מיגו או קודקוד

יש כעת שתי תכניות לימודי תכנות בציבור החרדי המפורסמים באתרים השונים
מיגו וקודקוד
האם אתם יודעים איזו מהם טובה יותר, מבחינת הלמידה ומבחינת ההשמה לאחמ"כ ?
אודה לכל המסייעים

יענקף

משתמש פעיל
מה הכוונה ההכשרה ממשיכה יש עוד למידה בזמן העבודה בפועל, זה נשמע יותר שלומדים פחות דברים, מתמקדים בתחום ספציפי, ולא בתכנות מלא.
בכל תחום ההייטק הלמידה ממשיכה בזמן העבודה בפועל, וזו הסיבה שיש הבדל בין מפתח ג'וניור למפתח ותיק.
אלא שב'מיגו' צריכים להביא אותך לרמה מספיק גבוהה, כדי שתוכל לנסות להתקבל לעבודה כמפתח ג'וניור. בקודקוד לא צריכים להגיע לזה, ומספיק שהגעת לרף בסיסי מסוים, שממנו היחידות הטכנולוגיות יכולות לתת לך עבודות בהדרכה צמודה.
כמובן שהטייטל של 'שירתתי ביחידה טכנולוגית' הוא מאד מוערך, אבל צריך לזכור שלצבא אין סנטימנטים, ואם מישהו לא משקיע את ה-100% שלו, כולל על חשבון זמנו הפנוי - הוא עשוי למצוא את עצמו נפלט מהתוכנית, כשהוא קירח מכאן ומכאן.
ב'מיגו' לעומת זאת, יש אינטרס עליון להכניס כמה שיותר חרדים לשוק ההייטק, ולכן מהרגע שהתקבלת לתוכנית - הם יעשו הכל כדי שתגיע לשלב הסופי.

אם יש שם סייבר, מה שכנראה אין :p (או שיש?)

עריכה:
אני עכשיו מסתכל ב"סילבוס" של קודקוד, זה רק חצי שנה בשביל המכינה של אנגלית ומתמטיקה? זה אומר ש18 החודשים של ה"עבודה", הם רק תחילת ההכשרה, לא?
חצי שנה מכינה לבגרות
חצי שנה למידה
שנה וחצי עבודה שירות צבאי
סה"כ שנתיים וחצי

גזעי

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אבל צריך לזכור שלצבא אין סנטימנטים, ואם מישהו לא משקיע את ה-100% שלו, כולל על חשבון זמנו הפנוי - הוא עשוי למצוא את עצמו נפלט מהתוכנית, כשהוא קירח מכאן ומכאן.
רק תציין שזאת השערה שלך, יכול להיות שיש להם אינטרס שאחרי שהשקיעו בך כמה עשרות אלפי שקלים במלגת קיום והכשרה, שתחזיר את השווי של זה בעבודת כפיים, והם לא ירצו כל כך מהר לזרוק אותך.

(גם מי אמר שהם משאירים לך זמן פנוי?)

@גזעי
ביררתי קצת וזה אכן שירות צבאי אמיתי
זאת אומרת ש @יענקף צודק שברעיון אפשר להעביר בין יחידות (מי שחולם על סיירת שיתחיל כאן)
אבל הסיכום הוא על מתחם נפרד לקודקוד, יהיו שלוש כיתות לכל תחום כיתה נפרדת
עם מנהלים אזרחיים ללא מפקדים בשטח.
בעיקרון לא אמור להיות סיכונים אבל אין על זה ביטוח

אבי בנס

משתמש חדש
אני מעונין ללמוד קורס ניהול רשתות (ניהול תשתיות וענן היברידי) ב"מרכז החרדי להכשרה מקצועית", יש למישהו מידע על המקצוע ועל המרכז הזה?

yakov55

משתמש רשום
לכן אני ממליץ בחום על 'מיגו'
אתה קשור למיגו?
משום מה עולה לי ההרגשה הזאת אחרי כמה וכמה פוסטים שלך באשכול הזה ובמקביליו...

לגוף העניין..
קודקוד משתמשים בשם היוקרתי 8200.. האם זה באמת כך ששירות של 18 חודשים ביחידה עושה כל כך טוב בקורות החיים?
עוד שאלה - במיגו, האם הם מתחייבים להשמה?

יענקף

משתמש פעיל
אתה קשור למיגו?
משום מה עולה לי ההרגשה הזאת אחרי כמה וכמה פוסטים שלך באשכול הזה ובמקביליו...
אין לי קשר להנהלת מיגו, אבל אני בהחלט לומד במיגו, ולכן אני ממליץ על המקום.
קודקוד משתמשים בשם היוקרתי 8200.. האם זה באמת כך ששירות של 18 חודשים ביחידה עושה כל כך טוב בקורות החיים?
להבנתי - לא כל אחד שמתקבל ל-8200 מסיים ב-8200. יש הרבה שנושרים בדרך. ולכן מי שמצליח לסיים את הקורס של 8200 זה כבר מראה על יכולות גבוהות. מלבד זאת, אחרי שמתחילים בשירות העבודה היא מאד אינטנסיבית, ובהדרכה צמודה מאד, והצבא משקיע הרבה כדי למקסם את היכולות של החיילים ביחידה.
עוד שאלה - במיגו, האם הם מתחייבים להשמה?
לא. אין התחייבות להשמה. וכפי שהסביר אוריאל שכטר, אחד האחראים על התוכנית: "באמת שאין לנו בעיה להשיג התחייבות מחברות X ו-Y לקבל 20 בוגרים שלנו. אבל מה זה יעזור, אם לאחר תקופה הם ייפלטו כי הם לא מתאימים? המטרה שלנו היא לתת לבוגרים שלנו את כל הכלים והכישורים כדי שיוכלו להתקבל לחברות היי-טק בכוחות עצמם".

לא. אין התחייבות להשמה. וכפי שהסביר אוריאל שכטר, אחד האחראים על התוכנית: "באמת שאין לנו בעיה להשיג התחייבות מחברות X ו-Y לקבל 20 בוגרים שלנו. אבל מה זה יעזור, אם לאחר תקופה הם ייפלטו כי הם לא מתאימים? המטרה שלנו היא לתת לבוגרים שלנו את כל הכלים והכישורים כדי שיוכלו להתקבל לחברות היי-טק בכוחות עצמם".
הבנתי מכמה שלמדו שבלי נסיון מעשי מאד קשה להתקבל במקומות עובדה ובודאי שלא בחברות רציניות
וזה חסרון במיגו

גזעי

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
להבנתי - לא כל אחד שמתקבל ל-8200 מסיים ב-8200. יש הרבה שנושרים בדרך
אם הם עוברים חיול, אין כזה דבר לנשור, אתה מחויב ל18 חודשים, אם מישהו נושר הם יצטרכו לשים אותו בתפקיד אחר כלשהו בצבא. (או במילים אחרות, אין כזה דבר לנשור, מי שמתחיל את הקורס חייב לסיים אותו)
"באמת שאין לנו בעיה להשיג התחייבות מחברות X ו-Y לקבל 20 בוגרים שלנו. אבל מה זה יעזור, אם לאחר תקופה הם ייפלטו כי הם לא מתאימים? המטרה שלנו היא לתת לבוגרים שלנו את כל הכלים והכישורים כדי שיוכלו להתקבל לחברות היי-טק בכוחות עצמם".
אני לא מקבל את הטענה הזו, הם יכולים לעשות גם וגם אם זה כל כך קל להם להשיג מקומות בחברות הייטק. הניסיון נחשב יותר בקורות חיים מאשר הידע, אם יש מישהו שמקבל 30 קורות חיים, הוא מראיין קודם את אלו שיש להם את הניסיון הכי רלוונטי. אם הלימודים יביאו אותם לאותה רמה שהם מצפים להגיע היום אז אין סיבה שהם ייפלטו.

וואו אין לך מושג כמה. אפילו לא ישאלו אותך מה עשית בצבא, העיקר שמודבק לך הכותרת 8200 בקו"ח.

גזעי

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לאחרונה דיברתי עם רב חשוב ומו"ץ בעירי, שביתו הנשואה עובדת ב"הדסים" (של הצבא, אמנם ללא חיול) והוא ציין שזה הרבה יותר "פרום" מכל מקום עבודה שקיים בארץ, המקום נעול בפני גברים לחלוטין, וכולן שם חרדיות.
הוא פירט לי ביתר שאת על כל המהלך שם, אבל התרשמתי שהצבא באמת עשה מהפך בנושא גיוס חרדים, אני לא יודע מה יש בפועל בקודקוד, אבל לפני שדיברתי עם הרב הזה הייתי בטוח שמדובר בהתאבדות רוחנית, אבל אם הסטנדרטים בקודקוד הם כמו שהוא תיאר לי על "הדסים", יתכן שזה עדיף מכל הבחינות האפשריות, הן גשמית והן רוחנית.

וואו אין לך מושג כמה. אפילו לא ישאלו אותך מה עשית בצבא, העיקר שמודבק לך הכותרת 8200 בקו"ח.
יש לי כמה שאלות על זה
1. אין לנשור, אבל האם אפשר להעביר ליחידה אחרת כמו הרבנות הצבאית וכדו' ?
2. כל מי שמתחיל את התכנית באמת גם יתקבל ל 8200, או שמתוך 120 שמתחילים רק 30 יכנסו (כוונתי לשאול עם זאת המטרה מעיקרה)
3. למה עם מודבק 8200 אף אחד לא ישאל? אנחנו מדברים על חברות רציניות.

יענקף

משתמש פעיל
(גם מי אמר שהם משאירים לך זמן פנוי?)
בדף התוכנית כתוב שניתן ללמוד בכולל ערב בזמן התוכנית.
אם הם עוברים חיול, אין כזה דבר לנשור, אתה מחויב ל18 חודשים, אם מישהו נושר הם יצטרכו לשים אותו בתפקיד אחר כלשהו בצבא.
ולא בהכרח בתפקיד מחשוב.
אני לא מקבל את הטענה הזו, הם יכולים לעשות גם וגם אם זה כל כך קל להם להשיג מקומות בחברות הייטק. הניסיון נחשב יותר בקורות חיים מאשר הידע, אם יש מישהו שמקבל 30 קורות חיים, הוא מראיין קודם את אלו שיש להם את הניסיון הכי רלוונטי. אם הלימודים יביאו אותם לאותה רמה שהם מצפים להגיע היום אז אין סיבה שהם ייפלטו.
הם לא מתחייבים להשמה, אבל הם בהחלט ידאגו לראיונות בחברות הייטק.
הבנתי מכמה שלמדו שבלי נסיון מעשי מאד קשה להתקבל במקומות עובדה ובודאי שלא בחברות רציניות
וזה חסרון במיגו
אחת הנקודות הייחודיות במיגו היא שבשלב יצירת ה'פרויקט' הם לא שולחים את סטודנטים ליצור פרויקט משל עצמם - אלא הם מביאים לתלמידים לעבוד על פרויקטים אמיתיים בחברות הייטק כמו נס, אלביט, רפאל ועוד, כך שהתלמידים אמורים להגיע עם ניסיון מעשי.
הרעיון של זה מגיע מהצבא, שם לקראת סיום לימודי המחשבים, כל זרוע טכנולוגית בצבא בוחרת את החיילים שהיא מעוניינת לקחת אליה בהמשך, ונותנת להם לעבוד על פרויקטים שלה.

בדף התוכנית כתוב שניתן ללמוד בכולל ערב בזמן התוכנית.
בראיון שעברתי אצלם, הם נתנו לי להבין שזה לא באמת פרקטי,
השעות פנויות אבל צריך להשקיע אותם בכמויות של החומר גם בבגרות וגם בלימודי התכנות.

yakov55

משתמש רשום
אם הם עוברים חיול, אין כזה דבר לנשור, אתה מחויב ל18 חודשים, אם מישהו נושר הם יצטרכו לשים אותו בתפקיד אחר כלשהו בצבא. (או במילים אחרות, אין כזה דבר לנשור, מי שמתחיל את הקורס חייב לסיים אותו)
בעיקרון הם טוענים שזה לא גיוס במלוא מובן המילה,
אין טירונות.. אין מדים.. העבודה והלימודים בבני ברק
ואתמול הם גם אמרו שזה לא 8200 כי אי אפשר לעשות שיחידת 8200 תעבוד מבני ברק..
אלא זה יחידה שתעבוד תחת 8200 או יחידת לוטם

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
זה מה שקורה בפעול כיום בשוק, חברות מחפשים בנרות לגייס בוגרי 8200
כי זה כמו תעודה שאתה מוכשר ++.

יתכן של8200 החרדי יהיה קצת פחות זוהר מאשר 8200 הרגיל

גזעי

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
1. אין לנשור, אבל האם אפשר להעביר ליחידה אחרת כמו הרבנות הצבאית וכדו' ?
לא יודע, בהתחשב בזה שאנשים גויסו על דעת שהם הולכים לתחום המחשבים, יתחשבו בהם לא לשים אותם במקום שהם לא רוצים.
2. כל מי שמתחיל את התכנית באמת גם יתקבל ל 8200, או שמתוך 120 שמתחילים רק 30 יכנסו (כוונתי לשאול עם זאת המטרה מעיקרה)
לא יודע, הסברא נוטה שהם מכניסים את כולם.
א. כי זה באמת כותרת כל כך שווה, שאפילו לא צריך לדעת מה עשית.
ב. כי מה שעשית מסווג (וגם אם זה לא, אתה יכול לענות שזה מסווג).
כן ישאלו אותך עם אילו טכנולוגיות עבדת בצבא, או שיבקשו ממך לספר על מקרים מסובכים שנתקלת בהם ואיך פתרת אותם, אבל ברגע שכתוב 8200 בקו"ח, אז אתה תהיה הראשון שיזומן לראיון.

שימיגם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
אין לי קשר להנהלת מיגו, אבל אני בהחלט לומד במיגו, ולכן אני ממליץ על המקום.
באיזו שעה מסתיימים הלימודים באופן מעשי?
והאם שייך לצאת יותר מוקדם (מהשעה 17) בחלק מהימים?
חשוב לי מאד בשביל חבר שרוצה להחליט סופית אם מתאים לו
(כבר התקבל לתכנית)
תודה

יענקף

משתמש פעיל
באיזו שעה מסתיימים הלימודים באופן מעשי?
והאם שייך לצאת יותר מוקדם (מהשעה 17) בחלק מהימים?
חשוב לי מאד בשביל חבר שרוצה להחליט סופית אם מתאים לו
(כבר התקבל לתכנית)
תודה
היום מחולק לשעות הבוקר שבהן שומעים שיעורים, מבחנים וכו' [עד 12:30],
ולשעות אחר הצהריים [עד 17] שבהן מתרגלים.
ההנהלה מקפידה מאד שיישארו עד סיום הזמן, וצריך לדווח נוכחות,
אבל כאשר ישנן סיבות מוצדקות ונדירות המדריכים יכולים לאשר.
באופן כללי רוצים שהסטודנטים ידמו מצב של עבודה, שבו זמן הוא זמן, בלי תירוצים וכו'.

רביעיה

משתמש מקצוען
לא מכירה את התוכנית של קודקוד ,
אבל ל8200 חברה חילונים מחוננים לוקחים קורסים בעלות של אלפי שקלים, ודוגרים כל התיכון כדי להתקבל .
אפשר לכתוב 1000 פעם 8200 בקו"ח - אם הידע שלך הוא של ג'וניור עם שנה נסיון - זה מה שאתה.
ויראו את זה בשניה בראיון עבודה.
לא הייתי בונה על הטייטל הזה.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
יש כעת שתי תכניות לימודי תכנות בציבור החרדי המפורסמים באתרים השונים
מיגו וקודקוד
האם אתם יודעים איזו מהם טובה יותר, מבחינת הלמידה ומבחינת ההשמה לאחמ"כ ?
אודה לכל המסייעים
מבחינת ההשמה אין כל שאלה.
קודקוד.
שם ההשמה ודאית, יש מעסיק בקצה (משרד הביטחון/ צה"ל).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה