בעקרון את ממליצה על המקום?
מבחינת קהילה חנויות ואווירה היימישע? עבודה לנשים יש? ושטיבלאך יש?
גם רוצה לדעת אם תולדות אברהם יצחק השתלטו על המקום? (ברצינות כי הם קוראים את זה "השיכון")
גם אם אפשר לכתוב יותר פרטים על המקום (גם החסרונות) כי אנחנו שוקלים באמת לעבור
אני מאוד ממליצה, מקום מהמם עם אוירה מדהימה, נופים, אוויר, איכות חיים, רוגע. חברה וקהילה.
יש כבר המון מכירות קבועות, יש חנות מכולת, בגדי ילדים, צעצועים, מוצרי תינוקות, גרביים, סדקית, יצירה, רהיטים, נעליים, חלוקים, כובעי נשים, כיפות, תכשיטים. ועוד הרבה שאני לא זוכרת כרגע. ויש אושר עד במרכז העיר. ועכשיו אוחזים באמצע בניית מרכז מסחרי גדול בשכונה.
יש ארגוני חסד בשכונה, עזר ליולדות וכד'.
מבחינת עבודה לנשים, כל אישה שבאמת רוצה לעבוד תמצא עבודה. יש גנים ומעונות, שרות לקוחות, מזכירות, הנהלת חשבונות ועוד. כמו בפריפריה. יש כאלו שעובדות בערים הסמוכות בהוראה, מזכירות וכד'
יש כמה בתי כנסת, יש בשכונת נתיב בית כנסת של ליטאים (לא יודעת איזה) וספרדים.
בשכונת בעלזא יש בית כנסת של בעלזא ושל תולדות אברהם יצחק.
חסידות תולדות אברהם יצחק ממש לא השתלטו על המקום, הם אכן נוכחים, נפגשים איתם בגינה, ברחוב אבל הם ממש לא השתלטו. הם כולה 40 משפחות בערך (שיקראו לזה השיכון או משהו אחר זה לא משנה, כל אחד קורא איך שהוא רוצה.)
לאחרונה התחבורה כבר ממש השתפרה, יש 4 פעמים ביום אוטובוס לירושלים ומירושלים, בערב שבת ובמוצ"ש. לבני ברק ומבני ברק יש פעם ביום נראה לי, ובערב שבת ובמוצ"ש.
האוירה בעיר ממש אוהדת , הרבה פעמים כשהייתי ברחוב, בקניות ודיברתי באידיש נעצרים אנשים מבוגרים (רוסיים) ומתרגשים לשמוע שהשפה הזו עדיין קיימת ומספרים בעיניים זורחות שכך היו מדברים בבית.
לי אישית מאוד קשה מבחינת קניות. אני רגילה לקנות בירושלים , לא מסתדרת עם מכירות ולכן את רוב הקניות של בגדים ונעליים אני קונה בירושלים. אבל הרוב קונים כאן.
עוד חסרון שאין לי אחות או גיסה שגרה כאן ולכן כשאני צריכה להשאיר ילדים אני מבקשת טובה מבת דודה, שכנה. כולם עושים ככה. אבל זה מקובל בפריפריה.
ממליצה לך לבוא ולראות בעיניים את המקום.
בהצלחה!