ביצה
כוס חד פעמית שמן אגוזים (לא זית!)
כפית סוכר
חצי כפית מלח
כף וחצי מיץ לימון (בשום פנים ואופן לא משומר מבקבוק. רק לימון טרי! הבדל עצום בטעם)
לשים הכל בכלי, להכניס בלנדר מקל (רק מקל!!! לא שום דבר אחר!! זה סוד המתכון! שששש לא לגלות)
להפעיל ותוך כמה שניות יש מיונז מוכן. זה ממש פלאי!
להשקיע ולהמשיך לערבב טוב טוב עם הבלנדר וכך זה עושה אותו יותר קשה.
שימו לב!
להיזהר שלא יכנס מים. טיפת מים יכולה לגרום למיונז לא לתפוס.
להניח את הבלנדר עמוק בכלי, הערבוב הראשוני של השמן והביצה הוא זה שגורם לו לתפוס.
אם המיונז לא תפס, לא נורא, אל תזרקו.
הכינו בכלי נפרד מיונז חדש ולאחר שהוא יתפוס הוסיפו לו את הקודם ואז הוא כבר יתמזג וייתפס.
ניתן לשנות את הטעם לפי טעמכם.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני מכינה בבלנדר רגיל
יותא מונז סמיך ממש כמו ממרח
וטעים!!!

2 ביצים
1 כפית מלח
3 כפות סוכר
קורט פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ
2 כוסות שמן אגוזים

שמים בבלנדר ביצים ומפעילים במהירות גבוהה לבערך 2 דקות. מוסיפים מלח, סוכר, פלפל שחור, מיץ לימון וחומץ תוך כדי פעולה של הבלנדר.
מתחילים להוסיף שמן בהדרגה ובאטיות. כל פעם קצת. וממשיכים את פעולת הבלנדר למשך עוד כ-10-12 דקות.
 

I) AM)

משתמש מקצוען
כותבת עוד מתכון
אני ממליצה לא לעשות חצי כמות, ז"א מביצה אחת, כי לפעמים זה מתפשל
אני עושה במגמיקס עם הסכין המרכזית. יוצא מושלם!
2 ביצים
חצי בקבוק שמן
חצי כפית חרדל
חצי לימון סחוט
רבע כפית מלח
כף חומץ
לשים את כל החומרים במגמיקס, למעט השמן. לערבב את כל החומרים מלבד השמן לדקה בדיוק, ואז להוסיף בזרזוף איטי את השמן, לערבל עוד חצי דקה ו....זהו. לטעום. לפעמים צריך להוסיף מלח
ותוך 2 דקות יש מיונז, ובעיני הוא טעים יותר מהקנוי.
 

כוכבית ארבעים ושלוש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
המתכון:

ביצה
כוס חד פעמית שמן אגוזים (לא זית!)
כפית סוכר
חצי כפית מלח
כף וחצי מיץ לימון (בשום פנים ואופן לא משומר מבקבוק. רק לימון טרי! הבדל עצום בטעם)
לשים הכל בכלי, להכניס בלנדר מקל (רק מקל!!! לא שום דבר אחר!! זה סוד המתכון! שששש לא לגלות)
להפעיל ותוך כמה שניות יש מיונז מוכן. זה ממש פלאי!
להשקיע ולהמשיך לערבב טוב טוב עם הבלנדר וכך זה עושה אותו יותר קשה.
שימו לב!
להיזהר שלא יכנס מים. טיפת מים יכולה לגרום למיונז לא לתפוס.
להניח את הבלנדר עמוק בכלי, הערבוב הראשוני של השמן והביצה הוא זה שגורם לו לתפוס.
אם המיונז לא תפס, לא נורא, אל תזרקו.
הכינו בכלי נפרד מיונז חדש ולאחר שהוא יתפוס הוסיפו לו את הקודם ואז הוא כבר יתמזג וייתפס.
ניתן לשנות את הטעם לפי טעמכם.
מכניסים את הביצה+ חלמון ביחד עם שמן על ההתחלה?
זה לא גורם לזה ליפול?
 

כוכבית ארבעים ושלוש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אני מכינה בבלנדר רגיל
יותא מונז סמיך ממש כמו ממרח
וטעים!!!

2 ביצים
1 כפית מלח
3 כפות סוכר
קורט פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ
2 כוסות שמן אגוזים

שמים בבלנדר ביצים ומפעילים במהירות גבוהה לבערך 2 דקות. מוסיפים מלח, סוכר, פלפל שחור, מיץ לימון וחומץ תוך כדי פעולה של הבלנדר.
מתחילים להוסיף שמן בהדרגה ובאטיות. כל פעם קצת. וממשיכים את פעולת הבלנדר למשך עוד כ-10-12 דקות.
אפשר בלי חומץ?
 

chani2006

משתמש מקצוען
מכניסים את הביצה+ חלמון ביחד עם שמן על ההתחלה?
זה לא גורם לזה ליפול?
תעשי בדיוק כמו ההוראות.
אני עושה כל שנה כמויות ענקיות. מתחילה בנגלה אחת כדי שייתפס, ואז מוסיפה פנימה עוד "סטים" של המתכון. וזה פשוט עובד בצורה מופלאה.
פשוט שמים את כל החומרים יחד בכוס של הבלנדר מקל.
מכניסים את הבלנדר ישר עד לקרקעית, מצמידים כלפי מטה ומפעילים.
סופרים עד 10 וישר רואים אם זה נתפס ומתגבש או לא.
אם זה מתגבש ממשיכים עוד חצי דקה כדי שיתעבה וזהו זה מוכן.
(כעת אם רוצים אפשר להוסיף פנימה עוד כמויות.)
אם זה נשאר נוזלי שמים בצד ומתחילים מהתחלה.
מקוים שבנגלה השניה זה יתפס ואז מוסיפים פנימה את הנגלה הראשונה ומקבלים ישר כמות כפולה.
זה המיונז הכי טעיםוהכי קל שיש!
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
שמים את כל החומרים יחד בכוס של הבלנדר מקל.
מכניסים את הבלנדר ישר עד לקרקעית, מצמידים כלפי מטה ומפעילים.
סופרים עד 10 וישר רואים אם זה נתפס ומתגבש או לא.
אם זה מתגבש ממשיכים עוד חצי דקה כדי שיתעבה י.
אם זה נשאר נוזלי שמים בצד ומתחילים מהתחלה.
ואם זה לא מצךליח, לא חבל על הכוס שמן אגוזים?
 

chani2006

משתמש מקצוען
ואם זה לא מצךליח, לא חבל על הכוס שמן אגוזים?
תראי. ערכתי.
כל החומרים יהפכו בסוף למיונז.
שום דבר לא נזרק.
ואגב אין סיבה שזה לא ייתפס בפעם הראשונה.
אולי רק אם היה מים, או שהבלנדר לא היה מספיק צמוד למטה.
 

אב"ם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כל החומרים יהפכו בסוף למיונז.
השאלה איזה כמות את רוצה שיהיה לך בסופו של דבר,
אם את לא צריכה כמות גדולה אז חבל....
(ובמיוחד שאת לא יכולה לשלוח לאף אחד-פסח;))
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בלנדר כוס
בלנדר מוט
מעבד מזון עם להב (סכין)

אני הכנתי עם שלשת הכלים הללו
כל אחד מהם בונה את המיונז במהירות שונה ובמרקם קצת שונה
תנסו תבינו ותחליטו מה אתם יותר אוהבים
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
להקפיד על זרימה דקה ורציפה של השמן
בניית המיונז תלויה במהירות (איטיות) של הזרקת השמן
ובמהירות הסיבוב של המכשיר
 
  • תודה
Reactions: tbh

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה