נכתב ע"י ביקי;1740894:יש לי מתכון לעוגת תפוחים דיאטטית אני שאני מאד אוהבת. אם מענין אתכם אני אכתוב
כן, מאד!
תודה מראש.
נכתב ע"י ביקי;1740894:יש לי מתכון לעוגת תפוחים דיאטטית אני שאני מאד אוהבת. אם מענין אתכם אני אכתוב
נכתב ע"י hbecker;1741069:קצת מסובך. אבל אני אשתדל. אני יוצאת מנקודת הנחה שמדובר בטחינה גולמית [שאגב יש בה יותר קלוריות מטחינה מעובדת [הוספו לה מים] והיא נחשבת שומן נטו [יש בה גן סידן, אבל נחשבת כשומן.
אוקיי הנה החישוב [די בגסות]
1 כוס טחינה גולמית = 1500קלוריות!!! [כל כפית = 50 קלוריות. מדדתי במים כמה כפיות נכנסות לכוס חד פעמית ויצא 30!!!! 30*15=1500]
1 כוס דבש = 500 קלוריות
1 כוס חמאת בוטנים= 1300 קלוריות [קצת פחות מ-250 גרם]
100 גרם שוקולד מריר 560 קלוריות [אגב, בשוקולד ללא סוכר אין פחות קלוריות כי בחברת הייצור מוסיפים לו בשומן...]
פצפוצי אורז- חישבתי לפי 6 כוסות פצפוצים [נראה לי בערך 1/2 חבילה]= 798 קלוריות [כל כוס 133 קלוריות]
עכשיו נראה סה"כ:
1500+500+1300+560+798=4658 קלוריות לכל המתכון.
כתבת שיוצא 60 חתיכות אז מחלקים 4658 ב 60 ומקבלים 77.6 קלוריות למנה.
כל מנה שווה בערך מנת פחמימה. כלומר במקום פרוסת לחם או חצי כוס פסטה/אורז/פתיתים/קוסקוס/בורגול/קינואה מבושלים או תפו"א בינוני...
די בריא אבל שוב יש כאן המון שומן!!! כל הקלוריות של החמאת בוטנים, שוקולד והטחינה הם קלוריות של שומן. זאת אומרת שבתוך החטיף הזה, בכל פרוסה יש 56 קלוריות של שומן.
החישוב פשוט:
1500 [טחינה]
1300 [ח. בוטנים]
560 [שוקולד]
הכל יחד 3360 ואז מחלקים ל 60 מנות ומקבלים 56 קלוריות של שומן...והיתר פחמימה [דבש ופצפוצים]
בכל מקרה נשמע טעים ואני שוקולת אפילו לנסות.....
נכתב ע"י srp;1740700:אני עשיתי את המתכון הזה
וזה פשוט מעדןןןן
אבל..יצא לי לפי החשבון שלי באיזור ה78 לחתיכה
איך הגעת לחשבון של ה65?
נכתב ע"י tuvyael;1741119:עוגות לא משמינות..
מי שאוכלת אותן משמינה
נכתב ע"י sarigold5;1741170:hbecker, מאוד מעניין לקרוא את החישובים שלך, תודה!
אני מעוניינת במגזין, איפה אני משיגה את זה בב"ב?נכתב ע"י פעמונים1;1740172:במגזין בוסתן יש אין סוף מתכונים בדיוק בסגנון שאת מחפשת.
מומלץ!
נכתב ע"י hbecker;1740481:יש לי מתכון לחטיף פצפוצי אורז וקואקר- משהו שמזכיר שוגי. בריא? דווקא כן. משמין? דווקא לא! אמנם לא הייתי אוכלת ממנו 5 חתיכות במכה אבל חתיכה פה חתיכה שם זה ממש לא משמין. הבאתי את המתכון + טעימות לקבוצה של דיאטה שהשתתפתי בה וההתלהבות היתה קולקטיבית. גם המנחה התלהבה ואמרה שזה ממש מעולה ובאמת לא משמין [יחסית כמובן ואם אוכלים במידה]
בגילוי לב אציין שזה מתכון שאני עיבדתי ממתכון קיים כדי שיהיה יותר בריא ופחות משמין. חישבתי בו את סך הקלוריות של כל הרכיבים. מכינים בתבנית תנור ופורסים 6 קווים לאורך ו 11 לאורך. מתקבלות 66 מנות בינוניות. כל מנה שווה 65 קלוריות.
4 כוסות קואקר
5 כוסות פצפוצי אורז
1/4 כוס סוכר חום
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
2/3 כוסות שמן
1 כוס דבש
מערבבים את כל הרכיבים היבשים. מוסיפים שמן ודבש עד שנוצרת תערובת אחידה. מרפדים תבנית אפיה גדולה [תנור] בניר אפיה משטחים בה את התערובת. בעזרת ניר אפיה נוסף דוחסים את התערבות כמה שניתן. אופים 15-16 דקות ב 180 מעלות.
פורסים כשמתקרר. לפעמים בפריסה זה טיפהלה מתפורר אז מהדקים את קצוות הפרוסות תוך כדי פריסה בלחיצות.
ממיסים בסיר 50 גרם שוקולד לבן ו-1 כף שמן. מזלפים מעל לחטיפים. [הקלוריות כוללות גם את זה]
אפשר לטבול חלק תחתון בשוקולד במקום לקשקש אבל אז זה כבר יותר קלוריות.
כמובן שיש גם תמונה. בתמונה כל החלק התחתון טבול בשוקולד....[אני לא אתנצל שוב על כך שהתמונה כרגיל גרועה]
צפה בקובץ המצורף 251525
צפה בקובץ המצורף 251526
נכתב ע"י sarit m;1746310:עשיתי ומדהים כמה שזה טעים!
טעמנו עוד לפני ציפוי השוקולד ולטעמנו בהחלט אין צורך בשוקולד. זה מספיק מתוק!
תודה על הרעיון והמתכון!
נכתב ע"י א.ר.ז.;1747311:בקר,
עם כל הכבוד לעוגיות-ממתק, שנראה ונשמע מתכון מדהים.
לא הייתי ממליצה אותו כלל לאלו השומרים על בריאותם מחמת סכרת או עודף משקל.
יש בו הרבה פחמימות, שמִתַּרגמות לנו בדם לגלוקוז
ומעלות את רמת הגלוקוז (הסוכר) בדם [כשההשלכה הישירה: רמה גבוהה של אינסולין בדם]:
קוואקר, סוכר חום ודבש.
וזאת עוד בלי להזכיר את השוקולד צ'יפס...
ובמאמר מוסגר:
את עליית הסוכר הדרסטית הזו, לא הייתי ממליצה לילדים לפני ההליכה לחיידר.
את רוצה אותם מרוכזים? נינוחים? לא היפראקטיבים וחסרי מנוחה מהעליה החדה של הסוכר בדם והצניחה שבעקבותיה?
שקדים / אגוזים / 2 פרוסות גבינ"צ עדיפות על זה.
לעומת זאת, המתכון של חני, הוא מצויין ואני הולכת לאמץ אותו.
השומן בו (חמאה) - הוא שומן רווי. בריא.
מחקרי בריאות עדכניים מנחים לא לספור רק קלוריות. הקלוריות אינן חזות הכל, ומנות השומן הללו הן חיוניות לגוף, למח ולתפקודיו.
הבצק, מבחינה בריאותית - הוא פשוט מוצלח. חבל פשוט לוותר עליו (מבחינה בריאותית!)
השקדים שבבצק, הם מעולים ותופסים מצוין את מקום הקמח.
הבצק - לא יודעת עד כמה 'ישמין' אבל הוא מספק לי נהדר מקור לחלבונים.
כשאין בו פחמימות כמעט (כמות הפחמימות בשקדים, זניחה יחסית.)
והשימוש בתחליף סוכר מוריד את רמת הפחמימות = רמת עליית הגלוקוז בדם לרמה אפסית.
בתערובת הגבינה:
חני, הקצף עם התחליף יוצא טוב?
אני עדיין חוששת להחליף, כי נראה לי שהסוכר הכרחי לשמירה על היציבות של הקצף.
לגבי גבינה - העדיפות היא, מבחינה בריאותית, להשתמש בגבינה עם כמה שיותר אחוזי שומן.
כי ככל שיש יותר אחוזי שומן, יש פחות אחוזי פחמימות (הסוכר שבמוצרי החלב נמצא בחלק הנוזלי)
בקיצור - עוגה לפי הכללים....
ויישר כח לכל המשתפות.
נשמח מאד למתכונים נוספים.
נכתב ע"י 3632;1741397:אני מעוניינת במגזין, איפה אני משיגה את זה בב"ב?
נכתב ע"י 3632;1741397:אני מעוניינת במגזין, איפה אני משיגה את זה בב"ב?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: