נכתב ע"י מיכל101;1740170:ממתק שומשום:
חצי כוס דבש
חצי כוס טחינה
שליש כוס סוכר לבן/חום
כוס שומשום
3 כוסות פצפוצי אורז
(100 גר' שוקולד מריר לקישוט - לבחירה)
לבשל בסיר: דבש, טחינה וסוכר, להביא לרתיחה תוך ערבוב מתמיד ללא הפסקה, עד שנהיה עיסה אחידה. לשים לב שלא ייחרך.
להסיר מהאש ולהוסיף את השאר. לערבב היטב ומהר.
לשטוח בתבנית (קצת פחות מח"פ), להניח כחצי שעה בטמפ' החדר עד להתגבשות.
לחתוך לריבועים קטנטנים.
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1740294:זה אולי עונה להגדרה של בריא,
אבל ודאי לא עונה להגדרה של - לא משמין!
העוגה היחידה שאני אוכלת בדיאטה זה עוגת גבינה ללא סוכר (כמעט)
מעניין?
(אמנם כבר כתבתי פעם בפורום, אבל לא אכפת לי לכתוב שוב, אם יש ביקוש)
חני
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1740546:עוגת גבינה דלת קלוריות (הכל יחסי....)
למעשה זו עוגת הגבינה הרגילה שלי רק שהחלפתי קצת את החומרים...)
בצק (בעקרון אפשר לאפות את העוגה גם בלעדיו, אבל קשה לי לוותר עליו)
100 גר' חמאה
תחליף סוכר מקביל ל- 1/3 כוס סוכר
1 כוס שקדים טחונים
שוטחים בתבנית ח"פ סטנדרטית
גבינה:
מקציפים 6 חלבונים + 13-15 שקיות סוכרלוז (הצהובות)
בקערה נפרדת מערבבים - 750 גר' גבינה לבנה 5%,
6 חלמונים
3 כפות קורנפלור / קמח תפו"א
3 כפות אינסטנט פודינג וניל (פה יש גם סוכר, אבל עדין לא מצאתי תחליף)
מאחדים עם הקצף, שוטחים על הבצק ואופים ב- 180 מעלות עד שהעוגה מתייצבת.
בהצלחה
חני
נכתב ע"י hbecker;1740583:עם כוס שקדים טחונים ו 100 גרם חמאה העוגה הזו רחוקה מאוד להיות דלת קלוריות
היה עדיף שתשאירי את כל הסוכר ותורידי בחמאה ובשקדים הטחונים....
1 חמאה = 100 גרם = 742 קלוריות. 82% מ 100 גרם חמאה זה נטו שומנים.
1 כוס שקדים טחונים = בערך 500 קלוריות.....
זה לפני הגבינה [600 קלוריות ל 750 גרם] והביצים- חלמונים זה החלק של השומן בביצה, חלבון נחשב כמו בלי קלוריות. כמעט כל הקלוריות של הביצה נמצאים בחלמון [כל ביצה 70 קלוריות, סה"כ 420 קלוריות]
קמח/קורפלור [כל כף 30 קלוריות, סה"כ 90 קלוריות]
פודינג וניל בערך 100 קלוריות.
אם אופים אותה בלי הבסיס, כמו שהצעת, אז זה באמת יוצא דל קלוריות אבל עם הבסיס איבדת את כל ה"דל קלוריות" גם יחסית.....
תבנית סטנדרטית זה כמו של פשטידה [קצת קטנה יותר משל עוגה רגילה] או של עוגה?
כמה מנות את מקבלת ממתכון 1?
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1740601:תבנית סטנדרט אני קוראת לתבנית עוגה.
מתבנית כזו אני חותכת כ- 30 פרוסות יפות.
אם כבר התחלת, ונראה שאת מתמצאת מאד - אולי תחשבי לי כמה זה יוצא לפרוסה?
והאמת היא - שבאמת יותר דיאטתי בלי הבצק. את הבצק עשיתי כשהייתי בתקופה של דיאטה ללא גלוטן וללא סוכר - זה הקו המנחה היחיד. אין ספירת קלוריות כלל!
(אז ירדתי יפה מאד ושמרתי תקופה ארוכה מאד, אבל בשלב מסוים הירידה נעצרה וממילא ירד הכח המניע לשמירה הדוקה)
תודה
חני
נכתב ע"י hbecker;1740622:לדיאטה ללא גלוטן זה באמת מעולה.
האמת שזה לא הקלוריות כמו הענין של "ממה מורכבות הקלוריות] כל הבצק כאן הוא שומן!! חמאה = שומן וכן שקדים = שומן.
יוצא לך לכל העוגה 2500 קלוריות בערך שזה 83 קלוריות לפרוסה. מבחינה קלורית זה להמיר פרוסת עוגה במנת פחמימה. הענין הוא שהמנה ברובה מורכבת משומן כי רוב הקלוריות נמצאות בבצק.
אם עושים אותה בלי הבצק זה יוצא 1210 לכל העוגה שזה 40 קלוריות שמורכבות רובן מחלבון וזה באמת דיאטטי.
עיצה ששמעתי ממדריכה לקבוצת דיאטה היא שבמקום בצק לעוגה אפשר לשים קצת פירורי בסקויטים [לא הרבה] בלי חמאה ובלי כלום בתחתית בתבנית וליצוק מעל את מלית הגבינה. באפיה הפירורים נדבקים למלית ונוצר מעין בצק בתחתית. ניסיתי ויצא מעולה. ברור שאין מה להשוות לבצק שלך אבל כשמחשבים מה אוכלים צריך לבדוק לא רק כמה קלוריות אוכלים אלא ממה שהם מורכבים. כי את יכולה לאכול קופסא גבינה 5% של 250 גרם וזה בערך 200 קלוריות ובאותו "מחיר קלורי" לאכול בורקס תפו"א אחד קטן. ההבדל הוא שבגבינה אכלת חלבונים ובבורקס שומנים וממילא את הגבינה לא תראי על המשקל ואת הבורקס כן. לכן אני חושבת שהעוגה שהבאת מצוינת בלי הבצק כי אז זה רוב קלוריות חלבון. עם הבצק הרסת כי הפכת את זה לרוב קלוריות שומן.
מקווה שהבנת [ושלא נפגעת מזה שכתבתי שהיא לא דיאטטית....רציתי לעזור]
העוגה שאני הבאתי למשל, יש בה אומנם הרבה פחמימה יחסית אבל כמעט ואין בה שומן וזו תבנית תנור גדולה כך שהיא באמת בריאה, מזינה ונחשבת לא משמינה. כמובן שכל דבר במידה.
נכתב ע"י hbecker;1740481:יש לי מתכון לחטיף פצפוצי אורז וקואקר- משהו שמזכיר שוגי. בריא? דווקא כן. משמין? דווקא לא! אמנם לא הייתי אוכלת ממנו 5 חתיכות במכה אבל חתיכה פה חתיכה שם זה ממש לא משמין. הבאתי את המתכון + טעימות לקבוצה של דיאטה שהשתתפתי בה וההתלהבות היתה קולקטיבית. גם המנחה התלהבה ואמרה שזה ממש מעולה ובאמת לא משמין [יחסית כמובן ואם אוכלים במידה]
בגילוי לב אציין שזה מתכון שאני עיבדתי ממתכון קיים כדי שיהיה יותר בריא ופחות משמין. חישבתי בו את סך הקלוריות של כל הרכיבים. מכינים בתבנית תנור ופורסים 6 קווים לאורך ו 11 לאורך. מתקבלות 66 מנות בינוניות. כל מנה שווה 65 קלוריות.
4 כוסות קואקר
5 כוסות פצפוצי אורז
1/4 כוס סוכר חום
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
2/3 כוסות שמן
1 כוס דבש
מערבבים את כל הרכיבים היבשים. מוסיפים שמן ודבש עד שנוצרת תערובת אחידה. מרפדים תבנית אפיה גדולה [תנור] בניר אפיה משטחים בה את התערובת. בעזרת ניר אפיה נוסף דוחסים את התערבות כמה שניתן. אופים 15-16 דקות ב 180 מעלות.
פורסים כשמתקרר. לפעמים בפריסה זה טיפהלה מתפורר אז מהדקים את קצוות הפרוסות תוך כדי פריסה בלחיצות.
ממיסים בסיר 50 גרם שוקולד לבן ו-1 כף שמן. מזלפים מעל לחטיפים. [הקלוריות כוללות גם את זה]
אפשר לטבול חלק תחתון בשוקולד במקום לקשקש אבל אז זה כבר יותר קלוריות.
כמובן שיש גם תמונה. בתמונה כל החלק התחתון טבול בשוקולד....[אני לא אתנצל שוב על כך שהתמונה כרגיל גרועה]
צפה בקובץ המצורף 251525
צפה בקובץ המצורף 251526
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1740683:תודה על ההסבר המפורט.
חלילה אני לא נעלבת (די קשה לעשות לי את זה...)
אגב, ביסקויטים עצמם מכילים מרגרינה - אז מה הועלנו?
העוגה שכתבתי באמת מצוינת גם בלי הבצק (האמת היא שבמקור היא בצק ונאפית בתוך תבנית עם מים כדי לשמור על הלחות שלה, אני הוספתי את הבצק מעוגה אחרת)
שוב תודה
חני
נכתב ע"י hbecker;1740701:נכון שבביסקויט יש מרגרינה אבל אם תפוררי אפילו 10 ביסקויטים לא תגיעי אפילו לקלוריות של השקדים בטחונים. כל ביסקויט- בגודל סטנדרט = 40 קלוריות, מתוכם חלק פחמימה ולא שומן. סה"כ 400 קלוריות. עכשיו שימי לב שבבצק שלך יש 1142 קלוריות של שומן נטו! 500 מהשקדים [שנחשבים שומן] ו 742 מהחמאה....הבנת את ההבדל?
כך שבבצק שלך בכל פרוסת עוגה תקבלי 41 קלוריות של שומן מהבצק. עם ביסקויטים לעומת זאת תקבלי פחות מ 10 קלוריות של שומן בכל פרוסה [כי חלק זה פחמימה ובל מקרה הרבה פחות קלוריות מהחמאה והשקדים]...
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1740787:ואם כבר, אולי תעזרי לי לחשב גם את הקלוריות במתכון הבא?
1 כוס טחינה
1 כוס דבש
1 כוס חמאת בוטנים טבעית
100 גר' שוקולד מריר ללא סוכר
1/2 חב' פצפוצי אורז (מאורז מלא)
ממיסים בסיר את כל החומרים ומוסיפים את הפצפוצים.
שוטחים בשתי תבניות ח"פ סטנדרטיות. מקפיאים לכרבע שעה.
חותכים לריבועים (יוצאים בערך 60 חתיכות יפות)
מקפיאים בחזרה.
חני
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: