דרוש מידע מטריקס - מודיעין עילית

ישראלה ישראלי

משתמש סופר מקצוען
כמו שהיא פותחת סניפים בכל מקום אחר בארץ... אם אתה רוצה את עובדי באר שבע אתה פותח סניף בבאר שבע ולא מבקש מהם להיטלטל עד לתל אביב... כמה פשוט. ובפרט כשיש מחסור באנשי הייטק בארץ. וכמו שלא תאמר לתושבי באר שבע: "עשיתי לכם טובה ופתחתי סניף אצלכם אז אני רוצה לחסוך 50% מהמשכורות כי אם לא בשביל מה הדרמתי עד לנגב". בדיוק אותו דבר לא תאמר לתושבי מודיעין עילית.. דין באר שבע כדין ק"ס..
עובדתית
יש הפרשי שכר בין פרפיריות למרכז
כן דין באר שבע כדין מודיעין עלית - השכר לא אותו דבר כמו תל אביב
בכמה נמוך יותר - נכון לא אותו דבר
אבל זה רק אומר שהשוק הזה כמו כל שוק מתנהל לפי ביקוש והציע

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
עובדתית
זה מה שכתבתי
אפשר להבין הפרשים מסויימים בשכר כמו שיש בכל תחום שתלוי באזור אבל מכאן ועד הפערים המטורפים הדרך ארוכה וזה ניצול ירוד של המצב

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
עובדתית
ביקוש והיצע אינו מושג "קדוש", יש שמשתמשים בו בצורה חזירית ובדיוק בשביל זה יש רגולטורים וממונה על תחרות וכו' בשביל זה יש שכר מינימום וכו' צריך איזונים ובלמים כי בלעדי זה, נהג מונית גם היה יכול לגבות מאדם שתקוע בשומקום באמצע הלילה 5000 ש"ח על נסיעה של רבע שעה רק כי אין לו ברירה ו"אלו חוקי השוק" .
ובאמת חבל שלא העבירו חוק שימנע אפליה וניצול של עובדים מסויימים.

אני456

משתמש מקצוען
באמת חבל שלא העבירו חוק שימנע אפליה וניצול של עובדים מסויימים

איזונים ובלמים זו בדיוק הנוסחה.

כי אלפי משרות כאלו כבר מועברות להודו ולארצות מזרח אירופה,
אין אף חוק שיכול לכפות על מעסיק להקים מרכז דווקא פה.

חושבת שהרבה יעדיפו לצאת ולקבל את ה8 אל"ש,

ולא להישאר בבית ולהתחמם לאור הידיעה שהיו יכולות לקבל 20 אל"ש אם העולם היה מקום יותר הוגן.

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
חושבת שהרבה יעדיפו לצאת ולקבל את ה8 אל"ש,

ולא להישאר בבית ולהתחמם לאור הידיעה שהיו יכולות לקבל 20 אל"ש אם העולם היה מקום יותר הוגן.
אינני מדבר על מה עדיף לעובד לעשות כרגע לאור המצב אלא האם המצב שמכתיבים המעסיקים ומתווכי ה"חממות" לגיטימי ככל תנאי שוק או מושחת מיסודו ועל זה התשובה ברורה: מושחת ונצלני! וההיתממות להסתתר תחת איצטלא של "תנאי שוק" ו "היצע וביקוש" היא מכוערת וחוטאת לאמת.

• תודה
Reactions: UU

אני456

משתמש מקצוען
המצב שמכתיבים המעסיקים

מי מכריח את העובדות לעבוד שם?
זה המוצר שיש להם להציע. בתנאים האלו.
מתאים? מצוין.

יש הצעה באותם תנאים אחד לאחד עם שכר כפול? לא מכירה מישהי שלא תרוץ על זה.

מושחת מיסודו

אולי המעסיק חושב שלשלם לעובד שמנצל את ימי המחלה שלו עד תום זו שחיתות?
או שלתת לעובדת 12.2 % חופשה ביום למשך ארבעה חודשים, פעם בתקופה (שעת הנקה) זו שחיתות?

אלו כללי המשחק, כל עוד הם בגדרי החוק אני לא חושבת שאפשר לקרוא לזה שחיתות.

< אני אגב חושבת שלשלם 1000 ש"ח על יום במלון או 5000 ש"ח על כמה מוטות ברזל וחתיכת בד שמתקראת עגלה זה אבסורד. אני יכולה לקחת את זה , או לא - אבל המוכר הוא לא מושחת >

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מתאים? מצוין.

זו בדיוק הבעיה, שבגלל שינוי מסויים בתנאים שלא עולה למעביד כסף ולא פוגע בפריון העבודה הוא דורש לקצץ משכורת בצורה משמעותית תוך ידיעה שהעובדות כבולות מכל מיני סיבות.
זה ההבדל בין נצלנות לכוחות שוק.
ולא, לא כל מה שבגדר החוק הוא לגיטימי...

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
גם לקנות דירות בזול כשיש ירידת מחירים פתאומית זה לא ניצול
(חוץ מניצול הזדמנות)
מה הקשר?
אכן, במצב שמזהים אדם שלחוץ למכור ומורידים את המחיר בצורה קיצונית זה ניצולץ
ויש הלכה איך בית דין שצריך למכור נכס של חייב, מוכר אותו, על מנת שלא יפסיד . יש כללים שנועדו לשמור על סחר הוגן.

ילילי

משתמש מקצוען
מתאים? מצוין.

אולי המעסיק חושב שלשלם לעובד שמנצל את ימי המחלה שלו עד תום זו שחיתות?
או שלתת לעובדת 12.2 % חופשה ביום למשך ארבעה חודשים, פעם בתקופה (שעת הנקה) זו שחיתות?

< אני אגב חושבת שלשלם 1000 ש"ח על יום במלון או 5000 ש"ח על כמה מוטות ברזל וחתיכת בד שמתקראת עגלה זה אבסורד. אני יכולה לקחת את זה , או לא - אבל המוכר הוא לא מושחת >

כמו שכתבתי בתגובות קודמות,
יש כאן עניין של ניצול של נשים חרדיות שאין להן ברירה אחרת חוץ ממטריקס.

זה כמו למשל חולה שחייב תרופה מסויימת ויש רק חנות אחת שמוכרת את התרופה הזאת והחנות גובה פי 3 מהמחיר הסביר רק כי לחולים אין ברירה והן יקנו בכל מחיר.

כי בת'כלס יפה מאוד שכולנו כותבות על משרות בשוק החופשי. אבל קשה למצוא משרות כאלה שמתאימות לחרדיות.
וחיפשתי הרבה פעמים עבודה...... (כתבתי קודם שעכשיו זה זמן מעולה לחפש כי בעקבות הקורונה יש חברות שעברו לעבודה מהבית) במיוחד לנשים שגרות בקריית ספר שאין להם הרבה אופציות אם הן לא יכולות ליסוע עד בני ברק או ירושלים.

לכן כשחברות כוח אדם חרדיות מתמחרות משרות בכאלה משכורות תמורת תנאים מסוימים זה ניצול.

אני456

משתמש מקצוען
אין להן ברירה אחרת חוץ ממטריקס
קשה למצוא משרות כאלה שמתאימות לחרדיות

סימן שהנתונים האלו שווי כסף.

מה אנחנו מצפים מהם? שהם יספגו מתח רווחים נמוך יותר כשיש להם תור של ממתינות בחוץ, כל עוד זה חוקי, רק כי "זה לא יפה"?

הכי הייתי שמחה בעולם שהמשכורות במטריקס ישתוו לטבלאות השכר אבל 13 עמודים ולא פגשתי טעון משכנע.

ואגב אמר לי ר"צ בחברה מאד "תל אביבית" שיש לה גם ערכים וחזון חברתיים (מקובל היום מאד) שאם בכל החממות האלו היה משהו לא תואם והולם גם בתחום הזה, הם לא היו עובדים איתם. ויש להם צוותים בכמה מקומות כאלו.

רפ

משתמש סופר מקצוען
ואגב אמר לי ר"צ בחברה מאד "תל אביבית" שיש לה גם ערכים וחזון חברתיים (מקובל היום מאד) שאם בכל החממות האלו היה משהו לא תואם והולם גם בתחום הזה, הם לא היו עובדים איתם. ויש להם צוותים בכמה מקומות כאלו.
התנאים בצוותים של חברות מהסוג הזה בדרך כלל משופרים מאוד יחסית לתנאים ה"רגילים" בחממות, ולכן הם מתאימים לערכים ולחזון הנ"ל.

UU

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
מה אנחנו מצפים מהם? שהם יספגו מתח רווחים נמוך יותר כשיש להם תור של ממתינות בחוץ, כל עוד זה חוקי, רק כי "זה לא יפה"?
אין לנו באמת צפייה מהם
אחרי הכל הם עושים מה שרווחי להם, לא מה שטוב לשוק
אנחנו רק מוציאות תיסכול. מותר?
וכן מצפות מעובדות שהולכות לשם - לדעת את זה, שמדובר בניצול וכל הנלווה. כי הם נותנים0 הרגשה סופית ש"זה מה יש בשוק" ונשים מפחדות להמשיך הלאה בגלל שזה מה יש. וזה כ"כ לא נכון. אז רק לפתוח עיניים לכאלו.
הגיוני מאד שאין לו מושג כמה מתוך מה שהוא משלם מגיע לעובדת הסופית, ואם הוא ישמע את זה הוא יחטוף הלם, ויתכן אפילו שיסגור את הקבוצה דרך חברות החממה הללו ויעבור להעסקה ישירה.

תהילוש פ

משתמש רשום
וכן מצפות מעובדות שהולכות לשם - לדעת את זה, שמדובר בניצול וכל הנלווה. כי הם נותנים0 הרגשה סופית ש"זה מה יש בשוק" ונשים מפחדות להמשיך הלאה בגלל שזה מה יש. וזה כ"כ לא נכון. אז רק לפתוח עיניים לכאלו.
רוצה להודות לכל אלו שכתבו פה באשכול!
זה פותח עיניים.

שולי איטח

משתמש מקצוען
רק עכשיו ראיתי את הדיון
מציעה לכל המתחילות והמהססות לדפדף קצת באשכולות של בוגרות מה"ט נואשות!!!!!!!!!!!
שמחפשות עבודות בנרות ואפילו בחינם ומוכנות לשלם הרבה על כל בדל של משרה
היה אשכול של מישהיא שמוכנה לשלם 10,000 על עבודה תראו את התגובות שם

אז אולי אחרי הקורונה יש יותר ביקוש
ואולי משהיא רשמה פה שיש 85% השמה לשנתון מסיים של מה"ט (לא יתכן כנראה לקחו נתונים מאתרא או שזה חריג בכל קנה מידה)
ונכון יש קמאטק שהצליח ליישם בנות במשכורות מצוינות מכירה את הקבוצה והרבה מתוכה יושמו במקומות שווים , חלקם לא
אבל כמה יש מלכתחילה בקמטאק?? עשרות בנות
כמה מסימות כל שנה -משהיא נתנה לי נתון של 900 בנות שמחזור חרדי במה"ט מכל הארץ(לא בדקתי)

מהיכרות עם בוגרות וגם עם סמינרים המצב לא פשוט בכלל, הלוואי וזה במגמת שינוי
ולראיון במטריקס מתקבלות בודדות ועל כל משרה במטריקס בלי ניסיון מתמודדות עשרות מתחילות
תשאלו כל בוגרת מהט מלפני שנה, וכל מרכזת מסלול והתשובה תהיה לחטוף כל משרה שנותנת נסיון

לא מדברת על בעלות ניסיון ולא מדברת האם בסדר מבחינת המעסיק זה לא רלונטי לשואלות אם לעבוד שם

אילה ר.

משתמש פעיל
ורפיקציה במטריקס?
אם כן תפרטי מה הכוונה ג'וניורית
הרגע יצאת מהסמינר?

@אסתר א דיברה על ורפקציה במטריקס
אם את מדברת על תנאים מעולים (בדקת עם מתכנתות שזה באמת תנאים מעולים? את מכירה את השוק?)
ושפה שיש לה ביקוש בעוד מקומות גדולים וטובים זה משהו אחר
לא מטריקס, חברה שמייצרת צ'יפים,
אני עם תואר,
שפת חומרה.
וריפיקציה זה בכל מקום וריפיקציה... השאלה אם שווה ללכת לתחום הזה?

UU

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
מהיכרות עם בוגרות וגם עם סמינרים המצב לא פשוט בכלל, הלוואי וזה במגמת שינוי
נכון נכון נכון
השוק מתעורר עכשיו אחרי שנה וחצי של דריכה במקום, גם לבעלות ניסיון.
הלוואי שהדבר ישפיע גם למתחילות
תשאלו כל בוגרת מהט מלפני שנה, וכל מרכזת מסלול והתשובה תהיה לחטוף כל משרה שנותנת נסיון
הנקודה הכי מהותית זה שהמשרה "נותנת ניסיון"
ורק על זה דיברנו להמתין.
לא על שכר, לא על תנאים.
רק על הניסיון לעתיד.

בלי קשר לכך, במידה ויש מתחילה שחוטפת משרה עם ניסיון טוב בתת תנאי - מצויים היא עשתה, רק שלא תחשבו שהתנאים האלו הם דבש והכי טוב שיכול להיות, כי, לדוגמא, היא מקבלת יום מחלה מיום ראשון, וחברתה בטלמרקטינג לא מקבלת.
זה לא תנאי שוק! נקודה!
וכשמדובר בבת עם שנתיים ניסיון, שלא תחשוב שהמקום שהיא קיבלה בו את הניסיון הוא תואם שוק, וככה תבוא לבקש את מה שמגיע לה במשרה הבא. כבר נתקלתי בבנות עם שנתיים ניסיון שהתביישו לבקש כמה שמגיע להם, כי זה יותר מכפול ממה שמקבלות, אז איך זה הגיוני?

לימונצ'לו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הגיוני מאד שאין לו מושג כמה מתוך מה שהוא משלם מגיע לעובדת הסופית, ואם הוא ישמע את זה הוא יחטוף הלם, ויתכן אפילו שיסגור את הקבוצה דרך חברות החממה הללו ויעבור להעסקה ישירה
אני יודעת על מקרה במטריקס שזה קרה- סגרו את הקבוצה כי גילו כמה מטריקס לוקחים בדרך

נערך לאחרונה ב:

ילילי

משתמש מקצוען
אני יודעת על מקרה במטריקס שזה קרה- סגרו את הקבוצה כי גילו כמה מטריקס לוקחים בדרך

אני מכירה מקרה כזה גם בחברת כוח אדם חרדית אחרת.
הלקוח דרש שקיפות מהחברה כמה הם לוקחים וכמה באמת מגיע לעובדות.
אז מהר מהר זימנו את כל העובדות לשיחות העלאת שכר וכל אחת יצאה עם כמה אלפים יותר.

לימונצ'לו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני מכירה מקרה כזה גם בחברת כוח אדם חרדית אחרת.
הלקוח דרש שקיפות מהחברה כמה הם לוקחים וכמה באמת מגיע לעובדות.
אז מהר מהר זימנו את כל העובדות לשיחות העלאת שכר וכל אחת יצאה עם כמה אלפים יותר.
אז למטריקס לא היה שכל לעשות את זה למרות שכן היתה להם הזדמנות. (כנראה פחדו ליצור תקדים כמו שכבר כתבתי)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה