אני עובד כמשגיח כשרות במטבח באחת מהמועצות דתיות בארץ, ואני מעוניין לשתף את הציבור בשני מקרים שהייתי עד להם
לפני כן קצת רקע - המטבח מתחיל לפעול כל יום בשעה 4:00 לפנות בוקר ועד השעה 14:00, התקבלתי לעבודה על דעת זה שאני מגיע בשעה 8:30 עקב כך שאני צריך להכניס את הילדים למוסדות חינוך (כבר דבר שבכשרות בד"ץ לא היו מסכימים לזה) המטבח מבשל אך ורק בשרי בכשרות מהדרין!
מקרה א' - הגעתי בבוקר לעבודה ואני רואה ששמו כמות גדולה מאד של כבד טרי קפוא בסיר עם מים חמים בכדי שיפשיר, ושאני יתחיל להכשיר את הכבד, אחרי שהכבד הופשר שמו על רשתות מיוחדות להכשרת כבד ומכניסים לתנור עם תבניות עם מים מתחת לקליטת הדם שזב מהכבד.
עד כאן הסיפור... עכשיו מתחילות הבעיות...
אסור להפשיר כבד טרי במים חמים מחשש שהכבד מתבשל ואח"כ לא תעזור ההכשרה.
אסור לשים תבניות עם מים בכדי לקלוט את הדם מכיוון שהדם יורד למים, והמים מעלים אדים והכל חוזר חזרה לכבד, (בדיעבד זה בסדר)
בכדי להכשיר כבד בתנור צריך להשאיר את הדלת פתוחה ליציאת האדים ובמטבחים גדולים התנורים נכבים עם פתיחת התנור....
לכל תהליך הכשרת הכבד צריך כלים ותבניות מיוחדות לכך ולאחר הכשרה הגיע הערבי ושלח את הכל לשטיפת כלים, ולך תמצא את הכלים עכשיו...
התקשרי לאחראי כשרות במועצה, והוא דיבר עם הבעלים שכמובן לא הסכים לזרוק כזאת כמות גדולה של כבד, והגיעו לפשרה שזה ייצא למוסד שלא תחת הכשרות שלו, אלא למחוץ למועצה למקום בעל כשרות רגילה (לא מהדרין) לכל האוכלים רבנות רגילה זה מה שאכלתם!
ועכשיו לסיפור קצת יותר מזעזע... (יותר מזעזע מכיוון שהכבד כן עבר הכשרה כל שהיא...)
מקרה ב' - הסתדר לי להגיע למטבח בשעה 7:00 בבוקר (הגעתי בלי להודיע מראש) אני עושה סיבוב שגרתי במטבח, ומאחורה של המטבח אני רואה טבח שאני לא מכיר... מערבב בתוך סיר מלא סוגי גבינות וקוטג'ים ומכניס לתבניות חד פעמיות ומכניס לתנור! התנור בשרי!! וככה מכין לו פשטידות חלביות לאיזה אירוע... (להזכירכם המטבח בשרי!! בכשרות מהדרין!!!) הטבח הקבוע אמר לי שהוא מגיע מידי פעם ומכין... כמובן שלקחתי את כל הכלים שהוא השתמש בהם והכשרתי אותם, כולל את התנור.
עכשיו, לכו תדעו כמה פעמים הוא הכין את הפשטידות שלו וכשהגעתי ב 8:30 לא היה לזה זכר... ואף אחד לא יודע, וכל מי שקיבל באותו תנור את האוכל אכל בשר וחלב!!! כמובן בכשרות מהדרין ה"י!!!
כמובן ששוב התקשרתי לאחראי כשרות, שהתקשר לבעלים ואמר לו נו נו נו...והזהיר אותו לא לעשות זאת שוב....
לסיכום: מה שאני רוצה להעביר לכם זה שכשאתם רואים כשרות מהדרין זה לא אומר שמשה רבינו הכין את האוכל!!!
הרבה חושבים שכתוב מהדרין אז לא צריך לבדוק כלום...
תבדקו הכי טוב שאתם יכולים!!! תדברו עם המשגיח על מה שאתם מכניסים לפה... (אם הוא ירא שמיים הוא לא ייפחד ללכלך על הכשרות...)
נ.ב. לא כתבתי את המועצה דתית שאני עובד בה מכיוון שזה לא הנקודה, הבעיה קיימת בכל המקומות...
חומרת אכילת דברים אסורים חמורה יותר מכל דבר עבירה אחרת, וכדברי המסילת ישרים (פרק יא - בפרטי מדת הנקיות): "והמאכלות האסורות יתירות בזה על כל האיסורין, כיוון שהם נכנסים בגופו של האדם ממש ונעשים בשר מבשרו". וההסבר בפשטות הוא כי הכנסת דבר איסור לתוך גופו של האדם, אינה משפיעה רק על נשמתו אלא גם על המציאות הגופנית שלו!!!
לפני כן קצת רקע - המטבח מתחיל לפעול כל יום בשעה 4:00 לפנות בוקר ועד השעה 14:00, התקבלתי לעבודה על דעת זה שאני מגיע בשעה 8:30 עקב כך שאני צריך להכניס את הילדים למוסדות חינוך (כבר דבר שבכשרות בד"ץ לא היו מסכימים לזה) המטבח מבשל אך ורק בשרי בכשרות מהדרין!
מקרה א' - הגעתי בבוקר לעבודה ואני רואה ששמו כמות גדולה מאד של כבד טרי קפוא בסיר עם מים חמים בכדי שיפשיר, ושאני יתחיל להכשיר את הכבד, אחרי שהכבד הופשר שמו על רשתות מיוחדות להכשרת כבד ומכניסים לתנור עם תבניות עם מים מתחת לקליטת הדם שזב מהכבד.
עד כאן הסיפור... עכשיו מתחילות הבעיות...
אסור להפשיר כבד טרי במים חמים מחשש שהכבד מתבשל ואח"כ לא תעזור ההכשרה.
אסור לשים תבניות עם מים בכדי לקלוט את הדם מכיוון שהדם יורד למים, והמים מעלים אדים והכל חוזר חזרה לכבד, (בדיעבד זה בסדר)
בכדי להכשיר כבד בתנור צריך להשאיר את הדלת פתוחה ליציאת האדים ובמטבחים גדולים התנורים נכבים עם פתיחת התנור....
לכל תהליך הכשרת הכבד צריך כלים ותבניות מיוחדות לכך ולאחר הכשרה הגיע הערבי ושלח את הכל לשטיפת כלים, ולך תמצא את הכלים עכשיו...
התקשרי לאחראי כשרות במועצה, והוא דיבר עם הבעלים שכמובן לא הסכים לזרוק כזאת כמות גדולה של כבד, והגיעו לפשרה שזה ייצא למוסד שלא תחת הכשרות שלו, אלא למחוץ למועצה למקום בעל כשרות רגילה (לא מהדרין) לכל האוכלים רבנות רגילה זה מה שאכלתם!
ועכשיו לסיפור קצת יותר מזעזע... (יותר מזעזע מכיוון שהכבד כן עבר הכשרה כל שהיא...)
מקרה ב' - הסתדר לי להגיע למטבח בשעה 7:00 בבוקר (הגעתי בלי להודיע מראש) אני עושה סיבוב שגרתי במטבח, ומאחורה של המטבח אני רואה טבח שאני לא מכיר... מערבב בתוך סיר מלא סוגי גבינות וקוטג'ים ומכניס לתבניות חד פעמיות ומכניס לתנור! התנור בשרי!! וככה מכין לו פשטידות חלביות לאיזה אירוע... (להזכירכם המטבח בשרי!! בכשרות מהדרין!!!) הטבח הקבוע אמר לי שהוא מגיע מידי פעם ומכין... כמובן שלקחתי את כל הכלים שהוא השתמש בהם והכשרתי אותם, כולל את התנור.
עכשיו, לכו תדעו כמה פעמים הוא הכין את הפשטידות שלו וכשהגעתי ב 8:30 לא היה לזה זכר... ואף אחד לא יודע, וכל מי שקיבל באותו תנור את האוכל אכל בשר וחלב!!! כמובן בכשרות מהדרין ה"י!!!
כמובן ששוב התקשרתי לאחראי כשרות, שהתקשר לבעלים ואמר לו נו נו נו...והזהיר אותו לא לעשות זאת שוב....
לסיכום: מה שאני רוצה להעביר לכם זה שכשאתם רואים כשרות מהדרין זה לא אומר שמשה רבינו הכין את האוכל!!!
הרבה חושבים שכתוב מהדרין אז לא צריך לבדוק כלום...
תבדקו הכי טוב שאתם יכולים!!! תדברו עם המשגיח על מה שאתם מכניסים לפה... (אם הוא ירא שמיים הוא לא ייפחד ללכלך על הכשרות...)
נ.ב. לא כתבתי את המועצה דתית שאני עובד בה מכיוון שזה לא הנקודה, הבעיה קיימת בכל המקומות...
חומרת אכילת דברים אסורים חמורה יותר מכל דבר עבירה אחרת, וכדברי המסילת ישרים (פרק יא - בפרטי מדת הנקיות): "והמאכלות האסורות יתירות בזה על כל האיסורין, כיוון שהם נכנסים בגופו של האדם ממש ונעשים בשר מבשרו". וההסבר בפשטות הוא כי הכנסת דבר איסור לתוך גופו של האדם, אינה משפיעה רק על נשמתו אלא גם על המציאות הגופנית שלו!!!