מחפשת מתכונים לעוגות בריאות ולא משמינות!

  • פותח הנושא 3632
  • פורסם בתאריך

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י ביקי;1757328:
hbecker שאלה על המתכון שהעלת -0 זה נראה מעולה, אני אנסה אותו

פצפוצי אורז מלא? (על איזה סוג חישבת את הקלוריות)
והשוקולד הלבן הוא חלבי?
והסודה לשתיה זה קריטי - מה המטרה שלו? פשוט אין לי השאלה אם לקנות או שאפשר להמיר את זה במשהו אחר. אני תמיד לא יודעת מה מוסיפה הסודה לשתיה, אשמח אם תחכימו אותי
ועוד שאלה, יש לי מתכון ממש דומה, אבל עם קמח מלא במקום הפצפוצי אורז. מבחינה בריאותית עדיף פצפוצי אורז?
מה שמוצא חן בעיני במתכון שלך שיש דבש במקום סוכר, וזה הרבה יותר בריא. (יש רבע כוס אבל זה באמת מעט)
אולי יש לך גם מתכון לעוגה בחושה/ טורט/כושי וכדומה - בריאה יותר? אני אשמח
תודה!

אפשר פצפוצי אורז מלא
השוקולד הלבן פרווה
סודה לשתיה זה לתת קצת התפחה שלא יהיה כבד מדי את יכולה להמיר לאבקת אפיה
קמח מלא יוצר הרבה יותר קלוריות [בכוס קמח יש הרבה יותר קלוריות מכוס פצפוצי אורז [פי כמה וכמה]

יש לי מתכון לעוגה בחושה "קצת יותר בריאה" אבל כרגע אין לי כל כך זמן לחפש [אני באמצע להכין שוקולדים....:)] אז אולי יותר מאוחר או מחר אחפש ואעלה.
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תודה ממש המתכונים שלך נפלאים (השם בקר ממש הולם אותך:)
אני אחכה בסבלנות למתכון
ושאלה אחרונה - לעוגה שלך עם הממרח תמרים יש לך מושג מה מספר הקלוריות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י ביקי;1757685:
תודה ממש המתכונים שלך נפלאים (השם בקר ממש הולם אותך:)
אני אחכה בסבלנות למתכון
ושאלה אחרונה - לעוגה שלך עם הממרח תמרים יש לך מושג מה מספר הקלוריות?

לא חישבתי את הקלוריות לעוגה עם הממרח תמרים. אולי בהזדמנות

יש לי עוגה עם רסק תפו"ע מאוד טעימה ופשוטה. בחושה.
וכן מתכון לעוגת גזר [לא להבהל] מאוד טעימה. היא מזכירה בטעמה טעם דבש ולא תחלמי שיש בה גזר.

מתכונים מאוחר יותר או מחר כי עכשיו אני הולכת לטפל ב 30 עופות שהזמנתי והגיעו עכשיו לפתח ביתי לכבוד החגים...

עוגת גזר [בטעם דבש]:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן

מקציפים ביצים שלימות עם הסוכר עד שמתקבל קצף בהיר ומוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה. מקציפים עוד כמה דקות.

מוסיפים:
1 כפית סודה לשתיה
2.5 כוסות קמח [אפשר חצי כמות קמח מלא]
2.5 כוסות גזר מגורר דק דק
1 כפית קינמון

משמנים תבנית עוגה רגילה [או 3 אינגליש קצרות] ויוצקים לתוכה את הבלילה. אופים ב 180 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש . בערך 3/4 שעה.


עוגת רסק תפוחי עץ [מהספר של שרה פינקל בשינויים קלים
2 ביצים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
2 כוסות רסק תפו"ע ללא סוכר [אפשר משימורים]
3 כוסות קמח
1.5 כפיות אבקת אפיה
1.5 כפיות סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1 כוס אגוזים קצוצים [לא לר"ה]
3/4 כוס צימוקים או חמוציות
1/2 כפית מלח

מקציפים ביצים שלימות לקציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים בהדרגה סוכר. מוסיפים את השמן ויצר החומרים.
יוצקים לתבנית רגילה או 3 אינגליש קצרות [או 2 אינגליש ארוכות]
אופים ב 180 מעלות כשעה. בתבניות אינגליש האפיה מתקצרת.
 

קפוצון

משתמש מקצוען
נכתב ע"י hbecker;1757353:
אפשר פצפוצי אורז מלא
השוקולד הלבן פרווה
סודה לשתיה זה לתת קצת התפחה שלא יהיה כבד מדי את יכולה להמיר לאבקת אפיה
קמח מלא יוצר הרבה יותר קלוריות [בכוס קמח יש הרבה יותר קלוריות מכוס פצפוצי אורז [פי כמה וכמה]

יש לי מתכון לעוגה בחושה "קצת יותר בריאה" אבל כרגע אין לי כל כך זמן לחפש [אני באמצע להכין שוקולדים....:)] אז אולי יותר מאוחר או מחר אחפש ואעלה.

מבחינת סוכרים פצפוצי אורז זה הכי גרוע האינדקס הגליקמי שלו מאוד גבוה עדיף קמח מלא
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י קפוצון;1758113:
מבחינת סוכרים פצפוצי אורז זה הכי גרוע האינדקס הגליקמי שלו מאוד גבוה עדיף קמח מלא

אמנם זה נכון. אבל הקואקר שבחטיף מאזן.אם משתמשים בקמח מלא זה כבר ממש לא דיאטתי וכאן רצו דוקא משהו דיאטתי. תודה על ההערה.
 

חנה4

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
בקר, אולי תעלי לכאן את כל הספר מרשמים שלך? נזרוק את שלנו ונאמץ את שלך.
סתם... נחמד לקבל אותן טיפין טיפין.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י chanak4;1758221:
בקר, אולי תעלי לכאן את כל הספר מרשמים שלך? נזרוק את שלנו ונאמץ את שלך.
סתם... נחמד לקבל אותן טיפין טיפין.

בדיוק הוציאו לי את החשק לתת מתכונים. קבלתי הודעה אישיתעל מתכונים שמישהי ניסתה ולא הצליח לה ויצא לי החשק לתת מתכונים....מה אתם אומרים?
אגב, אני לא מעלה מתכון שאני לא בטוחה באיכות שלו ושלא התנסיתי איתו המון....
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אין מצב שתפסיקי! המתכונים שלך מעולים! כל מה שניסיתי בינתים היה מעולה שבמעולים וסימנתי אותך שאת מה שאת כותבת אפשר מיד לתייק ולשמור!
 

efratrutti

משתמש פעיל
עוגות ללא סוכר

מי יכולה לנדב מתכונים של עוגות/עוגיות ללא סוכר
שאין איתם בעיה למי שאסור לו סוכר?
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י hbecker;1758235:
בדיוק הוציאו לי את החשק לתת מתכונים. קבלתי הודעה אישיתעל מתכונים שמישהי ניסתה ולא הצליח לה ויצא לי החשק לתת מתכונים....מה אתם אומרים?
אגב, אני לא מעלה מתכון שאני לא בטוחה באיכות שלו ושלא התנסיתי איתו המון....

לא מוכנה שתפסיקי!
דווקא אני כתבתי לך הודעה הפוכה....

בזכותך נוספו לי עוד המווון מתכונים מעולים!
בינתיים לא פישלתי אף מתכון שלך!
והטוב לב שלך נדיר ממש!

לא פייר שהאשימו אותך במתכון שנוסה וכשל - יכולות להיות עוד אלף סיבות לכישלון, שאינן דווקא גוף המתכון...
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ממש תודה על המתכונים
וחלילה אל תפסיקי להעלות
מה פתאום שאנחנו נפסיד בגלל מישהי שהתפשל לה?

האם זה עוגות שנחשבות בריאות? יש בהן די הרבה סוכר. מה בעצם טוב יותר מהעוגות הרגילות?
 

טבעונית

משתמש רשום
נכתב ע"י ישראלה;1749373:
מי מארגנת מנוי מוזל למגזין "בוסתן" לחברות פרוג?
ולמנוסים:
בבקשה תעלו עוד מתכונים בריאים ודיאטטיים עד כמה שאפשר.

אז בשבילכן חברי/ות פרוג:
מנוי ב14.90 לחודש, כולל מגזין החגים המורחב שעולה בחנויות 19.90,
ועוד סוכריה: הבטחה להקפיא לכן את המחיר הנמוך למשך חצי שנה לפחות!
התקשרו למערכת הטלפונית: 07-99-250-801
וכאשר אתם מקליטים את השם - אל תשכחו לציין שאתם מפרוג, על מנת לקבל את ההטבה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י ביקי;1758327:
ממש תודה על המתכונים
וחלילה אל תפסיקי להעלות
מה פתאום שאנחנו נפסיד בגלל מישהי שהתפשל לה?

האם זה עוגות שנחשבות בריאות? יש בהן די הרבה סוכר. מה בעצם טוב יותר מהעוגות הרגילות?

זה לא בריאות ממש אבל עדיפות מעוגות עם ריצ'ים, שוקולד וכו'.
את יכולה להוריד קצת בסוכר וגם בשמן. יהיה קצת פחות מתוק ויתייבש מהר יותר. אם תשמרי בהקפאה אז אין בעיה של "התייבשות מהירה".
 

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י hbecker;1758235:
בדיוק הוציאו לי את החשק לתת מתכונים. קבלתי הודעה אישיתעל מתכונים שמישהי ניסתה ולא הצליח לה ויצא לי החשק לתת מתכונים....מה אתם אומרים?
אגב, אני לא מעלה מתכון שאני לא בטוחה באיכות שלו ושלא התנסיתי איתו המון....

המתכונים שלך טובים!
קלים, כתובים בצורה ברורה
הכנתי את עוגת הלימון שלך לשבת
יצאה טעים!! לא נשאר פירור....
 

רותיי

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
hbecker
קודם כל תודה!
את ענקית
אניעושה עכשיו את הקואקר שהעלית
כשזה יוצא מהתנור זה קשה?
או שזה מתקשה רק כשמתקרר?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י רותיי;1758950:
hbecker
קודם כל תודה!
את ענקית
אניעושה עכשיו את הקואקר שהעלית
כשזה יוצא מהתנור זה קשה?
או שזה מתקשה רק כשמתקרר?

בטח כשראי את התגובה שלה כבר תהיה לך תשובה מניסיון. מתקשה אחרי הקירור. מומלץ לפרוס כשלא קשה ממש [כנראה שזה מאוחר מדי- אז לפעם הבאה].

תשמרי לי כמה כי בדיוק נגמר ואין לי רגע לעצמי כרגע...
 

SPOT

משתמש צעיר
צילום מקצועי
סליחה על ההקפצה
בקר, תודה הכנתי את החטיף שוגי ונחטף תוך רגע
אני רוצה להחליף את הדבש במשהו זול יותר ולהכין היום כמו גדולהה
האם סירופ מייפל מתאים או משהו אחר?
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י SPOT;1978114:
סליחה על ההקפצה
בקר, תודה הכנתי את החטיף שוגי ונחטף תוך רגע
אני רוצה להחליף את הדבש במשהו זול יותר ולהכין היום כמו גדולהה
האם סירופ מייפל מתאים או משהו אחר?

תנסי סילאן של "חצר כינרת" הוא מאד צמיגי וסמיך ומתנהג כמו דבש

עולה 17-19 ל700 גר'
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י SPOT;1978114:
סליחה על ההקפצה
בקר, תודה הכנתי את החטיף שוגי ונחטף תוך רגע
אני רוצה להחליף את הדבש במשהו זול יותר ולהכין היום כמו גדולהה
האם סירופ מייפל מתאים או משהו אחר?

סירופ מייפל דליל מדי. תנסי סילאן צמיגי כמו שכתבו לך מעלי...
 

ששונית

משתמש מקצוען
יש לי מתכון לחטיף פצפוצי אורז וקואקר- משהו שמזכיר שוגי. בריא? דווקא כן. משמין? דווקא לא! אמנם לא הייתי אוכלת ממנו 5 חתיכות במכה אבל חתיכה פה חתיכה שם זה ממש לא משמין. הבאתי את המתכון + טעימות לקבוצה של דיאטה שהשתתפתי בה וההתלהבות היתה קולקטיבית. גם המנחה התלהבה ואמרה שזה ממש מעולה ובאמת לא משמין [יחסית כמובן ואם אוכלים במידה]

בגילוי לב אציין שזה מתכון שאני עיבדתי ממתכון קיים כדי שיהיה יותר בריא ופחות משמין. חישבתי בו את סך הקלוריות של כל הרכיבים. מכינים בתבנית תנור ופורסים 6 קווים לאורך ו 11 לאורך. מתקבלות 66 מנות בינוניות. כל מנה שווה 65 קלוריות.

4 כוסות קואקר
5 כוסות פצפוצי אורז
1/4 כוס סוכר חום
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
2/3 כוסות שמן
1 כוס דבש

מערבבים את כל הרכיבים היבשים. מוסיפים שמן ודבש עד שנוצרת תערובת אחידה. מרפדים תבנית אפיה גדולה [תנור] בניר אפיה משטחים בה את התערובת. בעזרת ניר אפיה נוסף דוחסים את התערבות כמה שניתן. אופים 15-16 דקות ב 180 מעלות.
פורסים כשמתקרר. לפעמים בפריסה זה טיפהלה מתפורר אז מהדקים את קצוות הפרוסות תוך כדי פריסה בלחיצות.

ממיסים בסיר 50 גרם שוקולד לבן ו-1 כף שמן. מזלפים מעל לחטיפים. [הקלוריות כוללות גם את זה]

אפשר לטבול חלק תחתון בשוקולד במקום לקשקש אבל אז זה כבר יותר קלוריות.

כמובן שיש גם תמונה. בתמונה כל החלק התחתון טבול בשוקולד....[אני לא אתנצל שוב על כך שהתמונה כרגיל גרועה:rolleyes:]
צפה בקובץ המצורף 251525

צפה בקובץ המצורף 251526
מקפיצה מתכון שאני מכינה המון והוא אחד מרבי המכר אצלנו
וזו הזדמנות להודות כל כך ל @ה. בקר על רוחב הלב והפרגון הנדיר והכל כך לא מובן מאליו ועל הפצת שמחה ועונג בבתי ישראל
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה